בארֿ–שבע: פיצה בהפתעה
• כמה כיף לגלות מקומות אוכל מפתיעים במקומות לא צפויים. הכל התחיל כשחיפשנו מקום לעצירה בבאר־שבע בדרך דרומה. תחקיר קטן הביא אותנו לפיצה Caldo, כשאנחנו מגובים בהמלצות שלפיהן מדובר באחת הפיצריות הטובות בארץ, לא פחות. אלא שהווייז הביא אותנו אל רחוב באר־שבעי ותיק עם בתי שכונה אפורים, במה שנראה כמו טעות ניווט קולוסאלית. עד שראינו את השלט, על אחד הבניינים.
פיצה Caldo היא באמת הפתעה. באחד הלוקיישנים הכי פחות צפויים, מסתתרת פנינה אמיתית. בתפריט כ־70 סוגים של פיצות, שמותקנות במטבח הקטן הממוקם, כאמור, מתחת לבית מגורים. זה מתחיל בפיצה מרגריטה הקלאסית (33 שקל) והולך ומשתכלל אל מחוזות מעניינים ואקזוטיים, עם שילובי תוספות כמו היוונית (40 שקל) - מוצרלה, חציל, זיתי קלמטה, גבינת פטה ואורגנו; או הוואי (47 שקל) - גבינת מוצרלה, עוף בקארי, אננס, רוטב מקסיקני וכוסברה; פיצה כתף בקר (47 שקל) מכילה גבינת מוצרלה, כתף בקר, תירס ועגבנייה בלדי, ואילו בפיצה סרדיניה (44 שקל) תמצאו מוצרלה, סרדינים, ארטישוק, זיתים סורים וכוסברה.
יש פיצות עם רוטב עגבניות קלאסי, פיצות עם רוטב ירוק מתערובת של עשבי תיבול, פיצה צמחונית, פיצה בשרית או פיצת פירות ים. המבחר מסחרר, ומזל שמדובר בפיצה אישית בקוטר 30 ס"מ, כך שאפשר להזמין כמה ולגוון. יש גם שלל מנות עיקריות אבל, איך נאמר את זה בעדינות, אתם יכולים להתחיל ישר מהפיצות המושלמות, פשוט כי חבל על המקום בבטן.
• פיצה Caldo, דרך מצדה 47, באר־שבע, 08-8668006, פתוח כל השבוע מ־12:00 ועד חצות.

