yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: ראובן שוורץ
    ספורט • 24.09.2019
    מבצע משה
    ערב המשחק שעשוי להביא לבית"ר ירושלים תואר ראשון אחרי עשור, מגיע העימות בין הבעלים משה חוגג ל"לה פמיליה" לנקודת רתיחה • חשיפת "ידיעות אחרונות": התוכנית של בית"ר למיגור האלימות, הגזענות והפגיעה במוניטין של המועדון מצד ארגון "לה פמיליה"
    נדב צנציפר

    בית"ר ירושלים חתמה אתמול על הסכם פשרה עם אחד מאוהדי הקבוצה, לפיו ישלם עשרת אלפים שקל ויפרסם פוסט התנצלות, זאת לאחר שהפיץ בקבוצת ווטסאפ של אוהדים הקלטה פוגענית שבה איים על עלי מוחמד ועל בעלי המועדון. זוהי דוגמה עדכנית להתנהלות של בית"ר בראשות משה חוגג למאבק באלימות, בגזענות ובפגיעה בו ובמוניטין של המועדון. התוכנית שנחשפת כאן לראשונה היא עליית מדרגה במאבק אותו מנהלת בית"ר בארגון "לה פמיליה".

     

    בעקבות האירוע שהתרחש בשבת האחרונה במסעדה בקריית־שמונה, במהלכו אוהדים מהארגון תקפו מילולית את הבעלים ואשתו, בבית"ר מדגישים כי מדובר בניסיון לפגוע במועדון כולו, ולא באירוע פרטי של חוגג, שמבחינתו מפריד בין מרבית אוהדי הקבוצה לאלו המזוהים עם "לה פמיליה". המסר העיקרי: כל פגיעה במוניטין של המועדון תוביל מיידית לתביעה.

     

    הערב (20.15 בנתניה) תתייצב בית"ר לגמר גביע הטוטו מול מכבי ת"א. דווקא אחרי עשור ללא תארים, כשהבעלים מגיע למה שעשוי להסתיים כערב חג בתקופה בת השנה שלו בבירה, הגיע העימות בין הצדדים לנקודת רתיחה. "לא יפתיע אף אחד אם חוגג ירים ידיים", הצהיר היו"ר אלי אוחנה.

     

    כדי להילחם בהשפעה השלילית של "לה פמיליה", גיבש כאמור המועדון תוכנית פעולה, שנועדה להפחית בין השאר את מינון ההשתלחויות בבעלים ברשתות החברתיות, באמצעות תביעות נגד המסיתים וליצור אווירה חיובית סביב המועדון. בבית"ר אישרו ל"ידיעות אחרונות" את הדברים.

     

    1. העסקת חברת חקירות

     

    ל"ידיעות אחרונות" נודע כי בית"ר שכרה את שירותיה של חברת חקירות ידועה, שמורכבת מצוות של אנשי משטרה בכירים בדימוס. מלבד מעקב אחר המתרחש ברשתות החברתיות, נשלחים חוקרים סמויים ליציעי טדי וגם למשחקי חוץ, כשהם מצוידים במצלמות. הללו מתמקמים באזורים מועדים לפורענות ומתעדים את האירועים כבסיס אפשרי לתביעה אזרחית. כך היה בעימות בין אוהדי בית"ר לאלו של הפועל באר־שבע.

     

    2. התחייבות ארגון "לה פמיליה" לקבל שחקנים מכל הדתות

     

    חוגג, כמו קודמו, החל את הקשר עם "לה פמיליה" באידיליה. הוא אמנם הבהיר לאנשי הארגון את ה"אני מאמין" שלו מהרגע הראשון, אבל גם תמך בארגון מבחינה כלכלית. מאז ידעו היחסים עליות ומורדות, ורגע השפל הגיע בקריאות גזעניות כלפי עלי מוחמד. בפגישה שהתקיימה בין הבעלים לראשי הארגון, הוא הציב כתנאי לשיתוף פעולה פרסום פוסט מצידם שבו ייכתב: "דת לא תהווה פקטור בבחירת זרים, אין אלימות ואין גזענות, אנחנו ארגון אוהדים נטו, בלי השגה לגבי דתו של כל שחקן כדורגל". הדבר לא יצא לפועל.

     

    בבית"ר סיפרו כי מאז התקרית בקריית־שמונה ביקשו לפחות חמישה שליחים, שטענו כי הם מייצגים את הארגון, לפתוח דף חדש. אולם ראשי המועדון הבהירו כי לתנאי של ההצהרה תתווסף עתה התנצלות פומבית על האירוע. אחרת, אין סיכוי להמשך הדיאלוג.

     

    בהודעה שהארגון כן הסכים לפרסם נאמר: "ברצוננו להבהיר שלמרות חילוקי הדעות ולמרות שחוגג תובע אוהדים שיצאו זכאים על פי בית משפט, כדי לגרום להם אי־נחת, אנחנו לא מערבים ואף מגנים קריאות כנגד ילדים". נוסח שלא התקבל על ידי המועדון, גם משום שלא כלל התנצלות כלפי האמירות הסקסיסטיות שהושמעו כלפי רעייתו של הבעלים. במקביל איתרה המשטרה שניים מהמעורבים בתקרית בקריית־שמונה, שייתבעו אזרחית על ידי המועדון.

     

    3. סגירת הברז הכספי

     

    המחלוקת המרכזית בין הבעלים הקודם אלי טביב ל"לה פמיליה" הייתה סביב החלטתו למנוע מהם להפעיל דוכן מוצרים, כמקור כספי למימון פעילויות הארגון.

     

    חוגג, שבתחילה תמך כאמור ב"לה פמיליה", כבר לא מתיר להם למכור ציוד וסגר את המחסן שסייע בכך. יותר מכך, ביציע המזרחי הוא פתח דוכן של המועדון שהכניס במשחקים הראשונים של העונה עשרות אלפי שקלים - סכומים שזרמו בעבר לארגון. מנגד, חוגי אוהדים קטנים יותר זכו לאחרונה לתמיכות כספיות בכל מה שקשור לעידוד הקבוצה.

     

    סגירת הברז הכלכלי אילצה את אנשי "לה פמיליה" לפרסם פוסטים בניסיון לגייס תרומות. "מאז נסגר דוכן המוצרים של הארגון על ידי ההנהלה, נגזל מקור המימון המרכזי לתצוגות ביציע המזרחי. כל הקהלים של הקבוצות הגדולות נתמכים ממכירות מוצרים", נכתב באחת מהודעות הארגון.

     

    4. תביעות אישיות נגד ראשי הארגון

     

    בית"ר מנהלת כרגע למעלה מ־20 תביעות נגד אוהדים, בעשרות אלפי שקלים. בשישי האחרון נוסף שמן למדורה, כשחוגג תבע אישית ארבעה אוהדים מהארגון שנחשדו בהשתתפות בעימות מול אוהדי באר־שבע. הם שוחררו ממעצר וזוכו בבית המשפט, אך בבית"ר החליטו כאמור לתבוע אותם על הנזקים. אחד העקרונות שעליהם הוחלט הוא להיאבק מול ראשי הארגון, ולתבוע אותם כבעלי "אחריות מיניסטריאלית" על כל התנהלות הארגון. בבית"ר טוענים כי בידיהם ראיות חותכות נגד דמויות מסוימות, שמוגדרות על ידם כראשי הארגון.

     

    5. שלילת מינויים ביציע המזרחי

     

    תוכנית המגירה שלא יוצאת עדיין לפועל היא הרחקת ראשי הארגון מטדי. עם זאת, בבית"ר מתכוונים לשלול כרטיסי מינוי מאוהדים סוררים, גם אם ייחשפו בכך לתביעות נגד המועדון.

     

    ב"לה פמיליה" הגיבו בימים האחרונים בפוסט: "כנראה חוגג מנסה להפיל עלינו את הבעיות, הצרות והכישלונות המקצועיים של בית"ר ירושלים, או לחלופין לחפש דרך החוצה מהקבוצה. בית המשפט של חוגג מחליט אחרת, כששום דבר מההאשמות כלפינו לא קשור לגזענות או לעבירות שגורמות לבית"ר נזק כספי. לא נקבל יותר שום דרך של כוחניות ושל דיקטטורה". המועדון השיב בפוסט משלו: "נגמרו הימים שבית"ר תעלים עין מגזענות. נגמרו הימים שבית"ר ואלימות הולכים יד ביד. נגמרו הימים שמיעוט מזערי של 'אוהדים' - עשבים שוטים, מכתים את שמם של מאות אלפי אוהדי בית"ר מכל רחבי הארץ שגאים באהדתם לקבוצה, אבל מתביישים כששמם נקשר לאירועי אלימות וגזענות. מי שיהיה אלים - ייתבע ויורחק. מי שיתנהג בגזענות או בבריונות - ייתבע ויורחק. פגעת בשמם הטוב של אוהדי בית"ר? תשלם".

     

    6. אלי אוחנה בפרונט

     

    אחת האסטרטגיות שבאה לביטוי בימים האחרונים, היא להציב בחזית העימות את אלי אוחנה. הייעוץ התקשורתי שניתן היה להזיז את חוגג אל מאחורי הקלעים. לכן הוא לא מתראיין בתקופה האחרונה ואפילו לא הגיב על התקרית בקריית־שמונה. את זה עשה אוחנה, שמזוהה הרבה יותר עם המועדון. אוחנה התבקש לעשות זאת גם בתקופת טביב, אך סירב בתוקף לצאת נגד אותם אוהדים, מה שהוביל לפיצוץ בין השניים.

     

    שלשום כינס אוחנה את התקשורת לשיחת ועידה טלפונית ויצא לראשונה מאזור הנוחות שלו, לפחות בחומרת הניסוחים. המסר היה ברור: לא מדובר במאבק של חוגג, אלא של המועדון כולו. "התביעות יימשכו, כל מי שיפגע בבית"ר או בבעלים ייתבע פעם אחרי פעם עד שזה ייפסק", הודיע אוחנה. "אין בנו פחד, אף אחד לא חושש".

     

    yed660100