מחול אחרון ופרידה

"שש", ערוץ 13, 18:00

"שש", ערוץ 13, 18:00

 

הכיתוב על המסך קבע שהראיון של אמנון לוי אמש עם שרת התרבות הוא "מיוחד". יש להבהיר: פחות משבוע אחרי הבחירות שום ראיון עם פוליטיקאי אינו מתקרב לעמוד בהגדרה של "מיוחד". למעשה, נדמה שיש רק דבר אחד פחות "מיוחד" בחיים האלה מראיון עם מירי רגב: המתקפה שלה על יצירה שלא צפתה בה.

 

אבל לוי ורגב יצאו למחול כנראה אחרון ופרידה - כלומר אם אי־פעם תקום ממשלה - מהריטואל שכבר ארבע שנים תורם את חלקו למאמץ למלא זמן אוויר. כמחווה לנוהג שהשתרש אצל רגב, מ"פוקסטרוט", דרך "הנערים" ועד "ימים נוראים", אף אני שקלתי לכתוב את התרשמותי מהראיון בלי לראות אותו ולקבוע שנהניתי מאוד. ממה? איזו מין שאלה זאת? ממה לא היה ליהנות שם: מהסיפור, מהמשחק, מהנגיעות הנכונות, מהמערכת המורכבת בין המראיין למרואיינת.

 

ובכל זאת, כיוון שיש אנשים שמעדיפים גם לדעת על מה הם מדברים, צפיתי בשיחה. היא נפתחה בענייני הפלונטר הפוליטי. רגב נתנה ביצוע מרשים לדף המסרים של הליכוד: קריאה לאחדות עם בני גנץ וכחול לבן לצד השמצה של המפלגות הערביות. היא לא נשאלה מדוע, אם כך, שבנימין נתניהו יחלוק את השלטון עם אדם שכונה על ידה "לא אפוי" והואשם בהבל פיה בגרימת מותו של ילד בן 4 במבצע צוק איתן. טוב, אולי בירור של הסוגיות הללו לא עונה על הקריטריון של "מיוחד".

 

גם בנוגע להסתערות של רגב על "ימים נוראים", הדיאלוג בין לוי לרגב לא היה יותר מתיאטרון, שבו שני הצדדים מגלמים תפקיד. לדוגמה, השרה הסבירה שהשתלחה בסרט על בסיס "גורמים מקצועיים". אבל מיהם? כי לא הוזכר שהסרט הופק במימון פרטי. אחד המפיקים, אגב, הוא משה אדרי, שנחשב למקורב של רגב. מה דעתה על כך שהכסף שלו הושקע בסרט פסול לחלוטין לטענתה? לדבריה, "אין שום סיבה להפוך רוצח לגיבור תרבות ולתת לו לגיטימיות". זה מה שאדרי עשה? לגיטימציה ליגאל עמיר?

 

"אני כבר שומע את אנחת הרווחה של עולם התרבות", סיכם לוי את הספירה לאחור לקראת תום הקדנציה של רגב במשרדה, ושאל לתחושותיה. "אני מבטיחה לך שחלקם יתגעגעו אליי", הנחיתה רגב. לוי צחק בקול רם. אולי כי הפאנץ' באמת היה מוצלח, ואולי כי הוא גם הבין למי היא מתכוונת.

 

בקטנה

הגמר של "דה ווייס" התקיים אמש. נדמה שבשביל רוב הישראלים זאת לא סתם עובדה מובנת אליה אלא סוג של בשורה, כי כל העונה הזאת עשתה רעש של עץ שנפל ביער על הירח. היא הייתה כל כך זניחה, שאפילו האגו של דורון מדלי לא הסתובב אליה. כעת, אם הרייטינג של גמר "המירוץ למיליון" לא אכזב מספיק, רשת נשארת ללא אף מותג ריאליטי-שירה מתפ־ קד: "אקס פקטור" התפיידה, "דה פור" נקברה ו"דה ווייס" מפרפרת, שבע שנים אחרי שהייתה הראשונה לקרוא תיגר על ההגמוניה של "כוכב נולד". לא בטוח שאלו בהכרח בשורות מצוינות עבור "הכוכב הבא" של קשת: אחרי השיאים של מרגי ונטע ברזילי ובחירת הנציג לאירוויזיון בתל אביב, גם היא תצטרך לאמץ את מיתרי הקול כדי שהצופים ימשיכו לשיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים