yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: דוברות המשטרה
    חדשות • 24.09.2019
    20 אחוז מהאוכלוסייה 60 אחוז מהנרצחים
    האלימות במגזר הערבי גואה, ולמרות ניסיונות המשטרה למגר את התופעה, נראה שלא מספיק נעשה • מ”מ מפכ”ל המשטרה, ניצב מוטי כהן, הודה כי “במבחן התוצאה המצב לא טוב”, אך הבהיר: "מצפים לשיתוף פעולה מצד החברה הערבית"
    מאיר תורג'מן

    2019 הולכת ומסתמנת כשנה קטלנית במיוחד במגזר הערבי. מתחילת השנה ועד אתמול לפנות בוקר נרצחו לא פחות מ־67 בני אדם במגזר. מדובר ב־60% מקורבנות מעשי הרצח בישראל, שעומד על 102 בני אדם. חשוב להזכיר: המגזר הערבי מונה כ־20% בלבד מהאוכלוסייה בישראל, ומספרם היחסי של הקרבנות גבוה, גבוה מאוד.

     

    בכל שנת 2018 נרצחו 74 בני אדם מהמגזר הערבי, כשכלל הנרצחים בישראל עמד על 124 בני אדם - כמעט 60% גם כן. במשטרה מציינים כי 30 ממעשי הרצח מתחילת השנה פוענחו והוגשו כתבי אישום נגד נאשמים במשעי הרצח.

     

    השר לביטחון הפנים גלעד ארדן תקף השבוע בטקס הענקת דרגות בשב"ס את הח"כים הערבים, שלדבריו לא דואגים למגזר ששלח אותם: "יותר חשובים להם תנאי המחבלים בבתי הכלא מאשר מיגור האלימות והפשיעה בחברה הערבית", תקף, ואמר כי "ההשקעה באכיפה בחברה הערבית בשנים האחרונות היא חסרת תקדים". מ"מ מפכ"ל המשטרה, ניצב מוטי כהן, נאם בהרמת כוסית לכבוד השנה החדשה ואמר ביושר: "במבחן התוצאה המצב לא טוב. אנחנו רואים בחומרה ובדאגה את רצף אירועי האלימות בחברה הערבית. הושקעו משאבים רבים בחברה הערבית, אולם משטרת ישראל אינה לבדה במערכה ואנו מצפים גם לשיתוף פעולה מצד החברה הערבית עצמה", אמר כהן וקבע כי "את הארגונים ניתן לרסק עם פגיעה ביכולת הכלכלית שלהם".

     

    מ"מ המפכ"ל אומר כי בחודש הבא יתחיל מבצע משותף יחד עם מספר רשויות ערביות לאיסוף אמצעי לחימה מרצון. מפכ"ל לשעבר שעימו שוחחנו אמר כי "אין ספק שיש משבר אמון בין המשטרה לערבים בישראל לאורך השנים. המשטרה פועלת בכוחות דלים ומתקשה להתמודד מול תופעה של אלימות שיכולה להתחיל מסכסוך פעוט או בתוך המשפחה ולא בהכרח של גורמים פליליים".

     

    זירת הרצח בבסמת טבעון, מוקדם יותר החודש
    זירת הרצח בבסמת טבעון, מוקדם יותר החודש

     

     

    השר ארדן הציב את ההרתעה והאכיפה במגזר הערבי לצד מתן שירותי משטרה לציבור ביישובים הערביים כאחד מהיעדים המרכזיים של משטרת ישראל. באפריל 2016 הוקמה במשטרה מינהלת למגזר הערבי, ולראשונה קודם לדרגת ניצב ערבי מוסלמי, ג'מאל חכרוש, והוא עומד בראש המינהלת. עד היום גויסו כ־600 שוטרים ושוטרות לשבע תחנות משטרה ביישובים ערביים, על מנת להגביר את האמון בקרב הציבור המקומי שבא במגע עם תחנת המשטרה המקומית ובקרוב תיחנך תחנה נוספת בעיר טמרה בצפון הארץ.

     

    פרדי סהואני, בעל מסעדה שאחיו גבי סהואני, בן 48 ואב לארבעה ילדים, נרצח ליד ביתו ברמלה ביוני השנה, מאשים: "שנתיים וארבעה חודשים אנחנו מתלונננים. המשטרה לא רצתה לעשות כלום עד שרצחו אותו. כשהמשטרה רוצה לטפל בפושעים היא יודעת".

     

    ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "לצד פעילות אכיפה נרחבת נגד פשיעה, מתבצעים כל העת מגוון מאמצי מניעה והסברה לחיזוק נורמות הציות לחוק. במסגרת תוכנית רב־שנתית לחיזוק שירותי המשטרה ביישובי המגזר, הוקמו תחנות משטרה חדשות, חוזקו קיימות וכן גויסו מאות שוטרים חדשים הפועלים ביישובי המגזר".

     

    במשטרה אמרו שהם פועלים למיגור הפשיעה, "ויעידו על כך אלפי כתבי אישום ומעצרים, חלק ניכר מהם ביישובי המגזר". המשטרה ציינה כי במהלך השנה נעצרו 3,303 חשודים והוגשו 1,259 כתבי אישום בגין עבירות אמל"ח.

     


    פרסום ראשון: 24.09.19 , 23:35
    yed660100