צולל את הדרך

אחרי ששירת כקצין רפואה בכיר, החליט סרן ד"ר כ' לקפוץ למים העמוקים • בשבוע שעבר, בתום חצי שנה של הכשרה מיוחדת, הוא עשה היסטוריה והפך לצוללן הדרוזי הראשון בצה"ל • הוא לא המעוטר היחיד במשפחה: סבו פרץ את הדרך כשהיה הקצין הדרוזי הראשון • "אני גאה להיות הראשון מבני עדתי בשייטת הצוללות", אמר כ' בהתרגשות בעת שקיבל את סיכת הצוללן הנכספת, "זוהי זכות עצומה ואחריות רבה"

דף חדש נרשם בדפי ההיסטוריה: סרן ד"ר כ' הפך ביום חמישי האחרון לצוללן הדרוזי הראשון בזרוע הים של מדינת ישראל. את סיכת הצוללן הוא קיבל בהתרגשות מידיו של אלוף משנה ג', מפקד שייטת הצוללות, כשהוא מלווה בבני משפחתו. "אני גאה ונרגש להיות פורץ דרך וראשון מבני עדתי בשייטת הצוללות", אמר סרן כ' בעת המעמד המחייב.

 

סרן כ', בן 30, המתגורר בצפון הארץ, ממשיך מורשת משפחתית מפוארת בתפקידים בכירים בצה"ל. סבו שנפטר היה הראשון שפרץ את הדרך כשהוסמך לקצין הדרוזי הראשון. אביו שירת כרוקח ראשי והשתחרר בדרגת סא"ל. ואילו דודיו של סרן כ' שירתו בחיל המודיעין, האחד השתחרר בדרגת סא"ל והשני בדרגת אל"ם.

 

הצוללן הטרי לא התחיל את דרכו בשירות הקרבי. לפני כעשור הוא התגייס כעתודאי לחיל הרפואה במסלול צמרת של צה"ל, וסיים את לימודיו בשנת 2016. לאחר מכן שירת כקצין רפואה בחיל התותחנים ובחלוף שנה ושלושה חודשים עבר לשרת כקצין רפואה באוגדה 162.

 

אבל סרן כ' לא הסתפק בהישגיו המכובדים, ורצה לתרום יותר בשירות קרבי, ובאפריל השנה הוא החל את שירותו בשייטת 7. הוא עבר חצי שנה של קורס צוללן במסלול פרטני שהועבר לו על ידי המדריך הראשי בבית ספר של זרוע הים. ההתמחות המזורזת כללה שני שלבים עיקריים: בשלב הראשון הוא למד אודות כלי השיט והשירות בו. בשלב השני, הוכשר לתפוס את אחת העמדות המבצעיות בצוללת. בתום שני השלבים הוא הוסמך לשירות בשייטת הצוללות וקיבל את הסיכה הנכספת שאותה עונדים לוחמי שייטת 7.

 

צילום: דובר צה"ל
צילום: דובר צה"ל

 

 

במקביל לקורס צוללן הוא גם השתתף בקורס קרפ"חים (קצין רפואה חטיבתי) של חיל הרפואה וסיים אותו בהצלחה רבה. בנוסף, הוא בוגר תואר שני במינהל מערכות בריאות מאוניברסיטת בר־אילן.

 

"אני שמח להצטרף למשפחת שייטת הצוללות ולעסוק בלב ליבו של השירות המבצעי בצה"ל", אומר בהתרגשות ד"ר סרן כ', "לשרת בשייטת הצוללות זוהי זכות עצומה לצד אחריות רבה, לצאת למבצעים ארוכי טווח אל מול חופי האויב ולדעת שבריאות כוחותינו מונחת על כתפיי. הצוללת ניחנת ביכולת לשהות במעמקי המצולות זמן רב - כרופא היחיד בשטח ניצב בפניי האתגר לפעול תחת לחץ, בפעילות מבצעית ענפה, במשימות מורכבות ולדאוג לשלום כל לוחם ומפקד אשר נמצא בכלי".

 

קורס צוללן, שאורכו כשנה וחודשיים, הוא מהייחודיים והיוקרתיים בצה"ל, ואליו מתמיינים כל שנה כמאות מלש"בים. בצה"ל מסבירים כי הקורס ההתנדבותי מכשיר פיזית ומנטלית את הלוחמים. במהלכו הם עוברים, בין השאר, סדרת ים האורכת כשבועיים ומתקיימת באילת, ואף מסע מסכם שלב שבסופו מחולקים החניכים למגמות על פי מחלקות הצוללת: מערכות נשק, גנ"ק (גילוי ניווט וקשר), סונאר, אלחוט, מכונה ומהו"ב (מערכות בקרה והספק). השלב האחרון בקורס הוא השלב הייעודי, ובו מתמקצעים החניכים על העמדה שאותה הם עתידים לאייש בצוללת. הם עוברים שעות הפלגה רבות, ואף שעות רבות עוד יותר בסימולטורים השונים. בסיומו של השלב נערך בוחן צוללן שבסופו מתחלקים החניכים לצוללות השונות, ולאחריו נערך טקס סיום הקורס שבו מקבלים הלוחמים דרגת סמל וסיכת צוללן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים