yed300250
הכי מטוקבקות
    היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט | צילום: אוהד צויגנברג
    חדשות • 02.10.2019
    11 שעות שימוע
    מלבד הפסקה קצרה לשבירת צום גדליה, השימוע לראש הממשלה בתיקי השחיתות נמשך כ־11 שעות • צוות ההגנה הגיע חמוש בקלסרים עבים ובמזוודה עם מאות מסמכים במטרה להמיר את סעיף השוחד בפרשת בזק־וואלה: "לא היה תיאום עם אלוביץ'" • גורמים בפרקליטות: "לא הופתענו מהטענות " • פרקליטי נתניהו: "מאמינים שהתיקים ייסגרו"
    טובה צימוקי, רותם אליזרע ויעל פרידסון

    מצד אחד עמדו שם קומץ מפגינים שבאו למחות נגד השחיתות ולחזק את ידם של שומרי הסף: "יש אמונה במערכת הצדק", קראו. מנגד, במרחק קצר מהם, הסתובב לו רכב שניגן מחרוזת שירים שמפארים את ראש הממשלה. למרות הדו־קרב הקולני הזה שהתנהל אתמול בפתח משרד המשפטים בירושלים, המאבק האמיתי שעתיד להכריע את גורלו של בנימין נתניהו — וכנראה של המדינה — התחולל במשך יותר מ־11 שעות דווקא במרתף הבניין מאחוריהם.

     

    סביב שולחן הדיונים ישבו 37 פרקליטים ועוזריהם: צוות התביעה כלל 25 פרקליטים בראשות היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, פרקליט המדינה שי ניצן והמשנה שלו ליאת בן־ארי. מולם ישבו 12 פרקליטים מצוות ההגנה של ראש הממשלה בראשות עורכי הדין רם כספי, עמית חדד ויוסי אשכנזי ממשרד הרצוג־פוקס־נאמן.

     

    בסיום יום ארוך של דיונים הביעו פרקליטיו של נתניהו שביעות רצון. "קיבלנו קשב מאוד משמעותי מהיועמ"ש. הצגנו טענות מאוד מפורטות, ארוכות, נתמכות בהרבה מאוד ראיות שסותרות את הטענות שעולות כלפי ראש הממשלה. לא סיימנו, אולי בקושי בחצי הדרך. אנחנו ממשיכים מחר מהבוקר עד הערב", אמר עו"ד אשכנזי, שאף טען כי היועץ הופתע מחלק מהראיות. "הוא לא הכיר אותן, זאת התחושה האישית שלי". עו"ד חדד הביע אמונה בסיום הדיון כי "בסופו של יום לא יישאר מכתב החשדות הזה שום דבר".

     

    מטרת צוות ההגנה היא לשכנע את מנדלבליט שלא להגיש כתבי אישום בתיקים 1000 (המתנות), 2000 (השיחות עם נוני מוזס) ו־4000 (בזק־וואלה), או לפחות להמיר את סעיף השוחד בתיק 4000 למרמה והפרת אמונים, שכן אם יורשע נתניהו בשוחד — הוא עלול למצוא עצמו מאחורי סורג ובריח.

     

    פרקליט המדינה שי ניצן | צילום: אוהד צויגנברג
    פרקליט המדינה שי ניצן | צילום: אוהד צויגנברג

     

     

    במרכז אסטרטגיית ההגנה: הטענה שאין כל ראיה ישירה המוכיחה שראש הממשלה קיים יחסי שוחד עם בעל השליטה בבזק ו־וואלה, איש העסקים שאול אלוביץ'. חמוש בקלסרים עבים ובערימת מסמכים במזוודה, טענו סניגוריו של נתניהו כי פעל בתיאום מוחלט ועל פי הוראות הדרג המקצועי של משרד התקשורת. לכן, לשיטתם, גם אין אמת כי פעל לקידום האינטרסים של אלוביץ'. צוות ההגנה הציג מאות מסמכים הכוללים חוות דעת של אנשי מקצוע, בהם מנכ"לי משרד התקשורת בעבר שלמה פילבר (שכזכור, הפך לעד המדינה בפרשה) ואבי ברגר, בניסיון להוכיח זאת.

     

    סניגוריו של נתניהו עוד טענו כי לוחות הזמנים סותרים לכאורה קשר נסיבתי בין הפניות של בני משפחת נתניהו לסיקור אוהד בוואלה לבין הצרכים העסקיים של אלוביץ'. "גם אם היו פניות, הן לא קשורות לרגולציה של עסקת בזק–יס", נטען, "וממילא אין דבר פסול בכך שמושא סיקור הסבור שהסיקור נגדו אינו טוב יפנה לבעלי האתר". פרקליטי רה"מ הציגו שורה של כתבות מוואלה בניסיון להוכיח כי הסיקור של נתניהו לא תמיד היה חיובי.

     

    בתחילת השימוע הבטיח עו"ד חדד להציג ראיות חדשות, אלא שגורמים בפרקליטות טוענים שלא "נפלו מהכיסא" לנוכח הטיעונים שהושמעו: לדבריהם, הדברים והראיות היו ידועים להם.

     

    בסביבתו של נתניהו מתכננים להמשיך במאבקם נגד עבירות השוחד בתיק 4000 גם היום. הם אף מקווים לשלוח את הפרקליטות לבצע השלמות חקירה על מנת לדחות את ההחלטה הסופית על כתב אישום, במיוחד על רקע הפלונטר הפוליטי של ראש הממשלה.

     

    עו"ד עמית חדד | צילום: אוהד צויגנברג
    עו"ד עמית חדד | צילום: אוהד צויגנברג

     

     

    פרקליטיו של נתניהו שבו ודחו אתמול אפשרות לעסקת טיעון. "הנושא של הסדר טיעון או חנינה לא עלה כלל לדיון, גם לא בשיחות הפנימיות" אמר עו"ד כספי. "אני מייחס חשיבות רבה להליכי השימוע, ועל יסוד תוצאות החקירות והחומרים המצויים ברשותי וברשות צוות ההגנה אני סבור שקיים בסיס מוצק לשנות את פני הדברים כפי שהם עולים מכתב החשדות" (על הפגנת האמון שלו בבכירי מערכת המשפט — ראו מסגרת).

     

    "אנחנו מאמינים בהליך השימוע, אנחנו לא מדברים על עסקה", הבהיר עו"ד חדד. "אנחנו מאמינים שבסופו של יום שלושת התיקים האלו חייבים להיסגר".

     

    עו"ד יוסי אשכנזי | צילום: אוהד צויגנברג
    עו"ד יוסי אשכנזי | צילום: אוהד צויגנברג

     


    פרסום ראשון: 02.10.19 , 23:54
    yed660100