מעדנייה: וינה בנחלת בנימין
• הוויטרינה של "נורדיניו" שנפתחה בנחלת בנימין בתל־אביב תקפיץ את הדופק לכל פוּדי: בצידה האחד מאריטוצי - לחמניית בריוש עם קצפת וניל פשוט למות ועוגיית בלק־אנד־ווייט קוקי שאפילו סיינפלד הקדיש לה פרק. בצידה השני - קראק פאי ופרוסות נדיבות של עוגת גבינה או פאי לימון. ובתווך כריכים ששווים כל חריגה מספירת הקלוריות שלכם.
אחרי שהתנפלנו על כריך מורטדלה עם ירקות קריספיים ורוטב מדויק, והשבענו את הרעב (עוד בכריכי הבוקר - סלט ביצים, מיני־קרואסון עם אנשובי, סלטים טריים ועוד), עברנו לריבועים גושניים בני שלוש שכבות בצבע דגל איטליה ובטעמי מרציפן וריבת משמש, עם ציפוי של זיגוג שוקולד בוהק. קוראים לזה ריינבואו, ואי־אפשר לעצור באחד.
את המתוק־מריר־מדויק הזה איזַּנו בעזרת קפה קר עם גיזוז עדין וטבעי וכיפת אבקת קקאו, ויצאנו לרחוב התל־אביבי המהביל בהפתעה גמורה, שכן תת־המודע היה בטוח שאנחנו בווינה.
רגע לפני שעזבנו, הגיעו לכאן כריכי הענק של הצהריים, בבאגטים ארוכים כמו הקיץ הישראלי, שנחתכים לפי מטר ומכילים שלל בשרים, כריך עם סלט קיסר ועוד מיני קומבינציות שוות - אבל לא היינו מסוגלים אפילו לחשוב על זה והחלטנו שנשוב בקרוב ונטעם גם את חליטות התה הקרות.
תוסיפו את העובדה שהמחירים הגיוניים לגמרי, את זה שהולכים כאן חזק על קפה כולל ברז קפה שיוצא מהשיש, חליטות קפה, בלנדים של קפה שנרקחו ונבחרו על ידי המותג Beanz, ואת העובדה שהתפריט נבנה על ידי השף עינב אזגורי, שאחראי גם למסעדת נורדוי הצמודה - ותבינו שמקום חדש נולד.
• נורדיניו, נחלת בנימין 27, תל־אביב, ראשון עד שישי, 8:00־19:00. אפריטיבו: ראשון עד חמישי, 17:00־19:00.

