נתיב קיצור

הבוקר זה מתחיל: נסיעה בנתיב ייעודי תתאפשר בכביש החוף עם נוסע נוסף, ועשויה לקצר את הדרך בכ־20 דקות בעומסים • "הנהגים הבודדים" ישלמו את המחיר בפקקים

מהבוקר הפקקים מתארכים למי שלא יצרף אליו נוסעים נוספים: בכביש החוף, בין גלילות למחלף נתניה דרום לשני הכיוונים, ובנתיבי איילון בין מחלף מבוא איילון למחלף חיל השריון יתחיל לפעול נתיב חדש שיהיה משותף לתחבורה ציבורית ולרכב מרובה נוסעים.

 

מי שייסע בכביש לבדו יצטרך להסתפק בנתיבים הנותרים שהעומס שבהם יגדל וצפוי להאריך ממחרתיים את זמן הנסיעה שלנו. יום שישי הוא יום עמוס פחות, ואת עיקר האפקט נרגיש החל מיום ראשון. הנסיעה בנתיב החדש, המכונה נתיב פלוס בידי משרד התחבורה, תתאפשר בכביש החוף למי שייקח עימו נוסע נוסף ובאיילון צפון למי שייקח עימו שני נוסעים. בשני הקטעים נסיעה בנתיב החדש צפויה לחסוך בשעות העומס כ־20 דקות.

 

במשרד התחבורה מקווים שנתחיל לנסוע יחד עם עמיתנו למשרד ובחזרה ממנו, אך אין שום מניעה שנאסוף טרמפיסטים אקראיים או נמצא נוסעים באפליקציות הנסיעות השיתופיות ("קארפול"), כפי שמציעות ווייז ומוביט.

 

מנכ"לית משרד התחבורה, קרן טרנר אייל אמרה השבוע כי בכוונת המשרד להרחיב את הסידור הזה לכבישים נוספים. בין המועמדים להצטרף אליו בעתיד נמצאים הנת"צ בכניסה לירושלים וזה שנבנה בימים אלה לאורך שדרות בגין בעיר.

 

הסיבה: הרחבה של הכבישים הקיימים לא תמיד אפשרית, דורשת תכנון, אישורים ארוכים ועלויות גבוהות. לפי נתוני משרד התחבורה, כיום נוסעים בכל מכונית בשעות העומס 1.2 בני אדם, כך שברובן נהג בלבד. לפי הערכות המשרד, אם חלק מהנהגים ישאירו את רכבם בבית ויצטרפו לנהגים אחרים, והיחס יגיע ל־1.7 בני אדם למכונית, בעיית הפקקים תיפתר.

 

ומי יוודא שבאמת ניקח נוסעים נוספים? בניגוד לנתיב המהיר בכניסה לתל־אביב, שם מי שנוסע עם שלושה נוסעים מקבל פטור מתשלום לאחר מעבר בעמדה מאוישת, כאן תהיה אחראית על האכיפה המשטרה, באמצעות האופנוענים של אגף התנועה. משרד התחבורה יממן נוכחות שוטרים בכביש, שייתנו למי שייסעו בנתיב לבדם קנס של 500 שקל. שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' אמר השבוע כי בחודש הראשון יקבלו הנהגים רק אזהרה בפעם הראשונה שייתפסו.

 

מי שהנתיבים החדשים יעכבו ויסכנו אותם הם רוכבי האופנועים והקטנועים, שנאסר עליהם לרכוב בהם, והם יצטרכו להידחק עם שאר המכוניות בנתיבים הנותרים. זאת למרות שרכב דו־גלגלי הוא פתרון יעיל למצוקת הפקקים והחניה, שהמדינה הייתה אמורה לקדם.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים