איראן: סוכל ניסיון ישראלי לחסל את סולימאני
משמרות המהפכה: התארגנות ערבית־ישראלית פעלה כדי לחסל את מפקד כוח אל־קודס האיראני, גנרל קאסם סולימאני, בדרכו לאזכרת אביו • ישראל: "לא מתייחסים לפרסומים זרים"
מפקד מערך המודיעין במשמרות המהפכה של איראן, גנרל חוסיין טאיב מגלה: הכשלנו ניסיון לחסל את מפקד כוח אל־קודס, הגנרל קאסם סולימאני. לטענתו, הניסיון תוכנן להתבצע לפני שלושה שבועות אך המתנקשים, שעברו אימונים בחו"ל, נתפסו, נעצרו, נחקרו והודו במעשה.
על פי הגנרל טאיב, ארבעת חברי חוליית החיסול, שגויסו בידי "מודיעין ישראלי־ערבי", רכשו בית במחוז כרמאן באיראן, סמוך לאתר שבו נקבר לפני שנתיים אביו של סולימאני. "הם הכינו מטען נפץ גדול במשקל 350־500 קילוגרמים ותיכננו לפוצץ אותו כששיירת המכוניות שבה ייסע סולימאני תעבור במקום בדרך לאזכרת אביו", טען טאיב.
"ידענו על החוליה וניהלנו אחריה מעקב עוד בתקופה שבה יצאה לאימונים במדינה קרובה לאיראן. כשהם חזרו לאיראן, הם תיכננו להחדיר את המטען למנהרה מתחת לבניין המגורים, ולהפעיל אותו כשתגיע שיירת הרכבים של סולימאני". הכוונה הייתה, על פי טאיב, להציג את האירוע כמלחמה עדתית פנימית באיראן.
"הצלחנו לסכל את המזימה", טען מפקד מערך המודיעין במשמרות המהפכה. "מפעילי הצוות היו כל כך בטוחים שיצליחו במשימתם, עד שראש הממשלה נתניהו הודיע בישראל ש'נהרוג בקרוב את סולימאני'".
נתניהו אכן אמר בחודש שעבר: "אני מציע לנסראללה ולסולימאני להירגע ולהיזהר בדבריהם ועוד יותר במעשיהם".
את הדברים אמר טאיב בפגישה עם מפקדים בכירים של משמרות המהפכה, והוסיף שהמתנקשים הגיעו לאיראן בסוף חודש פברואר, והמתינו תוך שהם עסוקים בהכנות לפיגוע.
באופן מקרי או לא, הגילוי הזה מתרחש 48 שעות לאחר פרסום ראיון נדיר עם סולימאני עצמו, שבו גם הוא סיפר על מקרה אחר, לפני 13 שנה בלבנון, במהלך מלחמת לבנון השנייה.
בראיון, ששודר בערוץ תיעודי שמנוהל עבור מנהיג איראן, עלי חמינאי, סיפר סולימאני כיצד במהלך המלחמה יצא לסיור לילי קצר עם מקבילו, עימאד מורנייה, ועם מפקד חיזבאללה, חסן נסראללה: "הגיע מטוס ללא טייס, ועקב אחרינו. יכול היה לחסל אותנו בין רגע, אילו ידע מי אנחנו. מאחר שהיינו קרובים למכונית, נכנסנו ועזבנו את המקום במהירות".
גורמי ביטחון בישראל סירבו להתייחס אתמול לדיווחי ראש המודיעין האיראני וטענו שאינם מתייחסים לפרסומים זרים.

