הערכה בירושלים: ההאקר הרוסי יוסגר לארה"ב
בישראל מעריכים כי לאחר התייעצויות של ראש הממשלה עם גורמים מדיניים ומשפטיים, יוסגר אלכסיי בורקוב בימים הקרובים לארה"ב ולא לרוסיה • הסיבה הרשמית: בקשת ההסגרה של רוסיה הגיעה מאוחר יותר והייתה פחות מנומקת • במקביל שיגר הנשיא ריבלין לנשיא פוטין בקשת חנינה לצעירה הישראלית נעמה יששכר: "מדינת ישראל והעם היהודי מכירים לך תודה על רגישותך לחיי אדם"
הערכה בצמרת הממשלה: שר המשפטים אמיר אוחנה צפוי לחתום בימים הקרובים על צו הסגרתו של ההאקר אלכסיי בורקוב לארצות־הברית, לאחר שבימים האחרונים נערכו התייעצויות בין גורמים מדיניים בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו, וגורמים משפטיים, זאת לאור העובדה שגם ארה"ב וגם רוסיה מבקשות את הסגרתו.
מהמסמכים הרשמיים המצויים במערכת המשפטית, ומהחלטות בית המשפט המחוזי ובית המשפט העליון עולה כי ארה"ב הייתה הראשונה שביקשה את הסגרתו של בורקוב, לפני שלוש שנים וחצי. הבקשה הייתה מלווה בראיות ובמידע משפטי שנבחן היטב במשרד המשפטים ונמצא שהוא עומד בכל הקריטריונים להסגרה. אי לכך, חתמה שרת המשפטים הקודמת איילת שקד על הפניה לאישור הסגרתו של בורקוב, אשר נשלחה לבית המשפט המחוזי בירושלים. אלא שלקראת תום דיוני ההסגרה במחוזי, התקבלה גם בקשת שלטונות המשפט של רוסיה - אולם זו הייתה קצרה, מתומצתת ונעדרת חומרים משפטיים רבים הנדרשים בתהליך של בקשת הסגרה.
נודע כי אחד השיקולים שצפויים להנחות את ראש הממשלה נתניהו ואת שר המשפטים אוחנה, מלבד השיקול המדיני, הוא היחסים המשפטיים ההדוקים בין ישראל לארה"ב, המקיימות הדדית יחסי הסגרה, חיקורי דין ושותפות בהדיפת ניסיונות של בית הדין הבינלאומי הפלילי בהאג לחקור את ישראל בקשר לאירועים ביטחוניים.
נגד בורקוב הוצא ב־2015 צו מעצר בינלאומי, ובמדינת וירג'יניה הוגש נגדו כתב אישום שכלל עבירות הונאה, גניבת זהות, חדירה למחשב והלבנת הון. הדרישה הרוסית העקבית מישראל שלא להסגיר את בורקוב לארה"ב, וההצעה לערוך עסקת חילופי אסירים לאחר מעצרה של יששכר, גרמו ללא מעט גורמים בישראל להעריך כי בורקוב איננו סתם האקר, אלא מה שמכונה "נכס בחשיבות עליונה" עבור רוסיה, שחוששת מאוד מהסגרתו לארה"ב ומחקירתו שם.
מרגע שבורקוב יוסגר לארה"ב הוא יוצא מהמשוואה, וכעת סוגיית נעמה יששכר הופכת לסוגיה בילטרלית בין ישראל לרוסיה ללא מעורבות של גורמים בינלאומיים נוספים.
במשרד החוץ בירושלים ובלשכת ראש הממשלה העבירו במהלך החג מסר של הרגעה, והדגישו שאין מדובר במשבר דיפלומטי בין ישראל לבין רוסיה וכי הכוונה היא לשוב לשיח של הידברות מול הרוסים.
במקביל, שיגר נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין ערב החג איגרת רשמית לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין, ובה ביקש ממנו להעניק חנינה לצעירה הישראלית. בפנייתו כתב הנשיא: "מכובדי הנשיא, כידיד העם היהודי ומדינת ישראל אני פונה אליך בעניינה של נעמה יששכר. נעמה שגתה במעשיה והודתה בכך. עם זאת מדובר בבחורה צעירה, ללא עבר פלילי, שעונש חמור כפי שנגזר עליה ישפיע השפעה הרסנית על חייה. מדינת ישראל והעם היהודי מכירים לך תודה על רגישותך לחיי אדם ועל נכונתך לסכן את חיי חייליך על מנת לאתר ולהשיב את גופתו של חלל צה"ל זכריה באומל ז"ל. בשל המקרה המיוחד והאישי של נעמה יששכר אני פונה אליך ומבקש את התערבותך האישית כדי שהיא תזכה לחנינה מתוך חמלה ולפנים משורת הדין".
נראה שגם ברוסיה מתחילים להבין שעלו על עץ גבוה מדי בעניינה של יששכר: מהתשובה שמסר דוברו של פוטין דמיטרי פסקוב בתשובה לשאלות כתבים עולה כי הנשיא ישקול את בקשת ישראל לחנינה. פסקוב אמר לערוץ הטלויזיה "רוסיה היום" שמקורב לקרמלין, כי מוסקבה מודעת לבקשתו של רה"מ נתניהו לחון את יששכר (על אף שבקשת החנינה היא של ריבלין), ופוטין יבחן אותה ברגע שתתקבל בצינורות הדיפלומטיים. פסקוב סירב לענות לשאלה האם הנשיא פוטין ורה"מ נתניהו דנו ברצינות באפשרות של עסקת חילופי אסירים בין רוסיה לישראל שבמסגרתה ישוחררו יששכר ובורקוב.
אינדיקציה נוספת לכך שהרוסים מורידים את מפלס הלהבות היא האישור שנתן שופט במוסקבה ליפה יששכר, אמה של נעמה, לבקר אותה לראשונה בבית הכלא. עד היום כל הבקשות נדחו והיא יכלה לראות אותה לדקות ספורות רק במהלך הדיונים בבית המשפט.

