סיגרים לחג

קבלו את אחד המתכונים הכי טעימים שיצא לנו לפגוש בזמן האחרון: סיגרים ממולאים של השף מוטי טיטמן ממסעדת "מלגו מלבר"

הימים הקרובים — סופ"ש פלוס חג — מלאים בארוחות משפחתיות. הבשורות הטובות עבור אלו שמקפידים על המשקל הן שמדובר בארוחות החג האחרונות לחודשים הקרובים. אז לכבוד הפינאלה קבלו מתכון שווה במיוחד: סיגרים ממולאים של השף מוטי טיטמן ממסעדת "מלגו מלבר" המומלצת (כן, ההיא ממש מול כיכר הבימה). את המנות של טיטמן אפשר לאפיין כמנות ישראליות מודרניות, כאלו ששמות במרכז את חומרי הגלם המקומיים ואת הטעמים הישראליים עם השפעות ממטבחים שונים בעולם. מנת הסיגרים הזו מוגשת אחת לאחת במסעדה.

 

 

המתכון לסיגרים ממולאים:

 

 

המצרכים:

 

600 גרם כבדי עוף טרי

 

350 גרם פרגית ללא עור טרי

 

3 בצלים לבנים חתוכים דק

 

מחממים מחבת על אש גבוהה ויוצקים לתוכה 2 כפות שמן קנולה. מתחילים עם הבצל ומטגנים על אש גבוהה כ־10 דקות עד שהבצל משחים ומתרכך ומורידים מהאש לקערה.

 

מחממים שוב את המחבת על אש גבוהה עם 2 כפות שמן קנולה ומכניסים את הפרגיות להשחמה מהירה, צריבה באש גבוהה ובישול של 10 דקות עד שהפרגיות כמעט מוכנות לחלוטין.

 

מוציאים את הפרגיות לקערה עם הבצל ואז מעבירים את הכבדים אותו תהליך בדיוק כמו הפרגיות.

 

אחרי שכל המרכיבים מעט מתקררים מעבירים אותם לקרש חיתוך ועם סכין חדה קוצצים את הכל לתערובת גסה.

 

לאחר מכן מעבירים לקערת ערבוב חדשה ומוסיפים את המרכיבים הנ"ל לקערה ומערבבים היטב לתערובת אחידה:

 

5 יחידות מח עצם מרוקן עם כפית

 

צרור כוסברה קצוץ דק

 

חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק

 

2 כפיות מלח שטוחות

 

כפית כמון (5 גרם)

 

2 כפיות פפריקה מעושנת (8 גרם)

 

כפית פלפל שחור גרוס (4 גרם)

 

2 שיני שום קצוצות

 

 

הכנת הסיגרים:

 

קונים חבילת עלי סיגרים בחנות מתמחה וחותכים כל עלה סיגר במרכז לשני חצאים.

 

בכל חצי עלה סיגר שמים 2 כפות מהתערובת וסוגרים את הפינות ומגלגלים את הסיגר עד הקצה.

 

את הקצה מברישים עם תערובת פשוטה של קמח עם מעט מים, מה שיוצר סוג של דבק וגורם לכך שהקצה של הסיגר נאטם.

 

לחזור על אותה פעולה עד שמסיימים את כל כמות התערובת. סה"כ 25 סיגרים.

 

מחממים סיר עמוק עם שמן קנולה לטמפרטורה של 180 מעלות ומטגנים את הסיגרים למשך 3־4 דקות עד שהם מזהיבים והופכים לקריספיים.

 

להעביר בזהירות למגש עם נייר סופג.

 

 

מתכון לטחינה לימונית:

 

100 גרם טחינה "אל ארז"

 

2 שיני שום קצוצות

 

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ ללא גרעינים

 

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

 

1 כפית מלח דק

 

50 מ"ל מים קרים עם קרח

 

קמצוץ כמון טחון

 

לערבב היטב את כל המרכיבים עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק.

 

בתיאבון!

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים