שתף קטע נבחר
 

שוב הרעלת טונה: הפעם בקיוסק

אחרי ארומה: צעיר שקנה אתמול סנדוויץ' טונה בקיוסק בתל־אביב פיתח סימני אלרגיה ופונה לבית חולים, מצבו קל מאוד

ארומה לא לבד: צעיר שקנה אתמול כריך טונה בקיוסק בתל־אביב פיתח לאחר כמה רגעים סימני אלרגיה ופונה לבית חולים.

 

"קניתי את אותו כריך שאני קונה כל הזמן", סיפר מאור אוחנה. "התחלתי להרגיש כאבי ראש, שתיתי מים אבל הוא לא עבר. הרגשתי גלי חום באזור הצוואר והאוזניים, העור שם, וגם באזור החזה והכתפיים נעשה קצת אדום והדופק שלי עלה ל־140". מבית החולים איכילוב נמסר כי מצבו קל מאוד.

 

כמה שעות קודם לכן הודיע משרד הבריאות כי תוצאות מעבדה ראשוניות מעידות שמקור ההרעלות בארומה נובע ככל הנראה מאחסון לקוי של הטונה. המשרד מסר כי מתבצעות בדיקות נוספות, ותוצאותיהן יפורסמו בימים הקרובים.

 

מארומה תל־אביב נמסר בתגובה: "כפי שהודענו - הסניף שבו אותר הליקוי נסגר עד הודעה חדשה ומנות הטונה בכל רחבי הרשת מוחלפות. אנו עורכים במקביל בדיקה מקיפה באמצעות חברה חיצונית ואת תוצאותיה נפרסם בשקיפות לציבור. עד אז - הסניף לא ייפתח".

 

פרופ' איילת פישמן מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון אומרת כי למרות מקרה ההרעלה, אין פירוש הדבר שצריך להימנע מאכילה בחוץ. עם זאת היא מייחלת לשיפור המצב: "הלוואי שהמצב במטבחים היה דומה למה שקורה במפעלים בארץ, שבהם אפשר לאכול מהרצפה מרוב שמקפידים על נהלי היגיינה. מספיק שעובדי מטבח בבתי הקפה לא מפרידים במשטחי העבודה בטיפול בבשר, ירקות או דגים. מספיק שסכין לא נקייה עברה לטפל בטונה או עובד לא נטל ידיים בעת הטיפול במזון – הרי שיש לנו כאן אופציה לתקלה של חיידקים. אם הם נפגשים עם טונה למשל, הם מפרקים חומר שקיים בטונה ומוביל להרעלות". לדבריה, המצב האידיאלי הוא פיקוח הדוק יותר של משרד הבריאות, וכן הקפדה יתרה של מטבחים על התקנות הנדרשות".

פורסם לראשונה 17.10.19, 23:57

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים