על החוף: במנות קטנות
בימים כתיקונם ספק אם היינו ממליצים על ארוחה באחת ממסעדות החוף של תל־אביב. בדרך כלל מדובר במלכודות תיירים, עם אוכל שמגרד בקושי את הרף התחתון. אולי כדי לשבור את הדימוי הזה, החליטו במסעדת "גזוז ביץ'" לייסד תפריט טאפאס חדש שיוצע לקהל עד סוף דצמבר. בנתה אותו השפית של מסעדת "אונזה", אביבית פריאל־אביחי, שעבדה בעבר ב"טברנה על החוף" בהרצליה ו"טפאו".
התפריט מציע תריסר מנות קטנות, כמו ירקות צלויים עם אנשובי אורטיז. זו מנה שבה פלפלים, קולרבי, שומר, בצל סגול, שום ושמן זית, בלסמי מיושן, עם פילה אנשובי אורטיז (32 שקל). אחר כך חציל בסלסה עם נענע וגבינת טולום – חציל שרוף, ויניגרט מחומץ בן יין, שמן זית, נענע וגבינת טולום טורקית (32 שקל). ויש גם שיפוד מעורב של פרגית כבד עוף ולבבות עם טחינה הר ברכה, פטרוזיליה ועמבה (46 שקל). וגם: שרימפס במרינדה קלה של פפריקה מעושנת, צלויים על שיפוד, לצד גספצ'ו עגבניות פיקנטי (36 שקל).
אכלנו סלט דייגים עם תפוחי אדמה מבושלים ושבורים וסרדין אורטיז, צלפים, בצל סגול, פטרוזיליה, חומץ בן יין וצ'ילי טרי — מנה לא רעה בכלל (32 שקל). המשכנו בטאקו עם סביצ'ה וקרם אבוקדו – רביעייה של מיני טאקו הממולאים בקרם אבוקדו, סביצ'ה מוסר ים עם בצל ירוק וסגול, עגבנייה, כוסברה, מיץ לימון ושמן זית (36 שקל). נחמד מאוד. המשכנו בקציצות קטנות וטעימות של קבב דגים שהונחו על קונפי עגבניות שרי צהובות בשמן זית וטפטופי שמן אריסה (42 שקל), וסיימנו במאפה בשר טלה מוקפץ, עם טחינה גולמית, קוביות עגבנייה לצד סלט מעולה וחמוץ של רשאד (48 שקל).
כל המנות האלה הולכות מצוין עם בירה קרה, ערק או יין לבן. כשאתם מגיעים לגזוז לקראת שעת השקיעה — קשה לחשוב על דרך טובה יותר להגיד שלום לקיץ (שלום שלום, ואל תבוא לי בחלום) ולקבל את פני הסתיו שהגיע.
• גזוז ביץ', הרברט סמואל 51, חוף ירושלים, תל־אביב, 03־6969244, www.gazozbeach.co.il

