אוכל: איטלקיה בצפון
כל כך הרבה מוסדות קולינריים מעניקים לעצמם שמות מהשפה האיטלקית, אבל במקום שקורא לעצמו מטרלו (Matterello - "מערוך" באיטלקית) עוד לא נתקלנו. וכדי להיתקל במטרלו, צריך להצפין עד רמת הגולן. דווקא שם, בקיבוץ עיון זיוון, בדרך לחרמון, חבויה הפנינה הזו, ששמה מעיד על תוכנה. הרבה בצק יש במטרלו, מעשה ידיו של עדי פרץ, צלם קולינריה צעיר, שהחליט לתרגם את אהבתו לאוכל ופתח לפני חודשים אחדים מקום משלו, בית קפה חביב המבוסס על בצקים הנאפים יום־יום במקום וקפה משובח.
זה מסוג המקומות שבהם בעלי כלבים נכנסים עם חיות המחמד שלהם, שמתפנקים בנינוחות על הרצפה. שאין בהם תפריט מורכב או בשורה עיצובית, אבל כן יש בהם הרבה נשמה. וכמובן אוכל טוב מאוד.
התפריט משתנה מדי שבוע, בין המנות - פוקאצ'ה קממבר ועגבנייה או פוקאצ'ה חצילים (40 שקל). כריכים בתוך לחם או קרואסון, שבהם אמנטל עם גבינת שמנת ועגבנייה (28 שקל), סלמון וביצת עין עם גבינת שמנת וצנונית (35 שקל), סרדינים וגבינה כחולה (36 שקל) ועוד.
במאפים - בריוש הפתעות, רול קינמון בציפוי קרם שמנת וקרמל, קרואסון מסקרפונה ואוכמניות (ממטעי הקיבוץ), עוגת בראוניז ומנות המתחלפות בהתאם להיצע העונתי של פירות עין זיוון. ניתן להזמין מראש ולקחת לחדר האירוח בכפר הנופש עין זיוון, או לפיקניק, או להסב במאפייה לקפה ומאפים מלוחים או מתוקים.
עוד תמצאו כאן יש גם ברוסקטות מושקעות (למשל עם מקושקשת, פרמז'ן, גבינת שמנת ועגבנייה, 20 שקל) ושורת סלטים, למי שמסוגל להיכנס למקום כזה ולהתעלם מניחוחות השמרים.
• מטרלו, קיבוץ עיון זיון, טלפון 2468019־054, שעות פתיחה: בימים ג', ד', ה' ושבת 09:00־16:00 שישי - 09:00־14:00 , ימי א' ו־ב' - סגור.

