אירוע: יום הלוטרה

• שמורת הטבע נחל שניר (החצבאני) המטופחת מציעה מסלולי הליכה קלים לצד הנחל, שרוב שטחו מצוי למעשה בלבנון. כיובל המרכזי של הירדן, הוא גועש בעוז, מייצר פינות קסומות ומוצלות לצד הסבך. בשמורה שלושה מסלולים. הקצר שבהם מתחיל וכבר מסתיים, לכן מומלץ ללכת על הבינוני או על הארוך (שאורכו רק שני ק"מ, עם טבילות הכרחיות).

 

נחל שניר הינו הארוך ביובלי נהר הירדן, טובל בצמחיית גדות ירוקה, זרם מים שוצף, בריכות ומפלים. נחל שניר הוא אחד משלושת מקורותיו העיקריים של נהר הירדן והארוך שבהם - הוא מתחיל את מסעו אי שם בדרום לבנון. הנחל מוליך בממוצע 135 מ"ק בשנה ובשנים גשומות במיוחד יכול הנחל להוליך 300 מ"ק. מעיינותיו העיקריים הם עינות חצביה במעלה הנחל, שכיום מימיהם משמשים ברובם לצורכי שתייה והשקיה של תושבי לבנון, ועינות הוואזני למרגלות הכפר ע'ג'ר הנושק לגבול ישראל. באתר תוכלו ליהנות מבריכות שכשוך, תחנת מידע, חניון יום מסודר, מזנון עשיר, שולחנות לפיקניק. מסלול המתאים למשפחות ומתאים גם לבעלי מוגבלויות.

 

בנוסף, רשות הטבע שמחה להזמינכם ליהנות ביום שמוקדש כולו לאחד היונקים המסקרנים ביותר בטבע שלנו - הלוטרה. בפעם הראשונה נפתחים ביום הלוטרה מסלול אתגר הלוטרה ומבוך הלוטרה, ובהם נלמד על סביבת החיים המרתקת שלה ונענה על שאלות, למשל מה הלוטרה אוהבת לאכול יותר מכל? ומהן הסכנות האורבות לה?

 

בתוכנית: הפעלות לילדים וסדנאות יצירה, מירי לשם־פלאי תחכה לכם באוהל עם סיפורים מרתקים. כמו כן נתחפש ללוטרה בעזרת ציורי פנים ואף נזכה בביקור קצר שלה בהמחזה מצחיקה ומעניינת. מלבד כל זה תוכלו ליהנות גם מהמסלול הייחודי של פארק החושים.

 

• שמורת טבע נחל שניר, שבת 9.11, בשעות 10:00־14:00, ללא תשלום נוסף על דמי הכניסה לאתר, חינם למנויים. מסלול נגיש

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים