תהליך הבראה בארקיע: שכר העובדים יקוצץ זמנית
הקיצוץ יהיה בהסכמה לשלושה חודשים, ויתקיים מו"מ עם העובדים על המשך הצעדים • יו"ר החברה החדש אבי חורמרו: "יש ירידה במספר הנוסעים לאילת. לכן צריך לצמצם"
שכר עובדי ארקיע יקוצץ בשלושת החודשים הקרובים כחלק מתהליך הבראה שהחברה תעבור. בהמשך, אם יהיה צורך, נראה שיופחת מספרם.
אתמול התקיימה ישיבה בין הנהלת החברה, נציגות העובדים ואנשי ההסתדרות כדי להגיע להבנות על הצפוי בחודשים הקרובים. בין היתר, כדי לא להתחיל מיד בקיצוץ בכוח האדם, הוסכם כי בשלושת החודשים הקרובים יהיה קיצוץ בשכר העובדים בהיקף שטרם נקבע. בה בעת יתקיים מו"מ על ההמשך, ולא מן הנמנע שיהיה צורך לפטר עובדים.
"אנחנו עושים הכל כדי להגיע להבנות עם ההנהלה כי החברה יקרה לנו. הולכים להפחתת שכר זמנית ומקווים שנגיע להבנות גם על גודל החברה", אמרו בנציגות עובדי החברה. אבי אדרי, מחזיק תיק התחבורה בהסתדרות, אמר כי הפחתת השכר בהסכמה נועדה למנוע פיטורים בשלב הזה.
לפני חודש פרש אבי נקש, מבעלי ארקיע, מתפקיד היו"ר לאחר כעשור. את מקומו מילא גדי טפר, ובימים אלה הוא הוחלף על ידי אבי חורמרו, מנהל עסקי קבוצת נקש בישראל, וחזר לשמש חבר דירקטוריון.
"אין כל דרמה", אמר אתמול חורמרו ל"ידיעות אחרונות". "אני משמש דירקטור בחברה, ובעליה החליטו כי בתקופה זו, כשהחברה הולכת לשינויים, הם רוצים שאהיה יו"ר הדירקטוריון".
לדבריו, ארקיע נמצאת בהליך של התייעלות בעקבות סגירת שדה דב וצמצום הפעילות שלה. "יש לנו ירידה של יותר מ־30% במספר הנוסעים לאילת. כשיש קיטון צריך לעשות צמצומים שישקפו את היקף הפעילות, כלומר שנתאים את הפעילות שלנו למצב הקיים".
חורמרו: "העובדים הם שותפים בחברה והם הנכס העיקרי שלה, אבל אנחנו חייבים להתאים את החברה למצב השוק. איננו בצרות. אנחנו פשוט צריכים לעשות התאמות, והוחלט שאהיה שם ואהיה אחראי". לדבריו, עדיין לא הוחלט על היקף הקיצוץ הזמני, הליך שייעשה בהסכמה עם העובדים.
גורם המקורב לארקיע אמר ל"ממון" כי "מדיניות השמיים הפתוחים, קו הטיסה שחוסל (שדה דב אילת), התייקרויות בעלויות הטייסים בשל תקנות המנוחה, קליטת מטוסים חדשים — כל זה בשנה אחת גרם לגידול בהוצאות, ועכשיו אין ברירה אלא להתחיל בדיאטה".
שלשום פורסם הדוח החודשי של רשות שדות התעופה, וממנו עולה כי באוקטובר הייתה צניחה של כמעט 35% בפעילות הפנים ארצית של ארקיע. במקביל, בפעילות הבינלאומית שלה היה גידול של 62%. עלתה השערה כי החברה מסיטה את תנועת המטוסים לפעילות בינלאומית ויוצרת מצג כאילו אין דרישה לטוס לאילת. בכיר בחברה דחה את הטענות: "זו טענה אידיוטית שהופצה על ידי אינטרסנטים. כל נוסע חשוב לנו. נוותר על נוסעים? אנו משקיעים באילת, אבל גם בבינלאומי", אמר.

