עובדי המדינה מסתבכים ברשת
בשל התבטאויות פוגעניות ברשתות החברתיות: נציבות המדינה פירסמה שרשרת איסורים • העבריינים יועמדו לדין משמעתי
נציבות שירות המדינה פותחת במאבק נגד התבטאויות פוגעניות של עובדי המדינה ברשת החברתית.
לראשונה היא הפיצה רשימת איסורים ל־70 אלף עובדי המדינה ולעוד 230 אלף עובדים הכפופים לחוק המשמעת ובהם מורים, עובדי הביטוח הלאומי ועובדי המועצות הדתיות.
הנציבות איננה מתכוונת לעקוב אחרי כל עובד, אבל בכוונתה לטפל בכל תלונה ובכל דיווח על התבטאות פוגענית.
ואלה האיסורים: התבטאות גזענית ובעלת גוון גזעני הנוגעת למוצאו האתני של אדם; התבטאויות מפלות כלפי אדם באשר הוא; התבטאות עם אופי של הטרדה מינית; התבטאות התומכת בטרור או בביצוע עבירות, במישרין או בעקיפין; התבטאות פוליטית אסורה; התבטאות בצורה מעליבה או פוגעת ביחס לכנסת ולוועדותיה, וכן הממשלה ומשרדיה.
הכללים נוגעים לפוסטים, הודעות, תמונות, סרטונים ושיתוף תכנים פוגעניים. העבריינים יועמדו לדין משמעתי.
את החוזר שהופץ לעובדי המדינה חיבר עו"ד גיא דוד, ראש אגף משמעת בנציבות שירות המדינה. בין היתר כתב: "מגבלות אלו חלות הן במסגרת העבודה והן מחוצה לה. הן נועדו לקיים יחסי עבודה הולמים וראויים במסגרת שירות המדינה ולשמור על דימוי שירות המדינה בעיני הציבור". את דבריו סיכם במשפט: "אנא הקפידו על דרך התבטאות נאותה, על מנת שנוכל לקיים סביבת עבודה בטוחה ונעימה ונשמור על מעמדו של השירות הציבורי".
בשנים האחרונות העמיד אגף המשמעת לדין עובדי מדינה בגין התבטאויות אסורות ברשתות החברתיות. כך למשל, כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות", הועמדה לדין עובדת רשות המסים בגין פרסום ושיתוף פוסטים פוגעניים ובלתי ראויים, בין היתר ביחס לגופי ממשלה וצבא. היא הורשעה.
במקרה אחר עובדת הועמדה לאחרונה לדין בגין שליחת התבטאויות פוגעניות וגזעניות לעובדת אחרת באמצעות מסרון.

