yed300250
הכי מטוקבקות
    תגיע הקלה? עומס בחדר המיון של בית־החולים איכילוב | צילום ארכיון: שאול גולן
    חדשות • 10.11.2019
    הפנימיות לא עומדות בעומס
    התינוקות והקשישים במסדרונות חדרי המיון הם רק ההתחלה. גם בני המזל שהצליחו לעלות למחלקות הפנימיות, המקום הרגיש ביותר, גילו שהמיטה היחידה שיש עבורם היא בפרוזדור. בבית החולים מאיר, לדוגמה, 48 חולים, מתוכם 3 מונשמים, מאושפזים במחלקה עם 40 מיטות בלבד. בינתיים במשרד הבריאות מנסים לכבות שרפות באמצעות תוספת תקציב מיוחדת של 40 מיליון שקלים שתוקדש להיערכות חורף
    ענבר טויזר

    אחרי ההמתנה המתישה בחדרי המיון, במחלקות לא יגיעו החולים אל המנוחה ואל הנחלה. המחלקות הפנימיות בבתי החולים , אולי המקום הכי רגיש ומורכב אליו מגיעים לאישפוז ממושך, נמצאות אף הן על סף קריסה.על פי דו”ח מיוחד שיצא אתמול על ידי האיגוד לרפואה פנימית, המחלקות במצב חירום. מעט מיטות, המון חולים שחלקם נאלצים להסתפק באישפוז בפרוזדורים, וכח אדם לוקה בחסר.

     

    בפנימית א’ בשערי צדק שבירושלים מאושפזים בפועל 43 חולים למרות שישנם 36 מיטות בלבד. רק שני רופאים מומחים יוכלו להעניק טיפול לעשרות החולים. בפנימית ב' ו-ג’ 44 חולים יצטרכו להאבק על 36 מיטות. בחדר המיון ההמתנה למחלקה הולכת ומתארכת. 30 אנשים סובלים ממתינים לרגע בו ימירו את הפרוזור של חדר מיון בפרוזדור של המחלקה הפנימית.

     

    בשיבא, באסף הרופא ובהלל יפה המצב לא יותר טוב על פי הדו"ח. בבית חולים מאיר למשל 48 חולים, מתוכם 3 מונשמים, מאושפזים במחלקה עם 40 מיטות בלבד. בוולפסון 42 חולים, מתוכם 4 מונשמים, יאלצו להצטופף במחלקה עם 38 מיטות ו4 רופאים מומחים. המסדרונות צפופים, הבעיות המורכבות לא זוכות לפרטיות אלא לוילון דק בפרוזדור, וידו של הצוות הדל קצרה מלהושיע.

     

    איך יתמודד משרד הבריאות עם המערכת הקורסת כשהחורף בפתח? ל"ידיעות אחרונות" נודע על רשימת הצעדים שגובשו במשרד הבריאות — וכיצד מתכננים לחלק את 40 מיליון השקלים שנוספו על ידי משרד האוצר עבור ההיערכות לחורף.

     

    על פי המסמך שהוכן על ידי מנכ"ל משרד הבריאות הוחלט כי עבור בתי החולים הציבוריים יוקצבו 23 מיליון ו־645 אלף שקלים כדי לבצע הגדלת כוח האדם בבדיקות אשר מהוות "פקקים" בעבודת המיונים: למשל במכון הדימות (MRI) וביחידת האקו, כשהתגבורת תיערך במיוחד במהלך שעות התורנות ובסופי שבוע למאושפזים במחלקות הפנימיות.

     

     

    בנוסף, תתוגבר פעילות צוותי המעבדות בעובדים נוספים, כיוון שהעיכוב בפענוח תוצאות מעבדה מהווה גם הוא צוואר בקבוק בשחרור מטופלים מהמיון. צעד נוסף שצפוי הוא תגבור הצוותים הרפואיים בחדרי המיון ובמחלקות הפנימיות.

     

    מבצע החיסון נגד שפעת שהחל בשבוע שעבר בקופות החולים, לאחר עיכוב של חודש וכשמנות החיסון מגיעות בטפטופים, יצר בימים האחרונים תורים ארוכים בסניפי הקופות. הקופות קיבלו עד כה כשליש מהכמות אותה הזמינו, והאחיות נדרשות להתמודד עם העומסים. על פי מסמך משרד הבריאות, לקופות יועבר תקציב לצורך הרחבת הפעילות לחיסון האוכלוסייה כנגד מחלת השפעת, באמצעות הרחבת היקף שינוע החיסונים ופריסת אתרי החיסון.

     

    תקציב נוסף שיועבר לקופות ישמש להרחבת שעות פעילות המרפאות הראשוניות בקהילה, כדי לאפשר לאנשים להגיע למרפאות במקום למיונים ולמוקדי הרפואה הדחופה שפועלים מעבר לשעות פעילות המרפאות. בסך הכל יועמדו לרשות ארבע הקופות 12 מיליון ו־135 אלף שקלים שיחולקו בהתאם לגודל הקופות.

     

    מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן־טוב אמר כי "עד שתקום ממשלה אנחנו ממשיכים בצעדים שנדרשים ליישום מיידי ולשם כך נדרשים לקבלת החלטות גדולות. התוספת של 40 מיליון השקלים תשמש להפחתת העומסים במיון, לתגבור שירותים בקהילה כדי למנוע הגעה לא נחוצה למיונים, לתגבור כוח אדם ולפתיחת צווארי בקבוק בעבודת המיונים. בלי התגבור הזה עלול להיות לנו חורף מאוד לא פשוט". באשר לוועדת סל התרופות אשר החלה את עבודתה לפני כשבועיים כשהיא ללא תקציב, לראשונה מזה 13 שנה, אמר: "אנחנו חייבים לקבוע מסגרת נאותה לוועדת הסל, למענקים לרופאים ולהתחלת יישום דוח הפנימיות".

     

    סגן שר הבריאות יעקב ליצמן אמר: "המצב הנוכחי, בו אין ממשלה פעילה אלא ממשלת מעבר ואין קואליציה סדירה וחוסר ודאות פוליטית, מקשה ביותר על תפקוד מערכת הבריאות. במצב זה, ללא תקציב מאושר, אין אפשרות להוביל את ההבראה הקריטית הזו. הבאנו כעת 40 מיליון שקל כעזרה ראשונה, אבל בחירות שלישיות יפגעו קשות במשק, ובראש ובראשונה במערכת הבריאות".

     

     

     

    סגן השר ליצמן | צילום: אלכס קולומויסקי
    סגן השר ליצמן | צילום: אלכס קולומויסקי

     


    פרסום ראשון: 10.11.19 , 23:30
    yed660100