ירושלים: פסטיבל קולינרי
• פסטיבל הקולינריה "מסעדות פתוחות" חוזר לירושלים. ממחר, ובמשך חמשת ימי הפסטיבל, תוגש למבקרים חגיגה הכוללת מגוון אירועים הנעים בין אוכל לתרבות.
באירוע הפתיחה (מחר, 19.11) תתקיים חגיגה מהאגדות במערת צדקיהו: שף נדב מלין יארח את השף הטורקי Aret Silahli למשתה טורקי, הכולל מופע של להקת המחול ורטיגו והזמרת שירה גבריאלוב. השף יליד סיציליה אנטוניו פאוזי ממסעדת "מורטימר האוס" הלונדונית יגיע לירושלים ללמד אתכם איך להכין פסטה סיציליאנית. יארח אותו השף הירושלמי מושיקו גמליאלי. שף עזרא קדם יארח מפגש הדגמה וטעימות של מנות ייחודיות בהשראת טעמי ילדותו וסיור בגינת הירק הייחודית של סטודיו ארקדיה.
שפית חן קורן והצלמת אבישג שאר־ישוב מביאות את ג'רבה לירושלים ומשתפות בזיכרונות, תמונות, מתכונים וטעימות מביקור באחת הקהילות היהודיות העתיקות בעולם. שף קונדיטור דוד לאור פותח את שערי הקונדיטוריה שלו אחרי שקיעת החמה ומארח שלוש סדנאות אפייה. כל סדנה תוקדש למאפה אחר: בריושים, בצק עלים ושטרודלים. וגם השף הירושלמי זכאי חוג'ה יארח את Aret Silahli לסעודה טורקית, עם דליקטסים, מטעמים וממתקים מסורתיים.
בין האירועים הנוספים: בית הקפה "מעשהב" יארח אירוע של "חומוס בחליפה" - בופה חומוס מפנק עם תוספות, עם מופע אופרה בליווי פסנתר. בעיר העתיקה יתקיים מסע חווייתי בין שש תחנות. ואילו מלכת הריבות שושנה קרבסי תלמד כיצד לרקוח ריבות בביתה העתיק בעין כרם, שחלקו בן 350 שנה.
•"מסעדות פתוחות ירושלים", 19־23 בנובמבר, לרכישת כרטיסים: https://openrestaurants.com/

