הקרב על כרטיס האשראי עובר דרך נמל התעופה
מקס, לשעבר לאומי קארד, השיקה כרטיס חדש שבעזרתו תנסה להתחרות בפליי קארד הפופולרי של דיינרס ואל על • הכרטיס יאפשר המרת נקודות לכל חברות התעופה ־ גם לואו–קוסט ־ אך יכלול עמלות יקרות • האם זה משתלם?
חברת האשראי מקס השיקה אתמול כרטיס אשראי שמאפשר צבירת נקודות לטיסות, בשיתוף עם ויזה וסוכנות הנסיעות האינטרנטית סמארטאייר. הוא יתחרה בעיקר בפליי קארד של אל על, בו מחזיקים 320 אלף לקוחות.
מדובר בכרטיס אשראי חוץ בנקאי, שלא משויך לחברת תעופה מסוימת ולא כולל הסדר עמלות מולן, לא כולל הקצאות מיוחדות ועל כן אין מגבלה של מקומות על הטיסות, בניגוד לנהוג אצל המתחרות. בפליי קארד למשל ניתן לרכוש רק כרטיסים מאל על. לקוח סקיי מקס יוכל לרכוש גם כרטיסים מחברות לואו־קוסט, כאשר הזמנת הטיסות מתבצעת דרך אתר ייעודי שהוקם לשם כך, בו אפשר גם להתעדכן בצבירת הנקודות.
דמי שימוש גבוהים
יחס ההמרה בכרטיס הוא נקודה אחת על כל 160 שקל שגוהצו בכרטיס, למעט מוסדות (כמו חברת חשמל וכדומה) - שם יחס ההמרה הוא נקודה על 320 שקל. "אם משפחה מוציאה בכרטיס 8,000 שקל בחודש, תוך 11 חודשים היא בלונדון ב־170־180 דולר", טוען מנכ"ל מקס רון פאינרו.
לרגל ההשקה תקבלו 100 נקודות ראשונות בחינם. תוקף הנקודות ל־3 שנים. ניתן לקבל במקביל את נקודות הנוסע המתמיד בשאר החברות, כלומר לצבור נקודות על טיסת הבונוס. ביטוח נסיעות חינם AIG ל־5 ימים, הטבות לטרקלינים בכל העולם כולל דן: 32 דולר כניסה. ההזמנה הראשונה מותנית בצבירת 200 נקודות. לאחר שימוש ראשון לא תהיה מגבלת מינימום למספר הנקודות למימוש.
דמי השימוש לא זולים: 19.9 שקל לחודש, כ־240 שקל לשנה (חצי שנה ראשונה בחינם). לשם השוואה, בפליי קארד יש פטור מדמי שימוש ללקוחות הפרימיום.
גם המועדון של טורקיש וישראכרט miles&smiles יהיה בקרוב ללא דמי שימוש, וגם Miles & More של כאל הוא בפועל ללא דמי שימוש. בנוסף, עמלת ההמרה גבוהה בקניות בחו"ל. בשורה התחתונה, צריך להוציא 3,200 שקל בחודש כדי להצדיק את דמי השימוש בכרטיס.
"המוצרים שחברות האשראי מציעות מתאימים למה שהיה קיים לפני עשור", אומר פאינרו מנכ"ל חברת האשראי מקס. "טיסות הפכו למוצר נגיש ופופולרי. מהלך השמיים הפתוחים הכניס לישראל עשרות חברות תעופה וחופשה בחו"ל הפכה למוצר צריכה. שני שלישים מהישראלים טוענים שהם בוחרים לאן יטוסו לפי הדיל ולא לפי היעד, וכל ישראלי שני רכש את הטיסה באתרי השוואות המחירים".
משתלם? בדקנו
ליאור שטרית מ־FlyingOut ערך השוואה בין פליי קארד לסקיי מקס בשלוש טיסות: אל על לבנגקוק, לבוקרשט וללונדון. בטיסה לבנגקוק הכרטיס הזול ביותר (והמקביל לכרטיס בונוס) עולה 789 דולר, כולל מזוודה והושבה. למחזיקי פליי קארד, כרטיס בונוס כזה יעלה 1,200 נקודות ו־261 דולר במסים והיטל דלק.
"כדי לצבור 528 דולר בכרטיס של מקס - כלומר, מחיר הכרטיס (789 דולר) פחות סך המסים והיטל הדלק (261 דולר) - נדרשים חיובים בכרטיס בסך של כ־293 אלף שקל. כדי לצבור 1,200 נקודות בכרטיס פליי קארד נדרשים חיובים בסך כ־300 אלף שקל, כלומר, יתרון קל לסקיי מקס", הוא מסביר, "ולקוח מקס יוכל גם לוותר על מזוודה כדי לחסוך או לבחור בחברת לואו־קוסט".
כן מצאנו יתרון לפליי קארד בבדיקת טיסה ללונדון (הית'רו) במחלקת פרימיום אקונומי. הכרטיס הכי זול של אל על עולה 1,090 דולר. כרטיס בונוס למחזיקי פליי קארד נמכר ב־1,200 נקודות ו־290 דולר. כדי לצבור 1,200 נקודות יש צורך בחיובים בסך 300 אלף שקל. בסקיי מקס לעומת זאת, יש צורך לצבור נקודות בשווי 800 דולר (ההפרש ללא מסים), ולשם כך יש צורך לגהץ כ־444,500 שקל. אותו כרטיס באתר סמארטאייר עולה 1,048 דולר, כ־40 דולר פחות מאתר אל על (זה שגרתי), ואז סך החיובים הנדרשים יורד ל־421 אלף שקל - עדיין מדובר בסכום גבוה משמעותית לעומת הפליי קארד.

