פוקס צולחת את המשבר בענף בזכות המותגים הזרים
קבוצת פוקס רשמה זינוק של %223 ברווח הנקי ברבעון השלישי בעקבות איחודן לראשונה של תוצאות אמריקן איגל, בילבונג ויאנגה בדוחותיה הכספיים
מניית פוקס זינקה אתמול ב־5.9% בעקבות פרסום תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי ועלייה של 223% ברווח הנקי. הקבוצה נסחרת על פי שווי של כ־1.8 מיליארד שקל, הגבוה מבין רשתות האופנה בבורסה. הרווח הנקי החריג, 113 מיליון שקל, נובע משיערוכי השקעות שביצעה פוקס באמריקן איגל, יאנגה ובילבונג, לאחר שברבעון השלישי הגדילה את החזקותיה בהן ביותר מ־51%.
בדוחות פוקס נכלל גם שווייה של חברת אמריקן איגל בישראל - 248 מיליון שקל, שנחשף ביולי האחרון, בעקבות הגדלת חלקה של פוקס באמריקן איגל ישראל ל־51%, אז עידכנה פוקס את השיערוך בספריה להשקעה הראשונית באיגל, והתברר כי החברה השביחה את שווייה ב־80 מיליון שקל. בנוסף, נרשמו רווחים נוספים משיערוך השקעות ברכישת מותגים שברבעון הזה הגדילה פוקס את חלקם בה: רכישת 50% נוספים ממניות בילבונג תמורת 24 מיליון שקל, שהקפיצו את הרווח משיערוך ההשקעה ב־2 מיליון שקל, ורכישת 30% נוספים ממניות יאנגה, שהביאו את פוקס להחזקה של 80% מהמניות ורווח משיערוך של 10.5 מיליון שקל.
הרווח הנקי ברבעון השלישי הסתכם ב־113 מיליון שקל לעומת 35 מיליון שקל ברבעון המקביל, אבל בניכוי רווחי השיערוכים הסתכם הרווח הנקי של הקבוצה ברבעון ב־22 מיליון שקל בלבד. פוקס רשמה ברבעון הזה גם ירידה ברווח התפעולי, שנשחק ל־5.2% לעומת 8.2% ברבעון המקביל. הירידה נבעה מעיתוי חגי תשרי, שגרם לירידה בפדיון בחנויות ומשחיקה ברווחיות הגולמית.
המכירות בתחום האופנה ואופנת הבית ירדו רק ב־3% לעומת התקופה המקבילה ולמרות המשבר בענף, והמכירות של ללין שמרו על יציבות. "ברבעון השלישי הגדלנו את החזקתנו בחברות יאנגה ובילי האוס (בילבונג) ופעלנו לקידום הפעילויות הקיימות והחדשות שלנו. במקביל ביססנו את שיתוף הפעולה עם אמריקן איגל באמצעות השלמה עסקה של הקצאת ורכישת המניות ב־FWS (אמריקן איגל)", אומר הראל ויזל, מנכ"ל פוקס. "אתר TERMINAL X ממשיך להתחזק, פעילות הספורט ממשיכה לצמוח הן בישראל והן בקנדה, פעילות כרטיס האשראי DREAM CARD VIP, אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים שלנו, ממשיכה אף היא להתרחב, ומספר המחזיקים בכרטיס ממשיך לגדול".

