מכבים את הרדיו הישן

בחנות "רדיו כוכב" בתל־אביב מכרו עוד לפני קום המדינה מכשירי רדיו ופטיפונים עם מנואלה • גם כשהעולם עבר לקבצים ממוחשבים, המשיכו אלדד הורביץ (96) ובנו אודי (67) לתקן שם פטיפונים וטרנזיסטורים עבור חובבי נוסטלגיה • בקיץ נהרג אודי בתאונת אופניים, והמשפחה הבינה שחייבים לסגור: בתו ואביו מגיעים עכשיו בימי שישי ומוכרים את שארית הסחורה • "כשמישהו קונה והמדף מתרוקן זה עצוב", מספרת הבת, "אבל כשאני רואה את העיניים הנוצצות של הלקוח אני מבסוטה, כי אבא בטוח היה מרוצה"

74 שנים לאחר שנפתחה, נסגרת בימים אלה בנסיבות טרגיות עוד פנינה תל־אביבית אהובה: החנות "רדיו הכוכב", שהתחילה את דרכה עוד לפני קום המדינה כשמכרה מכשירי רדיו שפעלו על נורות ופטיפונים עם מנואלה.

 

ברבות השנים, ולמרות שנס ליחם של פטיפונים ומערכות סטריאו בעיני הקהל הרחב, לא ויתרו על העסק בני משפחת הורביץ - אלדד, המייסד, כיום בן 96, ובנו אהוד (אודי), הנדסאי אלקטרוניקה בהכשרתו. לצד תיקון טלוויזיות הם השמישו ותיקנו מכשירי רדיו ופטיפונים נושנים עבור חובבי נוסטלגיה ומשוגעים לדבר.

 

החנות הקטנטנה ברחוב קינג ג'ורג' 91, סמוך לדיזנגוף סנטר, הייתה כה מיתולוגית, עד שבחודש מאי האחרון נבחר הבן אודי על ידי המגזין "טיים אאוט" לאחד מ"האנשים שעושים את תל־אביב". בראיון לרגל הבחירה סיפר הורביץ בן ה־67 כי כבר שלושים שנה הוא מגיע כל בוקר לחנות מביתו ברמת־השרון כשהוא רכוב על אופניו. הוא אף הסביר כי החצי שעה היומית על הכביש היא המדיטציה שעוזרת לו להירגע.

 

חודשיים וחצי אחר כך, בתחילת אוגוסט, בעודו רוכב על האופניים, פגעה בו משאית בטון בצומת הרחובות אבן־גבירול וז'בוטינסקי. הוא שכב בבית החולים במצב קשה מאוד, כשלצידו בני המשפחה – אביו, אשתו, ילדיו ונכדיו. תחילה נראה היה כי יתאושש מפציעתו הקשה מאוד, אך בסוף אותו חודש נדם ליבו, ועימו גם ליבה של החנות הוותיקה, אותה ניהל ב־46 השנים האחרונות.

 

רדיו הכוכב
רדיו הכוכב

 

 

לצד הצער העמוק על האבידה הבינו אביו הישיש ובתו של אודי, שרון הורביץ־בר, כי אין ברירה. בהיעדר מי שימשיך את המורשת הם ייאלצו לחוות פרידה נוספת, הפעם מהחנות שהייתה להם כבית. וכך, מדי יום שישי הם מגיעים לחנות הקטנטנה, מוכרים את תכולתה ולא מביאים סחורה חדשה.

 

"בשבילי זה בכלל לא פשוט לרוקן אותה", אומרת שרון בדמעות, "שם גדלתי. שם אבא לימד אותי לתקן קלטות וידיאו שהיו נתקעות לאנשים, ומה זה סאונד איכותי. כשמישהו קונה משהו והמדף מתרוקן, זה עצוב, אבל כשאני רואה את העיניים הנוצצות של הלקוח אני מבסוטה, כי זה מה שאבא היה רוצה והוא בטוח היה מרוצה".

 

לדבריה, "החנות הזאת הייתה ההזדמנות שלנו להוציא את סבא מהבית בשנים האחרונות. עכשיו אני לא יודעת אם נעבור לידה אחרי הסגירה הסופית, כי זה יהיה קשה. מאז שאבא נפטר סבא מצטט את גרוסמן: 'החיים משחקים בי הרבה', הוא אומר. 'וזה קורה דווקא כשאני בדקה ה־99 של חיי'".

 

המידע על סגירתה של החנות פורסם לראשונה באתר "תל־אביב שלי", של מדריך הסיורים שמתמחה בתל־אביב, אילן שחורי, אשר מכיר את החנות מימיה הראשונים. "כילד בבית הספר היסודי 'הכרמל', ששכן ברחוב הנביאים הסמוך, איחרתי לא פעם להגיע הביתה משום שהתעכבתי לראות את החידושים של אלדד", כתב שחורי בפוסט רב רגש, "לפני הבר־מצווה שלי הוא הצליח להלהיב אותי עם מכשיר חדיש ומיוחד: רדיו טרנזיסטור, להיט שעלה הרבה כסף, עשר לירות של אז. בסוף שיכנעתי את הוריי לקנות לי אותו כמתנה, ושעות הייתי מקרב את האוזן, מנסה לקלוט תחנות רדיו מזדמנות".

 

צילום : ידיעות אחרונות
צילום : ידיעות אחרונות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים