לעשות מהלימון עוף בלימון

כי אי–אפשר לטעות עם עוף שנח לפני הצלייה במשרה חמצמצה. כולל הקליפה המגוררת, לתוספת בושם הדרי. אהרוני חמוץ מתוק

כבר שנו חכמינו ש"לימון מוסיף המון", אמרו - וצדקו. מדובר באמת בפרי פלאי, שתוספת ממנו למאכלים שונים, מתוקים ומלוחים כאחד, עושה בהם פלאים וצובעת אותם בחמיצות נהדרת. וזה עוד לפני שדיברנו על הקליפה, שכבר שנים רבות אני מגרד ממנה בפומפייה דקה ומוסיף לכל תבשיל כמעט שאני מכין ‑ מה שנותן לו אקסטרה בושם הדרי.

 

עכשיו בואו ונדבר רגע על העופות שלנו. הבה נודה, טעימים במיוחד הם לא. הייתי אומר אפילו די אנמיים, ודורשים תיבול וטיפול נכון. הלימון, גם המיץ וגם הקליפה, יעשה איתם עבודה נהדרת. ממש כפי שידגימו המתכונים הבאים. למרות העוף, ולא בזכותו.

 

חזה עוף בלימון וחרדל

 

החומרים הדרושים:

 

2 חזות עוף שלמים, מנוקים מגידים ושומן

 

מלח, פלפל גרוס

 

6 עלי מרווה שלמים

 

4 כפות שמן זית

 

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

 

3 כפות מים

 

קליפה מגוררת מלימון אחד

 

1 כף דבש

 

2 כפיות חרדל דיז'ון חלק

 

4 כפות עירית קצוצה דק

 

אופן ההכנה:

 

1. חורצים בחזות העוף, על צד אחד, חריצים אלכסוניים בעומק של כסנטימטר ובמרחק של סנטימטר אחד מהשני.

 

2. ממליחים ומפלפלים את חזות העוף משני צידיהם. מדביקים על הצד החלק של כל חזה עוף 3 עלי מרווה.

 

3. מערבבים בקערית את מיץ וקליפת הלימון, את המים, את החרדל ואת הדבש לתערובת אחידה.

 

4. יוצקים את שמן הזית למחבת רחבה וכשהוא חם מוסיפים את חזות העוף, ראשית על הצד שבו מודבקים עלי המרווה. צורבים את העוף כ־4 דקות, עד שהוא שחום היטב.

 

5. הופכים במלקחיים על הצד עם החריצים וצורבים עוד כ־3 דקות, עד שגם הוא שחום יפה.

 

6. מוסיפים את הקערית עם תערובת הלימון למחבת. מטלטלים את המחבת כך שהנוזלים יחדרו אל מתחת לחזה העוף (וייספגו בחריצים באותה הזדמנות). אחרי כדקה הופכים את חזות העוף, מטלטלים שוב עד שרוב הנוזלים מתאדים.

 

7. מוציאים מהמחבת, פורסים את חזות העוף לפרוסות אלכסוניות בעובי של 1/2 ס"מ.

 

הם טעימים כמו שהם, חמים או קרים, אבל גם כחלק מסלט נניח, שלא לדבר על כריך.

 

עוף בלימון בנוסח סין

 

החומרים הדרושים:

 

2 חזות עוף שלמים

 

למשרה:

 

1 חלבון ביצה

 

2 כפות רוטב סויה

 

2 כפות יין אורז

 

פלפל שחור גרוס

 

לציפוי:

 

1 כוס קורנפלור

 

לרוטב:

 

2 כפות שמן

 

1 כף ג'ינג'ר קצוץ טרי

 

2 שיני שום קצוצות דק

 

2 ו־1/2 כפות סוכר חום דמררה

 

1 כוס מרק עוף צח או מים

 

2 כפות רוטב סויה

 

1/3 כוס מיץ לימון

 

קליפה מגוררת מלימון אחד

 

1 כפית שמן שומשום

 

1 ו־1/2 כפית קורנפלור מדוללת במעט מים קרים

 

עוד צריך:

 

3 בצלים ירוקים, קצוצים דק

 

אופן ההכנה:

 

1. חותכים את חזה העוף לקוביות של כ־2 ס"מ ושמים בקערה. מוסיפים חלבון ביצה, סויה ויין אורז ומפלפלים מעט. מערבבים היטב ומניחים לשעה.

 

2. מערבבים בקערית נפרדת את המים או את המרק, את רוטב הסויה ואת קליפת הלימון.

 

3. שמים את הקורנפלור בכלי רבוע ושטוח, מוסיפים לו את קוביות חזה העוף עם הנוזלים שבקערה. מערבבים ומצפים את קוביות העוף בקורנפלור ואת הנוזלים.

 

4. מטגנים 1/3 כמות בכל פעם, עד שהציפוי מזהיב מעט, כ־3־4 דקות, מוציאים ומסננים.

 

5. בסיר רחב ושטוח או ווק יוצקים 2 כפות שמן. כשהוא חם מטגנים בו את השום ואת הג'ינג'ר כדקה. מוסיפים את המרק ואת הסויה, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. עכשיו מוסיפים את מיץ הלימון, מרתיחים רגע, ומוסיפים את הקורנפלור בהדרגה עד שהרוטב מסמיך מעט.

 

6. מחזירים את קוביות העוף הזהובות לרוטב, מבשלים יחד דקה, תוך ערבוב.

 

7. מעבירים לצלחת הגשה גדולה, מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ומגישים עם אורז לבן.

 

כרעיים צלויות בלימון

 

עם עשבי תיבול

 

החומרים הדרושים:

 

4 כרעיים חצויות של עוף

 

2 לימונים שלמים עם קליפה דקה

 

1/2 כוס מיץ לימון

 

קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

 

1/4 כוס שמן זית

 

2 כפות עלי רוזמרין קצוצים

 

2 כפות תימין

 

4 עלי מרווה קצוצים

 

4 שיני שום קצוצות

 

1 בצל סגול קלוף

 

1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים, חצויים לאורכם

 

מלח, פלפל גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את מיץ וקליפת הלימון עם שמן הזית, השום, התימין, הרוזמרין והמרווה.

 

2. חותכים את 2 הלימונים לאורכם ל־6 פלחים. חותכים את הבצל לאורכו ל־8 פלחים.

 

3. שמים את העוף, את תפוחי האדמה, את הבצל ואת הלימונים בתבנית חסינת חום. יוצקים מעל את תערובת הנוזלים ומערבבים יפה, כך שיצפו אותם יפה. ממליחים ומפלפלים. מכסים בנייר כסף.

 

4. אופים ב־180 מעלות, כ־1/2 שעה. מסירים את נייר הכסף, משקים את פני העוף בתערובת וממשיכים לצלות בלי נייר הכסף כ־20־30 דקות, עד שהעוף משחים יפה.

 

קציצות עוף לימוניות

 

החומרים הדרושים:

 

1 ק"ג פרגיות טחונות

 

1 בצל סגול גדול חתוך לרבעים

 

4 שיני שום

 

1 פלפל אדום חריף

 

1 צרור כוסברה

 

מיץ וקליפה מלימון אחד

 

2 כפות שמן זית

 

4 עלי מרווה

 

מלח, פלפל גרוס

 

1 כף קורנפלור

 

לרוטב:

 

3 כפות שמן זית

 

2 שיני שום קצוצות

 

מיץ מלימון אחד

 

1/2 כוס כוסברה קצוצה

 

מלח, פלפל גרוס

 

6 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות

 

מיץ וקליפה מלימון אחד

 

מלח, פלפל גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. שמים במעבד מזון את הבצל, את השום, את הפלפל החריף, את המרווה ואת הכוסברה ומרסקים לתערובת פירורית.

 

2. מערבבים את כל חומרי הכנת הקציצות לתערובת אחידה וצרים ממנה קציצות עגולות ושטוחות מעט.

 

3. מניחים על מגש, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.

 

4. יוצקים למחבת טפלון רחבה שמן זית בגובה של כ־1/2 ס"מ וכשהוא חם, מטגנים את הקציצות כ־3 דקות מכל צד, עד שהן משחימות מעט. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.

 

5. משאירים מעט שמן במחבת ומטגנים בו את השום כדקה. מוסיפים את העגבניות, את המלח ואת הפלפל ומטגנים יחד כ־3 דקות. מוסיפים מיץ וקליפת לימון ומבשלים עוד כדקה.

 

6. מוסיפים את הקציצות, מערבבים יחד 3־4 דקות, מוסיפים את הכוסברה ומערבבים דקה נוספת.

 

הנשיא מקרון

שרון היינריך היא לא רק קונדיטורית מקצועית, היא גם אובססיבית לפטיסרי צרפתי, שחיה תשע שנים בפריז וכתבה ספר־מדריך נהדר המוקדש לכל אותם היכלי מאפים, חנויות שוקולד וממתקים נפלאים בעיר. אה, והיא גם בחורה מקסימה ולבבית. עכשיו שרון ובת זוגה, גלי, עורכות סיורים מודרכים בעקבות המתוקים המובחרים בעיר האורות, שהיא מכירה היטב וגם מיודדת עם כל האנשים שמאחורי המוצרים המשובחים.

מומלץ לכל פרנקופיל וחובב פריז באשר הוא. לא מאמינים? היכנסו לבלוג הנהדר שלה ‑ Paris Chez Sharon ("פריז קונדיטוריה ומה שביניהן") ותראו לבד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים