שלישי 24 בנובמבר 2020
בפייסבוקבטוויטרבאינסטגרם
נגישות
ידיעות אחרונות
הכי מטוקבקות
    צילום: שאטרסטוק
    זמנים מודרנים  • 25.11.2019
    8 על: סויה
    היא עשירה בוויטמינים ובמינרלים, ומושלמת ליצירת תחליפי בשר. מה עוד כדאי לדעת על הסויה?
    שיר־לי גולן

    1. פולי הסויה משתייכים למשפחת הקטניות, הכוללת גם שעועית, עדשים, אפונה ובוטנים.

     

    2. הסויה עשירה בחלבון, סידן, ברזל, מנגן, זרחן, אשלגן, אומגה 3 ואומגה 6, בוויטמין C ובוויטמינים מקבוצת B.

     

    3. כדאי לבחור מוצרים מסויה שלא עברה הנדסה גנטית.

     

    4. מגוון מוצרי הסויה רחב וכולל אדממה, טופו, טמפה, חלב סויה, ומוצרים מותססים כגון מיסו, שויו (רוטב סויה) ותמרי.

     

    5. חלבון הסויה הוא חומר גלם גמיש שאפשר לעבד לתחליפי בשר מזינים וטעימים.

     

    6. הסויה היא מזון עשיר בערכים תזונתיים, שאינו יקר.

     

    7. זה מאות שנים הסויה היא מרכיב עיקרי בתזונה באסיה, שבה נמוכה שכיחותן של מחלות הנחשבות מערביות, כמו מחלות עורקים, יתר לחץ דם, שבץ, סרטן תלוי הורמונים, בריחת סידן, סוכרת והשמנת יתר.

     

    8. הצרכנים הגדולים ביותר של סויה ברחבי העולם הם בעלי חיים בתעשיית הבשר והחלב.

     


    פרסום ראשון: 25.11.19 , 22:20