מסעדה: ערב במסחה
• ב־25 באוקטובר 1901 עלו 21 משפחות ממושבות שונות בארץ והקימו את המושבה מסחה, שנקראה על שם היישוב הערבי ששכן במקום שנים קודם לכן. כעבור שנתיים, בעידודו של מנחם אוסישקין, שונה השם לכפר תבור. אבל מסחה נותרה בתודעה בזכות השיר של "התרנגולים" שכתב חיים חפר, "ערב במסחה" ("כך נראה הרחוב במסחה, יא חביבי") מ־1961, ועיצבן בשעתו את אנשי המושבה, שסברו כי חפר ליגלג עליהם. גם להקת תיסלם תרמה לצריבת השם בזיכרון בשיר "דינמו מסחה".
והנה, 118 שנה מאז שהחלוצים תקעו יתד, השם מסחה מתנוסס עכשיו על שלט גדול, בזכות מסעדת "מסחה" החדשה, השוכנת מול הר תבור. למקום אחראי איש העסקים יוסף צוסחה, בן העדה הצ'רקסית. הוא גייס את השף דוחול ספדי, שהנחיל לנו בשנות ה־90 את מורשת המטבח הגלילי הערבי, העשיר והמשובח. ספדי, שעזב לפני שנה את "דיאנא", המסעדה המשפחתית שלו בנצרת, מציע ב"מסחה" מטעמים שמזוהים איתו, כולל הקבב על מקל קינמון. אפילו מאכלים שגרתיים כמו פלאפל, קובה, לאבנה, עראייס, חומוס וסלט טאבולה, הופכים בידי הזהב שלו ליצירות עתירות טעם.
בין המנות המומלצות: שישברק - כיסונים ממולאים בבשר טלה ויוגורט עיזים (65 שקל), מקלובה צמחונית (45 שקל), סינייה כפתה ברוטב עגבניות או טחינה (75 שקל), דגים בתנור אבן או בטאג'ין (89 שקל) ומחמר - עוף מפורק על פיתה (55 שקל). אסור להחמיץ את המאכלים המבוססים על עשבי השדה כמו חוביזה ועכוב. יש גם ארוחת בוקר מגוונת ומבטיחה. ומובן שחייבים לחתום את הביקור בכנאפה נהדרת (35 שקל), שדוחול מתקין מגבינה צ'רקסית.
• מסחה, לח"י 6, כפר תבור, 04-8186565, א'־ש' 09:00־22:00

