yed300250
הכי מטוקבקות
    קפה שעשוי מפטריות
    24 שעות • 07.12.2019
    ביס מהעתיד
    ביצה בלי ביצה, קפסולות של מזון מוכן לאכילה, משקאות לבוקר שאחרי הנגאובר, קפה על בסיס פטריות וסכו"ם שאפשר לאכול בסיום הארוחה. עתידנית הקולינריה מעיין פרילוק מסמנת את הטרנדים הלוהטים שיעלו על הצלחות שלנו ב־2020. לא בטוח שיהיה טעים, אבל יהיה מעניין
    מעיין פרילוק

    בעולם נולדים אלפי סטארטאפים שמנסים להמציא לנו מאכלים חדשים, מסקרנים יותר, בריאים יותר, סביבתיים יותר ונוחים יותר לצריכה, גם בארץ הסצנה משגשגת, כשמאות סטארטאפים מנסים להביא בשורה אמיתית וחדשנות פורצת דרך בעולם המזון.

     

    מדהים לראות כמה שפע נוסף למדפי הסופר בשנים האחרונות, אם פעם היה צריך לחפש בנרות מזון צמחוני, טבעוני, נטול סוכר או נטול גלוטן, היום קיימים מאות מוצרים מכל קטגוריה שתופסים מדפים ואפילו סקטורים שלמים בסופרים שלנו.

     

    מעיין פרילוק עם מנה מולקולרית
    מעיין פרילוק עם מנה מולקולרית

     

    מעיין פרילוק, יזמית פודטק ומייסדת הרצאת "ארוחה מהעתיד", יצאה לבדוק את הטרנדים החמים במזון לשנה הקרובה ומספקת לנו הצצה ראשונית לטרנדים שעומדים להציף אותנו ולסוגי המזון החדשים שילכו ויתפרסו על מדפי הסופר.

     

    משקאות עם ערך מוסף

    השנה של המשקאות הפונקציונליים

     

    עולם המשקאות הפונקציונליים הולך ומתרחב, אם פעם היינו שותים לשם צמא, היום חברות מכוונות לשתייה עם ערך מוסף.

     

    סטארט־אפ ישראלי בשם BIO LIFT יציע ליין משקאות שנועדו לעורר אותנו אחרי העייפות של ארוחת הצהריים ולהעצים את היכולות הקוגניטיביות שלנו לאורך יום העבודה. המשקה החדש מבטיח לאפשר לנו להתרכז טוב יותר ולאורך שעות מרובות ולהעצים את יכולות החשיבה, כל זאת באמצעות תוספי תזונה מעוררים על בסיס טבעי. המשקאות המעוררים מבוססים על צמח הגווארנה, על גינקו דו־אונתי וצמחים נוספים שהוכחו כמעוררים ומחדדים את כוח המחשבה.

     

    אל המדפים יגיע גם "המשקה של היום שאחרי". לא, זו לא פרסומת לגלולה, אלא משקה שיציל אתכם במקרה של הנגאובר, חברת MORE LABS פיתחה משקה ייעודי למי ששתה טיפה יותר מדי והתעורר בבוקר עם בחילה. המשקה מבוסס על מיצוי של חומר טבעי המופק מעץ צימוקים יפני שהוכח כמאפשר התאוששות מהירה מהאנגאובר וניקוי זריז של אלכוהול מהגוף.

     

    עשרות מיליוני דולרים הושקעו במשקה שאמור להציל את הבליינים ולאפשר להם להתעורר ולצלוח יום עבודה גם אם הפריזו יותר מדי בלילה הקודם.

     

    אנחנו רואים שמגמת "המשקאות הפונקציונליים" הולכת ומתרחבת למגוון רחב של הצעות. כמו למשל, חברת FOUR SIGMATIC שהתפרסה השנה כמעט בכל העולם, החברה מפתחת קפה ותה המבוססים על פטריות נדירות. הפטריות הללו מכילות ריכוזים גבוהים של אנטיאוקסידנטים וחומרים מעוררים. בחברה טוענים שאם הם יצליחו להרגיל את האוכלוסייה לשתות קפה מעושר בפטריות במקום קפה רגיל הם למעשה יצליחו להפוך את כוס הקפה היומית שלנו ל"סופר פוד", כלומר לכוס קפה בריאה יותר, וכך יצליחו באופן אוטומטי להכניס לנו בוסט של בריאות ואנרגיה יום־יום לגוף.

     

    המשקאות הללו עדיין לא נחתו בישראל אבל אם ממש מתחשק לכם, כבר תוכלו להזמין לכם את הקפה המיוחד באמזון או IHERB.

     

    משקאות הבוקר שאחרי להאנגאובר
    משקאות הבוקר שאחרי להאנגאובר

     

    חזיר, ביצה וקוויאר

    לטבעונים שוק התחליפים הצמחוניים בשיא

     

    רק לאחרונה התבשרנו כי ברגר קינג, מעצמת ההמבורגר, תשווק המבורגרים צמחוניים בסניפיה בכל אירופה.

     

    כשם שההמבורגריות נאלצו להתאים את עצמן למצב ולהפוך את מוצריהן לבריאים יותר, כך העלייה במספר הצמחונים והטבעונים בעולם מאלצת אותן לבצע התאמות.

     

    חזיר טבעוני וכשר

     

    OMNIPORK הוא סטארט־אפ מהונג־קונג שיתחיל לשווק השנה נתחי חזיר טבעוניים. נתחי החזיר יימכרו במגוון טעמים, כמו נתחים ברוטב חמוץ־מתוק או ככדורי בשר. טעמו של המוצר דומה מאוד לבשר חזיר אמיתי והסטארט־אפ מתכוון להכניס את המוצר לא רק לשוק האסיאתי אלא גם למערב, המטרה היא להסתער על המטבח האמריקאי והאירופי ולא מן הנמנע שנראה אותו מגיע מתישהו גם לשוק בישראל, שהרי זו האופציה היחידה לצרוך חזיר. ועוד כשר!

     

    תחליף בשר חזיר טבעוני
    תחליף בשר חזיר טבעוני

     

    ביצה בלי ביצה

     

    ZERO EGG הישראלית צפויה להחדיר את הביצה המקושקשת שלה למדפי הסופר בארץ כבר בשבועות הקרובים ותאפשר לנו לקשקש ביצה או לטגן חביתה טבעונית לחלוטין במרקם ובטעם דומים מאוד לביצה מן החי. זו לא החברה הראשונה שמנסה לתת פתרון טבעוני לביצים, בעולם פועלות כמה חברות אולם הטעם עדיין רחוק מהטעם האמיתי.

     

    בורסת התחליפים

     

    אחרי שחברת BEYOND MEAT המייצרת המבורגרים צמחוניים הנפיקה השנה מניות במחיר חסר תקדים, לא מן הנמנע שסטארטאפים בתחום התחליפים יאיצו את מאמצי הפיתוח וכבר בקרוב נוכל למצוא המבורגר טבעוני, סטייק מן הצומח או נאגטס שעשוי מחלבון שמקורו בצומח כמעט בכל צרכנייה.

     

    פלסטיק OUT. צלחות אכילות IN

     

    קשיות פסטה. קודם שותים אחר כך אוכלים
    קשיות פסטה. קודם שותים אחר כך אוכלים

     

     

    בשנת 2021 צפוי להיכנס לקנדה תוקפו של החוק האוסר על שימוש בכלי פלסטיק, גם הפרלמנט האירופי אישר חוק האוסר שימוש במוצרים הללו ולכן כבר בשנה הקרובה נראה את כלי האוכל מפלסטיק יורדים לאט־לאט מהמדפים ואת מקומם תופסים כלים מתכלים ואפילו אכילים.

     

    בישראל הודיעו איקאה, פתאל ורשת בתי הקפה לנדוור כי הן יפסיקו את השימוש בקשיות מפלסטיק, והצפי הוא שחברות ומסעדות נוספות יישרו קו. כלים מתכלים מחומרים טבעיים שונים יכבשו את המדפים בשנה הבאה, כלים מנייר ועץ דקל או במבוק, ימשיכו לצבור תאוצה. גם בארץ וגם בעולם פועלות חברות שמייצרות כלים אכילים, דוגמת צלחות או מזלגות שניתן לאכול בסוף הארוחה, מחירם של מוצרים אלו עדיין יקר אולם ככל שתגבר התחרות ויגבר הביקוש נראה את מחיריהם יורדים. בין המוצרים נוכל למצוא את אלו של חברת SORBOS, המייצרת קשיות אכילות, הקשיות צבעוניות ומגיעות בשלל טעמים וחביבות במיוחד על ילדים, היות שהן עשויות מסוכריות. חברות אחרות הגיעו עם רעיונות שונים מחומרים שונים כמו למשל אלו של חברת ECO STRAW שמצאה פתרון יצירתי והיא פשוט מכינה קשיות מפסטה. אז כשתגמרו את המשקה תוכלו פשוט לזרוק את הקשית... לסיר.

     

    קשיות פסטה. קודם שותים אחר כך אוכלים
    קשיות פסטה. קודם שותים אחר כך אוכלים

     

    על "לחם חלבון" שמעתם?

     

    מוצרים עתירי חלבון ימשיכו לככב על המדפים. כך למשל חברת A1C צפויה להשיק את "לחם החלבון" שלה, שהוא עשיר בחלבונים ודל בפחמימות, כזה שאפשר לאכול עם הרבה פחות נקיפות מצפון ומספק לנו על הדרך גם ערך תזונתי. בהמשך השנה צפויה החברה להשיק גם פיתות ופיצות ללא סוכר ופחמימות וגם הן יהיו מועשרות בחלבונים.

     

     
    לחם חלבון
    לחם חלבון

     

    כבר אכלתם חגבים?

     

    גם החגבים והצרצרים יעלו סוף־סוף למדפים וממוצר קונספטואלי שבעיקר מעורר גיחוך או תמיהה, הם ייכנסו לתוך מוצרי מפתח שכולנו אוהבים. "חרגול פוד טק" הישראלית תצא לשוק עם המוצר הראשון שלה בארצות־הברית ובישראל, הם ישווקו סוכריות בטעם דבש מועשרות בחלבון חגבים. הסיבה: כי זה בריא ומזין, קל לגידול ויהפוך את סוכריות הגומי לילדים לסוכריות בריאות.

     

    הקנאביס פוד ממשיך להתרחב

     

    אולי סוף־סוף הרגולציה תגיע גם לישראל? עוד ועוד מדינות מיישרות קו והופכות את צריכת הקנאביס לחוקית. לצמח הקנאביס קיימים זנים שונים, חלקם מכילים את החומר הפעיל ואחרים נחשבים לזנים שאינם פסיכואקטיבים. אחד מהם הוא זן ה"המפ" והוא נחשב ל"מזון־על", סופר פוד.

     

    מסטיק / סוכריות קנאביס
    מסטיק / סוכריות קנאביס

     

    שמן ההמפ מותר לצריכה בישראל היות שהוא מכיל חלבון מלא, מינרלים וסיבים תזונתיים וריכוז החומר הפעיל שבו מזערי. השמן מופק מזרעי המפ שגם הם מותרים למאכל ברוב מדינות העולם.

     

    גם השמן וגם הזרעים מכילים כמות מזערית של החומר הממסטל אבל את אותן סגולות בריאותיות שהופכות אותו למזון־על.

     

    חברות בעולם מאיצות בשנים האחרונות פיתוחים של מזון עשיר בהמפ - "מסטיקי קנאביס", "סוכריות קנאביס" ועוגיות הם חלק מהמזונות שנראה ברשתות הסופרים בארצות־הברית ואירופה בשנים הקרובות. גם בישראל פועלת חברת CANNIBLE במטרה לחדור לשוק העולמי ומפתחת מוצרים כמו מאפין, פופקורן, שייקים, כולם מועשרים בקנאביס עם ריכוז מזערי של חומר פסיכואקטיבי. במקביל למאמצי השיווק בעולם, החברה מנסה לחדור גם לשוק בישראל ולהתאים את הרגולציה.

     

    שייקים מיובשים בהקפאה
    שייקים מיובשים בהקפאה

     

    הדבר הבא: פירות בייבוש והקפאה

     

    אז למה בעצם לייבש בהקפאה פירות וירקות? תהליך ייבוש בהקפאה שומר על כ־90 אחוז מערכם התזונתי של פירות וירקות שעברו את תהליך הייבוש. פירות וירקות לא תמיד זמינים לנו, לכן הטכנולוגיה המיוחדת והיקרה הזו מאפשרת לנו לשמר את הפירות והירקות לאורך זמן ובמגוון תנאים סביבתיים.

     

    במקור, הפיתוח הטכנולגי נועד למשימות חלל אבל כיום מנסים להכניס אותו לשימוש נרחב גם בתפריט היומיומי. כך שטראוס צפויה להשיק את "אסטרו", החטיף שיובש בהקפאה ועשוי מירקות, פירות ודגנים בריאים. הוא נותן מענה, בין היתר, להורים לילדים שמחפשים לתת להם חטיפים בריאים בגינה אחר הצהריים גם כשאין להם פירות וירקות טריים בנמצא.

     

    TOLIVE הישראלית מפתחת שייקים מיובשים בהקפאה, מדובר באבקה שעשויה מפירות שונים, והיתרון שלה הוא ביכולת לערבב את האבקה תוך שניות עם מים או חלב ולאפשר שייק טרי, טעים ובעל ערכים תזונתיים כאילו נסחט במקום.

     

    גם ג'יני הישראלית, מכונת הקפסולות למזון, מתבססת על אותה טכנולוגיה, בג'יני מכניסים קפסולת מזון לתוך מכונה הדומה לזו של אספרסו, הקפסולה מכילה מנה שיובשה בהקפאה ובשילוב עם מים ובישול מתאים היא מחזירה את המנה לצורתה המקורית לפני התהליך. כאן שואפת החברה בעיקר להיכנס למקומות עבודה ולאפשר לעובדים ארוחות צהריים מוכנות גם כשאין קפיטריה באזור.

     

    yed660100