yed300250
הכי מטוקבקות
    |
    חדשות • 07.12.2019
    בחיפה לא רוצים תלמידים דרוזים
    במשך עשרות שנים התקבלו ילדים דרוזים שרצו ללמוד בעברית לבתי ספר בחיפה • אולם העירייה החליטה לשנות את המדיניות ולסלקם בסוף השנה בטענה שאין מספיק מקום אפילו לתלמידים המקומיים • ההורים המומים: "הילדים מדברים עברית, חבריהם מחיפה, הם בצופים בחיפה, בקבוצת הכדורסל בחיפה, ובאבחת חרב מחריבים את כל עולמם" • חברת מועצת העיר: "זו בושה לעירייה"
    ליאור אל־חי

    לאחר עשרות שנים שבהן למדו תלמידים מהכפרים הדרוזים דלית אל־כרמל ועוספיה בבתי הספר העירוניים בחיפה, התבשרו ההורים כי החל משנת הלימודים הבאה לא יוכלו ילדיהם להמשיך וללמוד בעיר. לפי הערכות, מדובר בכמה עשרות תלמידים.

     

    בעירייה מסבירים כי יש מחסור במקומות בכיתות, ולא הגיוני לאפשר מצב שבו תלמיד שאינו מהעיר ילמד על חשבון תלמיד מקומי. אולם הורי התלמידים הדרוזים מתקשים לקבל את ההסבר. "התחושה שלנו הכי קשה שיכולה להיות", אומר שמש כיוף (46) מעוספיה, ששני בניו לומדים בכיתה ד' ובכיתה ו' בבית הספר "אהוד - שלמה תל", "אנחנו אובדי עצות. בן לילה התקבלה החלטה שרירותית, ללא שום הכנה מראש, על ידי ראש העיר עינת קליש־רותם והנהלת העיר, שלפיה הילדים שלנו לא יוכלו להמשיך את המסלול שהתחילו לפני שנים ולא יוכלו ללמוד בחיפה, כמו שעשו ההורים שלהם".

     

    עו"ד רשף חן, לשעבר היועץ המשפטי של עיריית חיפה, מייצג שבעה ילדים דרוזים ואת הוריהם. לדבריו, "במשך עשרות שנים, ילדים דרוזים שלא רצו ללמוד בבתי ספר דוברי ערבית התקבלו לבתי הספר העירוניים בחיפה. לא הייתה עם זה שום בעיה. כשיונה יהב נכנס לתפקיד ראש העיר הוא הדגיש שיש קשר דם בין העדה הדרוזית לתושבי חיפה, והקשר הזה מחייב לקלוט את הילדים בבתי הספר".

     

    לטענתו, "המצב שנוצר לא חוקי. באמצע תהליך הלימודים, אחרי שהילד התחבר למערכת, מדבר עברית, לא פיתח יכולת ללמוד בערבית, חבריו מחיפה, הוא בצופים בחיפה, הוא בקבוצת הכדורסל בחיפה, באבחת חרב מחריבים את כל עולמו ומגרשים אותו. אני לא חושב שמישהו בעירייה הקדיש דקה מחשבה מה זה עושה לילדים".

     

    לטענת ההורים, הצעד גם נעשה באופן אטום: הם שמעו שמועות, ורק כשפנו לבתי הספר נאמר להם שזה אכן המצב.

     

    עו"ד חן שלח מכתב התראה לעיריית חיפה, והודיע שאם לא יינתן המענה המבוקש בכוונתו לנקוט הליכים משפטיים בשם ההורים והתלמידים.

     

    יונה יהב אמר בתגובה: "עצוב שדווקא בשבוע שבו חמאס חשף את הסרט על יחידה מובחרת של צה"ל בעזה, ונפילתו של מפקד הכוח שהיה בן העדה הדרוזית, דווקא אז נודע להורים על הוצאת ילדיהם מהכיתות. אני מלא בושה. זו לא בעיה של כסף ולא בעיה של מקום. אנחנו צריכים לחבק את העדה הדרוזית כמה שיותר".

     

    סופי נקש, חברת מועצת העיר חיפה, אמרה: "אני מצרה על ההחלטה. לא ייתכן ששינוי מדיניות יחול באופן רטרואקטיבי ויקטע את הרצף החינוכי והלימודי של הילדים. גם אם הוחלט על שינוי מדיניות, מן הראוי היה להחיל אותה על תלמידים חדשים שמבקשים להירשם ולא על הקיימים. צר לי שזו ההתנהלות בעיר. זו דרך של אטימות. בושה לעיריית חיפה שזו הדרך שהם בחרו בה".

     

    מעיריית חיפה נמסר: "העירייה אינה יכולה למנוע מענה חינוכי מהילדים של תושביה בזמן שהיא נותנת שירותים לילדי חוץ. לצערנו הרב, עקב תכנון לקוי וחוסר היערכות בסיסית שנעשו בשנים האחרונות על ידי מערכות העירייה, אנו נמצאים במצב שבו אין מענה לילדי חיפה עצמם. בנוסף, בעקבות פרויקטי בנייה קיימים באזורים המבוקשים ותהליכי התחדשות עירונית עתידיים, הבעיה עלולה להחריף באופן דרסטי כבר בקרוב.

     

    "ראש העיר, עינת קליש־רותם, הנחתה כבר לפני מספר חודשים להכין תוכנית אב מסודרת לחינוך, אשר תשים את ילדי העיר חיפה בעדיפות ראשונה. למרות כל זאת תיבדק האפשרות, באופן חד־פעמי ולשנה אחת בלבד, אם וכיצד ניתן לספק לילדי החוץ פתרונות זמניים בחיפה, וזאת במקביל להיערכות ולקבלת אחריות של הרשויות המקומיות שבהן הם גרים למתן מענה נכון לתושביהן".

     


    פרסום ראשון: 07.12.19 , 23:16
    yed660100