לא בא על עונשו

ראובן ישראל וולצ'ר עסק בטיפולי המרה לגברים דתיים והורשע בפגיעה מינית • כעת הוא מבקש להוכיח שהוא עובר טיפול על מנת להתחמק לכאורה מעונש מאסר • משום מה, בית המשפט נענה לבקשותיו לדחות את הדיונים בעניינו • הנהלת בתי המשפט: "הטענה למשיכת זמן היא חסרת שחר"

ראובן ישראל וולצ'ר היה בין מייסדי עמותת "עצת נפש", המתמחה בטיפולי המרה לגברים דתיים בעלי נטיות הומוסקסואליות, אבל פגע מינית ונפשית בנערים שהופנו אליו. למרות שהודה בכל סעיפי האישום נגדו, לאחרונה הוא זוכה ליחס מקל מצד השופטת שרון לארי־בבלי מבית משפט השלום בירושלים, שמאשרת את בקשותיו לדחיית הדיונים בעניינו.

 

לפני מספר שנים החלו להיערם במשטרה תלונות נגד וולצ'ר מצד מטופליו. יש לציין כי הוא מעולם לא הוסמך כפסיכולוג, אבל הצליח לקנות לעצמו בקהילה הדתית־לאומית בירושלים שם של מטפל נפשי המסייע במקרים של בעיות בזהות המינית. לפני כשנתיים הוגש נגדו כתב אישום, שבמסגרתו נחשפה כאמור מסכת מזעזעת של התעללויות במטופליו.

 

צילום: מתוך אתר בתי המשפט
צילום: מתוך אתר בתי המשפט

 

בימים האחרונים שיתף ר', אחד המתלוננים, את "ידיעות אחרונות" במה שעבר עליו במהלך הקשר עם האדם שאמור היה לסייע לו. כיום הוא מאובחן כסובל מפוסט־טראומה בעקבות ההתעללות ומתקשה לנהל שגרת חיים רגילה. "הוא יצר אצלי מצב תודעתי שאני תלוי בו לגמרי באמצעות שלל מניפולציות, כמו איומים", הוא אומר. "הוא היה ממש מכאיב לי, וכשהייתי בוכה היה צוחק מזה. בחיים לא ראיתי אדם שאתה מתחנן שיפסיק להכאיב לך והוא בתגובה מתמלא עונג סדיסטי".

 

לאחר כשנה וחצי של משפט החליט כאמור וולצ'ר להודות בכל האישומים נגדו, ובהם גם מעשה מגונה בקטין, במסגרת עסקת טיעון. אלא שמאז הוא מנסה להתחמק מהשלכותיה - והשופטת לארי־בבלי אינה מונעת זאת ממנו. במסגרת הסדר הטיעון, שעליו חתם וולצ'ר, נקבע שיבצע הערכת מסוכנות בשירות המבחן. ההסדר קבע כי אם המסוכנות תהיה נמוכה, או בינונית־נמוכה, ייגזרו עליו תשעה חודשי מאסר, שיומרו בעבודות שירות. אלא שהערכת המסוכנות הייתה חמורה יותר ואמורה הייתה להביא אותו בחזרה לבית המשפט לשלב הטיעונים לעונש. בהסדר הטיעון נקבע כי במקרה כזה התביעה תוכל לבקש מאסר בפועל.

 

למרות זאת, בשנה שחלפה מאז חתם וולצ'ר על הסדר הטיעון נדחה פעמיים דיון הטיעונים לעונש, שאמור היה להתקיים אצל לארי־בבלי. בכל אחת משתי הפעמים שלחו סניגוריו של וולצ'ר בקשה לדחות את הדיון משום שהוא עובר טיפול - והשופטת אישרה אותן, ללא היוועצות בתובע מטעם הפרקליטות ובקורבנות. כעת טוענים הנפגעים כי וולצ'ר דוחה את הטיעונים לעונש כדי להגיע לשלב זה כשהוא כביכול כבר אחרי טיפול ממושך, במטרה לקבל אישור להערכת מסוכנות נוספת. מטרתו היא שהמסוכנות תוגדר ברמות הנמוכות שיאפשרו לו לחמוק ממאסר.

 

המתלוננים נגד וולצ'ר לוו בשנים האחרונות על ידי מרכז הסיוע "תהל" לנפגעי תקיפה מינית בציבור הדתי. רוני בלונדהיים־ברין, יועצת משפטית ורכזת ליווי במרכז ומי שמלווה את התיק נגד וולצ'ר, אומרת: "הדחייה החוזרת של הטיעונים לעונש סותרת את מהות הסדר הטיעון ואת הצורך להתחשב בצרכים של הקורבנות".

 

עו"ד רועי פוליטי, המייצג את וולצ'ר, מסר בתגובה: "הנאשם מצוי בעיצומו של טיפול אינטנסיבי ומפחית מסוכנות. מדובר באינטרס ציבורי מובהק".

 

תגובת הנהלת בתי המשפט: "הטענה בדבר משיכת זמן היא חסרת שחר. מדובר בתיק שהוגש לבית המשפט ב־2017 ועניינו עבירות שבוצעו בין 2007 עד 2012. הנאשם הורשע במסגרת הסדר טיעון. מועד הדיון נדחה פעם אחת בלבד, בארבעה חודשים, מה־8.9.19 ל־8.1.20, על מנת שהנאשם ישלים את הליך הטיפול ותוכנית השיקום בטרם ייגזר דינו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים