הסופגניות השתגעו

בכל שנה סצנת הסופגניות הופכת להיות יותר ויותר מטורללת, עם טעמים שלא בטוח שאנחנו רוצים לפגוש: מילוי סביח עם עמבה וחציל או עראיס, מילוי קרם בייגלה, קרמבו או כבד אווז ואפילו מנת המבורגר וחמוצים שנראית כמו סופגנייה. חבל רק שבכל הבלגן הזה הסופגניות הפשוטות של פעם הולכות לאיבוד. והמחירים? דווקא ירדו לעומת השנים הקודמות

מבחן טעימת הסופגניות הגדול של "24 שעות" יצא גם השנה לדרך, והשתתפו בו 60 טועמים בגילאים שונים, שדגמו עשרות סוגים של סופגניות שנשלחו אלינו מעשרות מאפיות וקונדיטוריות. בין הטועמים: עובדי מועצת דרום השרון, עובדי חברת ההיי־טק ווינדוורד, חיילים בזרוע הים ומשפחות עם ילדים ונכדים.

 

בשקלול הסופי של הציונים נכללו הפרמטרים הבאים: מראה, טעם, פריכות, אווריריות, הגודל והמחיר כמובן. באשר למחירים: השנה נראה שמחיר הסופגניות שפוי בהחלט ונע בין 6 ל־10 שקלים לסופגנייה. רק סופגניות מושקעות ומטורפות מגיעות למחיר גבוה יותר, ולא עוברות את ה־19 שקלים ליחידה.

 

אחת המסקנות המובילות של המשתתפים במבחן הטעימה היא שרוב הקהל המבוגר אוהב את סדרת המיני, כלומר סופגניות ביס שמאפשרות גם לשמור על הקלוריות למי שרוצה להסתפק באחת וגם לטעום מגוון עבור מי שהקלוריות לא מטרידות אותו.

 

מובן שגם השנה הסופגניות נראות כמו תכשיטים אכילים, ואת החידושים אפשר למצוא בעיקר בגזרת המלוחות: סופגניות עם שברי בייגלה או במבה, סופגנייה עם טחינה, סופגניות עראייס, סופגניות המבורגר או סביח או כדורי פלאפל, וסופגניות מדוגמות עם כבד אווז שזו כבר ארוחת שחיתות של ממש.

 

מושקעות וטעימות. רולדין | צילום: רונן מנגן
מושקעות וטעימות. רולדין | צילום: רונן מנגן

 

 

לצערנו, דווקא הסופגניות הפשוטות של פעם - אלה עם הריבה ואבקת הסוכר - די נעלמו ומי שיחפוץ בהן יצטרך להתאמץ כדי למצוא את מבוקשו בין שלל הסופגניות המטורללות, מושקעות או מצופות בגלזורה, בשברי במבה, במדליוני שוקולד, סוכריות צבעוניות, אגוזי לוז ופיסטוקים או כאלו שמצוירות בבצק סוכר עם דמויות של גיבורי־העל. חבל שהקונדיטורים לא מבינים שבסופו של דבר מה שאנשים באמת מחפשים זה את הטעם המקורי והנוסטלגי.

 

 
דונט למתקדמים. דלאל
דונט למתקדמים. דלאל

 

גם יפות וגם טעימות

רולדין: גם השנה אי אפשר היה שלא להתפעל מהסופגניות במהדורת פרימיום של רשת רולדין. כרגיל ברשת, מדובר בסופגניות ממולאות בשלל טעמים ומרקמים כמו גנאש בלונד, סבלה אגוזי לוז, או פיסטוק גלסז' נואר, כאשר בולטות לעין הן הסופגנייה במילוי קרם מסקרפונה דרז'ה פטל, צייסר ורדים פירות יער וקצפת תות (12 ש').

סופגניית CHOUQETTE במילוי גנאש בלונד, גלסז' קרמל, תחרת שוקולד מריר, כאשר על ראש הסופגנייה מתנוסס צ'ייסר קקאו אגוזי לוז, ואנחנו שואלים האם זה אכיל או נועד להיות מוצג במוזיאון. מחיר: 14 שקלים. עוד סופגנייה מעוצבת להפליא וטעימה היא פיסטאש במילוי פיסטוק וקצפת, קרם שקדים וקרם מסקרפונה (12 שקלים).

www.roladin.co.il

 

מאפיית ג'ייקובס: אם כבר אמריקה, אז קבלו את סופגניית ההמבורגר, כלומר זו שרק נראית כמו המבורגר, של רשת מאפיות ג'ייקובס. היא אפויה במילוי שכבות קרם וניל, תותים, קולי פסיפלורה, בראוניז עטוף רושה וגם כאן בציפוי שומשום. 14 שקלים ליחידה. להזמנות: 03-5511333 או 03-5491000.

 

מיקי שמו: גם הסופגניות של מיקי שמו כיכבו במבחן הטעימה - הן בטעם והן במראה, והמבוקשות ביותר היו סופגניית עוקץ הדבורה במילוי קרם וניל ובציפוי של שקדים ואבקת סוכר (15 שקלים). סופגניית אמרנה במילוי קרם וניל בציפוי קצפת שקדים ודובדבן אמרנה (8 שקלים) וכן סופגניית אוריאו מצופה בשוקולד לבן ושברי אוריאו עם שוקולד לבן ואגוזים (10 ש'). להשיג ברשת קונדיטוריית שמו: www.shemo.co.il.

 

קונדיטוריית דלאל: גם קונדיטוריית דלאל והקונדיטורית תימור לביא שיחקו אותה עם ליין של סופגניות בצורת דונאט מקושטות להפליא בטעמים עשירים מכל טוב. כך, למשל, בלטה בטעימה שלנו ליידי פינק - דונאט בריוש אפוי עם אבקת פטל ושבבי פיסטוק ומילוי גנאש פטל עשיר - 18 שקלים. וכן אהבו הטועמים את הבריוש האפוי עם ציפוי וניל, צ'יפס קוקוס וקרם פטיסייר (18 שקלים). להזמנות: 03-5109292.

 

מתוקה: ברשת הוותיקה הלכו על סופגניות אלכוהוליות, למשל הסופגנייה במילוי קרם לימונצ'לו שקיבלה מחמאות מהטועמים שלנו בזכות בצק טורט לימוני, ג'לי הדרים ותפוז מיובש (12 שקלים), שגם נראית כמו יצירת אמנות ומאתגרת את החיך בטעם לא שגרתי לסופגנייה. 12 שקלים. אהבנו גם את סופגניית באבא רום, שמזכירה לגמרי עוגת סברינה ספוגה ברום עם קצפת, ודובדבני אמרנה כמיטב המסורת (12 ש').

להזמנות: מתוקה סרוויס, 1-700-723-723.

 

אלחנן - תרבות לחם: היא הגיעה ממאפיית הבוטיק המוקפדת שבכניסה לקיבוץ משמרות וכיכבה במבחן הטעימה שלנו: סופגנייה מרובעת, במילוי ריבת חלב ושברי עוגיות וקוקוס, יחד עם נוגט בוטנים מסוכרים. ויש גם גרסה במילוי טופי. מחירים: 7־15 שקלים בהתאם לגודל. להזמנות: 04-8838200, 054-8347992.

 

קונדיטוריית שני: גם סופגניית האלפחורס של קונדיטוריה זו במילוי קרם ריבת חלב, ציפוי ריבת חלב, עוגיית אלפחורס ודולצ'ה הייתה מצוינת. לחובבי הז'אנר. 11 שקלים.

 

קונדיטוריית טאטי: כאן בלטה סופגניית וניל הדרים במילוי קרם חמצמץ, וגם סופגניית טחינה במילוי קרם שומשום ושוקולד לבן זכתה למחמאות בזכות הטעם העדין והפריכות. 11 שקלים ליחידה. להזמנות: 03-5392500.

 

קונדיטוריית דרימרי: עידן מימון, מי שהוביל את הקונדיטוריות במסעדות טוטו וקלארו בתל־אביב, יצר עבור קונדיטוריית דרימרי סופגניות על בסיס בצק בריוש אוורירי, במגוון מילויים, כאשר הכי מיוחדת הייתה סופגניית פיסטוק חלווה עשירה - 12 שקלים, וכן סופגניית וניל־פטל ממולאת בקרם פטיסייר בציפוי סוכריות צבעוניות - 12 שקלים. להזמנות: 03-9503330.

 

רשת לחם־יין: מהדורה מיוחדת של סופגניות בומבוליני איטלקיות ממכרות במילוי קרם פטיסייר (במחיר 9 שקלים ליחידה) ובומבוליני במילוי פירות יער (12 שקלים ליחידה) התחבבו על הטועמים שלנו. להזמנות: 03-6321793/4.

 

 

סופגניית ספינג'־מלבי
סופגניית ספינג'־מלבי

 

המיוחדות והמוזרות

 

זו עוגה או סופגנייה?

רשת בוטיק סנטרל: הרשת הוותיקה השיקה עוגת סופגניות חגיגית במילוי קרם ריבת חלב ושמנת חמוצה, בעיטור נשיקות מרנג צהבהבות. הטועמים התלהבו מהרעיון של סופגניות בצורה עוגה וגם מהטעם המשובח. 64 שקלים. 

רשת מתוקה: גם כאן מציעים עוגת קולאז' שעשויה מ־11 סופגניות בריוש אפויות בשלושה סוגי מילוי. 117 שקלים. להזמנות: 1-700-723-723.

 

עם בייגלה או במבה?

קונדיטוריית ביסקוטי: כאן יצרו סופגניות אווריריות בהשראת טעמי חטיפים אהובים. הן מושחתות ומיוצרות בעבודת יד, עם מילויים וציפויים שמצדיעים לבמבה, לקרמבו, לבייגלה, לוופלים ולחמאת הבוטנים.  מחיר ליחידה: 11 שקלים. להזמנות: 03-5704015/8.

 

סופגניית סביח

רשת ביגה: רשת בתי הקפה מרעננת את החג עם סופגניות אפויות ומרובעות במילוי סביח פרוסות חציל, ביצה קשה, פרוסות תפוחי אדמה, פרוסות עגבניות, ומעל זיגוג של טחינה ועמבה. מחיר: 39 שקל. להזמנות: www.biga-bakery.co.il

 

ארוחת סופגנייה

השף דוד גדג' (השף של "גאיה") הרחיק לכת עם הדמיון והביצועים לחנוכה והוציא ליין של סופגניות מלוחות מודולריות, שכל אחת מהן היא למעשה ארוחה. פאנל הטועמים שלנו כלל בעיקר בני נוער, והגברים עפו על השילובים המיוחדים: סופגנייה עם כבד, ערמונים מקורמלים, ריבת בצל וצימוקים (89 שקלים), לצד סופגנייה עם ביצה קשה, חציל טמפורה, תפוח אדמה, טחינה, פטרוזיליה, עמבה ובצל סגול סטייל סביח עיראקי (42 שקלים), והכי אהבו את סופגניית ההמבורגר – קציצת אנטרקוט, ביצת עין, בצל מטוגן וסטייק פורטובלו, מיונז, קטשופ ושלל ירקות (79 שקלים). שלא לדבר על נגיעות של בשר טלה קצוץ בסופגנייה, עם צ'יפס נפוח, טחינה ועמבה. להזמנות: 054-2279704.

 

 

סופגניית בזוקה של רשת קונדיטוריות שני | צילום: יפעת כהן
סופגניית בזוקה של רשת קונדיטוריות שני | צילום: יפעת כהן

המבוגרים אהבו

מיני־סופגניות

מונייר: המבוגרים בפאנל עפו על מיקס מיני־סופגניות במגשים של "מונייר" בסגנון פינגר פוד צרפתי. "כך לא מרגישים שחטאנו הרבה. זה כמו ביס מכל סופגנייה", פסקו והכריזו שהכי טעימות: מיני־סופגניות שוקולד אגוזי לוז בציפוי פונדט שוקולד מריר ופירורי עוגיות. וגם פטיסייר קוקוס בציפוי מנגו ופסיפלורה בתוספת ג'ל אננס ובזיליקום (מגש של 15 יחידות. אפשר לערבב מיקס טעמים. 130 שקלים, או 8.60 ש' ליחידה). להזמנות: 03-7207774.

 

סופגניות מרוקאיות

גם הספינג' המרוקאי מקבל השנה טוויסט ומשתדרג: המאסטרית של מותג גל אקספרס מכינה ספינג' אמארנה בציפוי סוכר וקינמון בתוספת קרם ריקוטה וניל, רוטב אמארנה, קראמבל לימוני ודובדבן אמארנה. לצד ספינג' מלבי בציפוי סוכר בתוספת רוטב פיסטוק עדין, קרם מסקרפונה מלבי ופיסטוק גרוס. ויש גם ספינג' הדרים עם קרם מסקרפונה יסמין, רוטב הדרים, מי זהר וגרידת לימון. חשוב להגיש חם. 19 שקל ליחידה, 15 לחיילים במדים. להשיג בפופ־אפ אמארנה & Sauter בקומה השנייה בקניון עזריאלי.

 

 

סופגניות מזוגגות של ארקפה
סופגניות מזוגגות של ארקפה

 

הסופגניות הטבעוניות

רשת מתוקה: מציעה סופגניות ספינג' טבעוניות מומתקות בסילאן טבעי ומצופות בסוכר (9 שקלים).

פיס אוף קייק: כאן מציעים דונאטס טבעוניים במילוי של דאבל ריבת תות וגם דונאטס בזיגוג תות וסוכריות שילדים אוהבים ללקק. מחיר: 9 שקלים ליחידה. להזמנות: 03-7791010.

 

 

המבורגר בבצק של סופגניה. השף דוד גדג' | צילום: שחר טל
המבורגר בבצק של סופגניה. השף דוד גדג' | צילום: שחר טל

הילדים אהבו

 

סופגניות בזוקה

סופגניית גיבורי־על: הילדים שהשתתפו בטעימה אהבו מאוד את הסופגניות המעוצבות של רשת קונדיטוריה שני, עם דמויות מפיסול סוכר, מילוי שוקולד או קרם קינדר בואנו. הן היו גם טעימות וגם מעוצבות בדיוק כמו שילדים חולמים לקבל, עם דמות של גיבור־על או פיה. 11 שקלים ליחידה. בשל העיצוב יכול לשמש כמעות חנוכה.

סופגניית בזוקה: גם הסופגנייה האפויה של רשת קונדיטוריה שני במילוי קרם בזוקה ופתיתי שוקולד לבן הייתה ללהיט בקרב הזאטוטים בפאנל. לא הפסיקו ללקק מהקרם. 11 שקלים. להזמנות: .www.shany-bakery.co.il

סופגניית קורנפלקס: גם קולקציית סופגניות דגני הבוקר של מאפיית ג'ייקובס גרמה להתלהבות בקרב הטועמים הצעירים, ביניהן: סופגניית כריות וגם סופגניית קוקימן, לצד סופגנייה אפויה במילוי קרם תותי־פרוטי, בציפוי שוקולד רובי ורוד, בקישוט דגני בוקר טריקס צבעוני. מחיר: 8־14 שקלים ליחידה. להזמנות: 03-5511333, או 03-5491000.

במילוי ריבת תות: קולקציית הסופגניות של ארקפה לכדה את הטועמים הצעירים גם בזכות הציפוי הנוצץ. הכי אהבו את זו במילוי ריבת תות ופירות יער. 7 שקלים ליחידה, בסניפי הרשת. להזמנות: 03-7556888.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים