yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום : ידיעות אחרונות
    חדשות • 15.12.2019
    חינוך לאפליה
    גואל בנו

    עינת קליש־רותם, ראשת עיריית חיפה כבר שנה, אחראית בין היתר להצגת פניה היפות של העיר – אולם החלטתה האחרונה למנוע מתלמידים דרוזים מדליית אל־כרמל ומעוספייה ללמוד בבתי הספר של חיפה עושה בדיוק את ההפך.

     

    אולי כדאי שראשת העירייה תגיע לשיעור היסטוריה מפיו של רדא מנצור מעוספייה, בוגר בית הספר החיפאי "ליאו בק", ד"ר ללימודי המזרח התיכון ושגריר ישראל בפנמה. הוא יוכל לספר לה על הדרוזים, על מורשתם ועל תרומתם לביטחון המדינה בכלל ולביטחונם של תושבי חיפה בפרט, עוד מהימים שלפני קום המדינה. או אולי קליש־רותם יכולה להגיע לשיעורים פרטיים – בהתנדבות, כמובן – אצל סגן שר החוץ לשעבר מג'לי והבה, איש הליכוד בנשמתו שנדד עם אריק שרון לקדימה וכיום משמש כשגריר נודד מטעם האסיפה הפרלמנטרית של מדינות הים התיכון. הוא יוכל לספר לה, ממקור ראשון, על מעורבותו בחילוץ שני אנשי המוסד ממבצע חיסולו הכושל של חאלד משעל, כפי שכתב עליו בספרו "הדרוזי הראשון".

     

    הדרוזים בסך הכל מחפשים חינוך טוב יותר לילדיהם מחוץ לגדרות הכפר, ומבקשים להיות חלק בלתי נפרד מהחברה הישראלית ולהיטמע בה ובתרבותה כבר מגיל הגן. מיטב בני העדה הם בוגרי הפנימייה הצבאית בחיפה, וכך הם חלק בלתי נפרד מהנוף של בית הספר "הריאלי". ההחלטה להדירם ממוסדות החינוך של העיר היא גזענית, אומרים בעדה – שילדיה נמנים עם תנועות הנוער החיפאיות, החוגים, הקייטנות וקבוצות הספורט של העיר.

    רק לפני כשנה וחצי יצאו הדרוזים למלחמה נגד חוק הלאום, שטרם תוקן. הם, הרואים עצמם כחלק מהלוחמים על קיומנו, רוצים ברית אחים בחייהם ולא רק ברית דמים במותם. הם כבר התרגלו להפקעת אדמות לפיתוח ההתיישבות היהודית והתשתיות תוך רמיסת זכויות, חלוקה מעוותת של תקציבים, אפליה בוטה בשדה התעופה, במועדונים ואיפה לא, אך את המציאות הזו יש לשנות. בני העדה הדרוזית מצביעים רובם ככולם לרשימות היהודיות לכנסת, ולא הערביות. הם טייסים, נווטים, קצינים בכירים, רופאים, מנהלי בתי חולים ומחלקות, מהנדסים ומורים. הם בשר מבשרה של החברה הישראלית, ופטריוטים לא פחות – אם לא יותר – משאר הישראלים. מגיע להם לקבל יחס שווה.

     

    מבחינת רדא מנצור, הדלת לשינוי לא נסגרה. "אנחנו כבר 450 שנה על הכרמל, ויש לנו זמן", הוא כתב בפוסט שהפנה אל קליש־רותם, והזכיר לה את יחסם של הדרוזים לראש העירייה המיתולוגי של חיפה: "אם תשתני, אולי עוד נקרא על שמך רחוב כמו שקראנו לרחוב הראשי בעוספייה על שם אבא חושי". האם היא תשכיל למחוק את החרפה?

     


    פרסום ראשון: 15.12.19 , 22:03
    yed660100