הישראלים מכורים לקניות באינטרנט

סיכום שנה בצרכנות: %93 עורכים קניות ברשת, ורובם מחכים למבצעים, משווים מחירים וקוראים ביקורות • 83% חוו בעיות ברכישה מקוונת • ועל מה התלוננו ב־2019? כרגיל: תקשורת, ריהוט ומוצרי חשמל

הצרכן הישראלי של סוף 2019 מכור לקניות באינטרנט. לפי סקירה שערכה גיאוקרטוגרפיה עבור רשות ההסתדרות לצרכנות, 48.5% קונים באינטרנט בין כמה פעמים בשבוע לפעם בחודש, ועוד רבע לפחות פעם ב־3 חודשים. רק 6.7% לא קונים כלל באינטרנט.

 

הסקר כלל את המגזרים היהודי והערבי. היהודים מכורים יותר – 6% לא קונים כלל באינטרנט, לעומת 10% במגזר הערבי.

 

מנכ"ל הרשות, עו"ד ירון לוינסון, מדבר על "מהפכה בהרגלי הצריכה". מעל 60% מהצרכנים השתתפו בימי הקניות בנובמבר, וסכום הקנייה הממוצע עמד על 711 שקל.

 

כרבע מהצרכנים קונים באתרים ישראליים יותר מאשר בינלאומיים, 5.5% קונים באתרים ישראליים בלבד, 40% קונים יותר או רק באתרים זרים. לדברי לוינסון, אתרים כמו אמזון ועלי אקספרס השקיעו בממשק בעברית, ו"זה השתלם להם כי 'מוצא' האתר הפך לשקוף עבור הצרכן".

 

|
|

 

מהסקר עולה כי צרכני האינטרנט הם מחושבים, ו־62% משהים קניות עד למבצעים – בעיקר בביגוד והנעלה, תיירות ונופש, מכשירי ואביזרי סלולר, מוצרי חשמל ואלקטרוניקה, טואלטיקה וצעצועים. במזון (כולל מהיר), פרחים ומוצרים לבעלי חיים אין כמעט המתנה.

 

הצרכן גם משקיע זמן בהשוואות מחירים. 1.7% טענו שאינם עושים זאת, וכשליש משקיעים בכך שעה ויותר.

 

כ־90% מהצרכנים קוראים ביקורות וחוות דעת לפני קנייה, ו־90% מהם טוענים שהם מושפעים מהן. לתשומת לב היבואנים והמשווקים המקומיים, 78% אמרו שיושפעו אם יבוטל הפטור ממע"מ על קניות באינטרנט בסכום של עד 75 דולר.

 

היקף ההתמכרות לקניות ברשת מפתיע ביחס לכמות הצרכנים ש"נכוו" לפחות פעם אחת כשהזמינו דרכה. רק 16.8% מעולם לא נתקלו בבעיות. השאר נתקלו ביותר מבעיה אחת. בראש: מוצר שהגיע באיחור (54% חוו זאת), איכות שונה מהמוצג באתר (46%), המוצר לא הגיע (38%), הגיע פגום (30%) והגיע באיחור (22.6%).

 

למרות זאת, תקלות ברכישה באינטרנט לא מצאו מקום בדירוג התלונות הצרכניות של 2019, שהתבסס על מדגם של 1,100 תלונות שהתקבלו בסניפי הרשות.

 

בראש, כרגיל, תחום התקשורת (14% מהתלונות) – חברות כבלים ולוויין, טלפוניה ואינטרנט, רהיטים (13%) ומוצרי חשמל (12%). לדברי לוינסון, ברשות ממשיכים לקבל גם תלונות רבות נגד חברות הביטוח למכשירי חשמל (בתום התקופה הניתנת על פי חוק), וחברות "שיווק מרחוק" שאגרסיביות במיוחד נגד אוכלוסיות מוחלשות, למשל קשישים.

 

30% מהתלונות נגעו למחלוקות בנושא ביטול עסקאות, 20% למוצרים פגומים, 15% לשירות לקוי, והיתר לקטגוריות שונות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים