yed300250
הכי מטוקבקות
    חדשות • 23.12.2019
    הישג באבו דאבי
    משלחת ממשרד המשפטים שהשתתפה בוועידה בינלאומית באיחוד האמירויות, הצליחה להעביר החלטה שתייעל את מנגנון הבקרה על יישום האמנה נגד שחיתות
    טובה צימוקי

    הרוחות סערו, מדינות ערב ואיראן התנגדו, אבל משלחת משפטית ישראלית שביקרה בשבוע שעבר באבו דאבי הצליחה להעביר החלטה תקדימית לייעול מנגנון הביקורת על יישום האמנה נגד שחיתות.

     

    בראש המשלחת לוועידת המדינות החברות באמנת האו"ם נגד שחיתות עמדה המשנה ליועץ המשפטי לממשלה דינה זילבר. בוועידה השתתפו כ־1,500 נציגים מכ־185 מדינות, כולל נציגי מדינות ערביות רבות מהאזור.

     

    אמנת האו''ם נגד שחיתות מ־2005 היא המנגנון הבינלאומי המקיף ביותר בתחום המאבק בשחיתות וחברות בה כיום 185 מדינות, בהן גם ישראל. האמנה נועדה לעודד מדינות לחזק את אמצעי המניעה והאכיפה נגד מעשי שחיתות מדינתיים ובינלאומיים, והגוף האחראי ליישומה הוא סוכנות האו''ם למאבק בסמים ולפשיעה.

     

    ההחלטה שקידמה המשלחת הישראלית נועדה לייעל את מנגנון הביקורת על יישום האמנה. הדיון בהחלטה הישראלית היה סוער וטעון מאוד, עקב התנגדותן החריפה של מספר מדינות ערביות לאימוצה. מצרים, בשם הליגה הערבית, טענה כי ישראל היא כובשת שאינה מכבדת את החלטות האו"ם ומפירה את המשפט הבינלאומי. איראן וערב הסעודית הצהירו כי הן מתנגדות לאימוץ ההחלטה משום שאינן מכירות בזכותה של ישראל להתקיים. על אף הניסיונות הבולטים לסיכולה של ההחלטה הישראלית, מאמציה של ישראל, בתמיכה של ארה"ב, נשאו פרי וההחלטה עברה בתמיכה בינלאומית נרחבת.

     

    במהלך הוועידה התקיים אירוע שעסק בחשיבות חיזוק מעמדם ועצמאותם של שומרי הסף הממשלתיים, ביוזמת המשלחת הישראלית ובשיתוף עם סוכנות האו''ם למאבק בסמים ובפשיעה. זילבר הדגישה ששומרי הסף הפנים־ממשלתיים הם קו ההגנה הראשון והמשמעותי במאבק למניעת שחיתות ושמירה על שלטון החוק. "תפקוד מקצועי, יעיל וחסר פניות של שומרי הסף הוא בעל השפעה דרמטית על איכות חייו של האזרח", אמרה המשנה ליועמ"ש.

     


    פרסום ראשון: 23.12.19 , 23:46
    yed660100