היום שאחרי השפעת
מחלימים משפעת או מהצטננות? הדיאטנית מריאנה אורבך מ"שירותי בריאות כללית" ממליצה לצרוך מזונות שיחזקו את מערכת החיסון:
פירות וירקות: עשירים בוויטמינים בכלל ובוויטמין C בפרט (נמצא בקיווי, פירות הדר ופלפלים אדומים), ובנוגדי חמצון. בשבוע שלאחר המחלה כדאי לשתות בכל יום מיץ משני רימונים.
חלב ומוצריו וביצים: עשירים בחלבון באיכות גבוהה, ויטמינים ומינרלים. מוצרי החלב המותססים, כמו יוגורט, עשירים גם בחיידקים טובים למערכת העיכול.
דגנים מלאים וקטניות: מספקים אנרגיה ועוזרים להתגבר על חולשה ועייפות.
שמנים: נבט חיטה (או שמן נבט חיטה), אבוקדו, טחינה, אגוזים ושקדים לא קלויים ושמנים צמחיים, כמו שמן זית ושמן חמניות ‑ עשירים בחומצות שומן ובוויטמינים מסיסים בשומן, בעיקר ויטמין E.
נוזלים: מים, תה צמחים ומרק עוף.


מומלצים