פרץ: "אם אראה בעוד שבועיים שחיבור מייצר מנוף - אשקול זאת"

בצל האיחודים בימין, לא נראה כי בשמאל מוכנים, לפחות בשלב זה, להתחייב ללכת בדרכם: יו"ר העבודה־גשר עמיר פרץ אמר כי ישקול רק בעוד כמה שבועות את האפשרות כי מפלגתו תחבור למחנה הדמוקרטי.

 

"השיקול הראשון שלי הוא לשמור על העצמאות והמסורת של מפלגת העבודה", אמר פרץ באולפן ynet. "לפני הגשת הרשימות הסופיות נעשה את הבחינה המעמיקה הנדרשת ונשקול את השיקולים שלנו".

 

פרץ הביעה נחישות כי מפלגתו תעבור את אחוז החסימה, גם אם תתמודד לבדה: "אני לא מתרגש מכל מה שאומרים, עם כל הכבוד אני יודע בדיוק מה מצבנו אבל אני מציע להפסיק את השיח הזה סביב מרצ כי זו נבואה שמגשימה את עצמה". עם זאת, לא הוריד מהשולחן את האופציה של איחוד בשמאל: "בבדיקות שעשינו לפני עשרה ימים התוצאות הראו שחיבורים בינינו לבין מרצ ייצרו מצב שאין שום סיכוי לגוש להקים ממשלה כי מספר המנדטים יורד באופן דרמטי. אם אראה בעוד שבועיים שחיבור מסויים מייצר מנוף, בהחלט אשקול זאת".

 

פרץ הוריד ציפיות מהאפשרות שחברת מפלגתו לשעבר, סתיו שפיר, שעברה בסערה למחנה הדמוקרטי, תשוב לחיק העבודה: "אני מאוד מעריך את סתיו, היא בחרה את דרכה ואני מכבד אותה. אנחנו לא ביקשנו מסתיו לעזוב חלילה את מפלגת העבודה, זו הייתה החלטה שלה ושלה בלבד". הוא הוסיף כי "היא בחרה ללכת, היא הלכה, היא נמצאת במקום שהיא נמצאת ואני מאחל לה הצלחה".

 

מאחורי הקלעים גוברת ההתנגדות בעבודה לשריונים שעלול פרץ לבצע ברשימה לקראת הבחירות: על פי חוקת המפלגה הוא רשאי לשריין שני מועמדים בעשירייה הראשונה. אך ח"כים בסיעה מתנגדים לכך בטענה כי זה יבוא על חשבונם. "העבודה לא יכולה להרשות לעצמה כרגע מאבקים פנימיים", אמרה ח"כ מרב מיכאלי. "אני בטוחה שהיו"ר מבין את ההתנגדות המוצדקת לשריונים שמרחיקים את חברות וחברי הכנסת שנבחרו ולא ינקוט מהלכים שיסכנו את המפלגה". עם זאת, מיכאלי אמרה שאם תצורף "דמות בולטת שתחזק את המפלגה", חברי הסיעה יתמכו במהלך כזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים