עכו: עונג מן הים

עכו: עונג מן הים

 

מסעדת פלוקה (סירת דיג, בערבית) החדשה בעכו היא המקום שאנחנו רוצים למצוא כשאנחנו מטיילים בערי חוף. קטנה ומשפחתית, ועושה שימוש נבון וטעים להפליא "במה שנותן הים", כפי שמגדיר זאת השף סעיד שאמי.

 

מנות הדגים ופירות הים מתחילות ברציף הדייגים הסמוך, ומקור הסלטים בשוק שממול. שאמי, שהחל את דרכו אצל אורי בורי, מעסיק במטבחו בני נוער בסיכון. היכרותו האינטימית עם המטבח, ניכרת היטב באוכל הטעים והעדין שלו.

 

זה מתחיל בפלטת הסלטים: טבולה חמצמץ, טחינה חרפרפה עם פיסטוקים, סלט נפלא של עגבניות שרי, עלי תרד וגבינה ערבית קשה, ולאבנה עם אגוזים שהיא הברקה (33 שקל).

 

מרק הסרטנים (33 שקל) גאוני, וכמותו מנת האנשובי המעוטר בשמן זית ובנענע (35 שקל) שעושה חשק לטעום עוד ממעשה ידי השף. מנת הקלמרי 3D (טבעות קלמרי וגרגירי חומוס הם שילוב מצוין כשהם טובלים ביוגורט שומי) גרמה לנו להיאנח בגעגועים, בשל התובנה שאילו סבתנו הסורית הייתה מכינה קלמארי - זה כנראה היה טעמו (49 שקל).

 

הכנאפה הטבעונית (חלווה במקום גבינה, 45 שקל), הוכיחה שגם טבעונים יכולים ליהנות, אף שקינוח הבית, דייסת סולת בחלב ובמי ורדים (35 שקל), היה מהנה במיוחד.

 

מסעדת פלוקה, סלאח א־דין 14, עכו, א'־ש' 13:00־23:00, 04-9811183

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים