שנה אחרי ההשקה: קוויק תחל לגבות כסף על משלוחים
השירות, שמספק משלוחים מסופרמרקטים פרטיים, יגבה 24.9 שקל למשלוח • המטרה: הגדלת גובה הסל
אין משלוחים חינם: שנה אחרי שהושק, שירות משלוחי הסופרמרקט קוויק (Quik) יחל לגבות כסף על משלוחים. החברה נמצאת בבעלות משותפת של קוקה קולה, סופר־פארם ויוניון גרופ (שמחזיקות יחד 60% מהחברה), ומציעה משלוחים ממינימרקטים וסופרמרקטים תוך ארבע שעות - שמעתה יעלו 24.9 שקל למשלוח. כמו כן, החברה ביטלה את מינימום ההזמנה שעמד על 250 שקל.
מטרת המהלך היא בין היתר לנסות להעלות את גובה הסל הממוצע: לפי נתוני החברה, גובה סל ממוצע של לקוח אונליין הוא 550 שקל, לעומת 425 שקל בקוויק. "מימנו את המשלוח הרבה זמן", מסביר המנכ"ל אבירם גנות. "לקוחות חוסכים שעתיים־שלוש כשהם לא נוסעים לסופר, ובשאר הרשתות השילוח יקר יותר".
לקוחות חדשים יזכו למשלוחים בחינם ב־30 יום הראשונים. לקוחות שכבר רשומים קיבלו תקופת חסד בת 60 יום לפני החיוב (למעט משלוחים מתחת ל־250 שקל שיעלו 14.9 שקל). משלוח חינם יהיה גם בקנייה מעל 499 שקל. לשם השוואה, ברשתות הגדולות מציעים משלוח ב־15 שקל בקנייה מעל 750 שקל.
החברה השיקה גם שירותי מינויים: מינוי חודשי (44.9 שקל) שמאפשר להזמין כל יום משלוח בחינם (ומשלוח נוסף בחצי מחיר), ומינוי שנתי בתשלום מראש של 449 שקל (37.4 שקל לחודש, כלומר חודשיים חינם), שגם מבטיח משלוח באותו היום בהזמנה עד השעה 16:00. לקוחות ותיקים יקבלו 50% הנחה על המנויים.לדברי המנכ"ל, "עלות המינוי לא מכסה לנו את הדלק".
מנתוני קוויק עולה שהיא משרתת 30 אלף לקוחות ב־151 ישובים, וקצב המכירות השנתי שלה עומד על קרוב ל־100 מיליון שקל. החברה עדיין לא רווחית, ולדברי גנות "ייקח לנו שנה להגיע לאיזון בפעילות. כיום אנחנו משקיעים בגיוס כוח אדם ובתשתיות".
ליקוט הפריטים נעשה ב־25 חנויות: מינימרקטים, סופרמרקטים פרטיים וגם ברשתות ויקטורי וסופר ברקת. החברה פועלת בין השאר בערים תל־אביב ("מעל 50% חדירה"), יבנה, ראשון־לציון, מודיעין ועוד. לפי גנות, בקרוב תחל לפעול גם באשקלון, בבאר־שבע ובחיפה.
לאחרונה שופרסל החלה להציע משלוח באותו היום, ורמי לוי מתחייב שיהיו משלוחים תוך שעתיים כשיופעל המחסן הרובוטי של החברה. בקוויק מבטיחים: "בעתיד נגיע ללקוחות תוך שעה".
לפי החברה, היקף קניות המזון אונליין בישראל הוא כ־2.5 מיליארד שקל, ועד 2023 היקפן צפוי להגיע ל־7.5 מיליארד שקל - כ־14% מהשוק.

