מחשב את העתיד

פרופ' שחר קוטינסקי בונה היום את המחשבים של העתיד, שיעצבו מחדש את כל מה שמוכר לנו. "המחשבים היום בנויים באותה דרך שבנו אותם לפני 70 שנה. המטרה היא לעשות מהפכה, לשאוב השראה ממבנה המוח ולהתאים אותם למאה ה־21"

פרופ' שחר קוטינסקי מהטכניון לא פוחד לערער על המוסכמות המוכרות לנו כבר עשרות שנים. הוא מסתכל על המכשירים שמלווים אותנו מדי יום — הסלולריים, המחשבים הניידים, הטאבלטים — וחוקר איך להתאים אותם לצרכים המשתנים שלנו. "מחשבים היום בנויים באותה צורה, כמו מחשבים שנוצרו לפני 70 שנה", קוטינסקי אומר. "היישומים השתנו והשימושים שלנו במחשבים השתנו. מה שאני עושה זה לנסות לבנות את המחשבים מחדש כך שיתאימו ליכולות של המאה ה־21. זה אומר המון חישובים, המון פעולות חישוביות בבת אחת".

 

קוטינסקי לא תיאר לעצמו שיעסוק בעיצוב העתיד הטכנולוגי שלנו כשנכנס לראשונה לתחום. הוא תמיד היה תלמיד ריאלי והצטיין במתמטיקה. כשהשלים תואר ראשון ושני באוניברסיטה העברית, כבר הבין שהוא בוחר במחקר. מאז סיים דוקטורט בטכניון ועבד באינטל בתוכן מעגלים. לאחר פוסט־דוקטורט באוניברסיטת סטנפורד הוא חזר לטכניון כחבר סגל בפקולטה להנדסת חשמל ואף זכה בפרסים רבים ובהם פרס קריל של קרן וולף על מצוינות במחקר מדעי, מלגת ויטרבי, מלגת ג'ייקובס ומענק ERC. עכשיו כבר ברור שהוא יהיה בין אלה שבעשור הבא יבנו את מחשבי העתיד שישנו את כל מה שאנחנו מכירים היום.

 

"ההפרדה בין החומרה למעבד כבר לא מתאימה לנו", הוא אומר. "חלק גדול מהדברים שאנחנו עושים הם תוספת למה שקיים היום. חלק מהדברים האחרים, שהם השראה מהמוח, שוברים את המבנה לגמרי. מחשבים בנויים כבר היום חיצונית בצורה שונה, אבל בעתיד הקרוב גם הפנים יהיה שונה לגמרי. בשנים הקרובות יהיו מחשבים הטרוגניים, כאלה שדומים למוח. יש דברים שאנחנו עדיין לא מבינים כמחשב, מקררים, ספות. בכל מקום יהיה מחשב והוא יציע לנו חווית משתמש שונה מזו שאנחנו רגילים לה היום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
כל התגובות לכתבה "מחשב את העתיד"
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים