שתף קטע נבחר
 

מהיר וצייצני

מיוחד: רותי ונירה אצרו את המתכונים הכי פשוטים והכי טובים של בשלני הטוויטר. 280 תווים ולצלחת. כולל העגבניות המיובשות של תמר איש שלום

מה העם רוצה? מנהיג חזק? אחדות? צמצום פערים? לא. העם רוצה מתכונים פשוטים ושיעזבו אותו בשקט. מתכון קצר ומדויק, לא מלחיץ ומאיים, עם מעט מרכיבים והוראות ברורות, הוא המכנה המשותף לישראל הראשונה, השנייה והעשירית.

 

לאחרונה יזמנו בטוויטר פרויקט שבו הזמנו את העוקבים לשתף במתכון הכי מוצלח שלהם, שהוא גם כל כך פשוט שאפשר להכניס אותו ב־280 תווים (פסקה קצרה מאוד). קיבלנו מאות מתכונים, כולם גאוניים, לא פחות. את חלקם כבר הכנו ואת כולם בוודאות נכין בקרוב.

 

לכבוד השנה האזרחית החדשה, והתקופה הלא־פשוטה שלפנינו, אצרנו בשבילכם מדגם מתוכם, אנחנו משוכנעות שגם אתם, כמונו, תתאהבו, תגזרו ותשמרו.

 

סופלה שוקולד

 

מאפים מטריפים

פילו עם תרד / איילת נחמיאס ורבין

מאדים שתי חבילות תרד טרי שטוף במחבת, מפלפלים וממליחים. מקררים. מוסיפים גבינה בולגרית 5%, בערך כוס. לוקחים 1 חבילת פילו מופשר. מברישים 1 דף בשמן זית, עליו מוסיפים עוד 2 מוברשים, שמים מילוי בקצה אחד ומגלגלים. כך עד שמסיימים את החבילה. אפשר להדק לשבלול. מברישים בביצה, 180 מעלות בתנור עד השחמה. גן עדן.

  

פילו עם פטריות וגבינה / iYanai

בצק פילו חתוך לריבועים גדולים יחסית. מכינים מילוי מפטריות מטוגנות, כרישה מטוגנת וגבינה מלוחה, עם מלח ופלפל. מכניסים לתבנית שקעים את ריבועי הבצק. ממלאים במילוי. מורחים בחמאה ולתנור. חום בינוני, 15 דקות.

 

לחם בירה / לינור דויטש

3 כוסות קמח, 1 כף אבקת אפייה, 1 כפית מלח, 3 כפות סילאן, חופן אגוזי מלך, 1 בקבוק בירה 330 מ"ל. מערבבים הכל בקערה ושופכים ל־2 תבניות אינגליש קייק. מפזרים קצת שיבולת שועל מלמעלה. 50 דקות, 180 מעלות, ויש לכם לחם טרי ומושלם שגונב את כל המחמאות בארוחה.

 

פשטידת תירס / Sarita

1 קופסת שמנת מתוקה, 1 כוס קמח תופח, 2 ביצים, 100 גרם פרמזן מגוררת, 2 קופסאות תירס. מערבבים. מכניסים לתנור בחום בינוני, עד שהמאפה יציב.

 

בורקס בולונז / Raffi Shamir 

אם יש לי שאריות בולונז, אני מעביר אותן ישר לתוך בצק עלים, ולתנור, על חום בינוני לרבע שעה ‑ הנה הבורקס המושלם.

 

 

עוף ובשר הכי טעימים

פפריקאש ואורז / חיים הר־זהב

מטגנים בסיר 1 בצל קצוץ, 1 עגבנייה ו־1 פלפל, ושופכים ים פפריקה. מוסיפים 1 כוס מים, ו־3 כרעיים חתוכות ל־2 בלי עור. מבשלים עד שמתרכך. בסיר שני: מכינים 3 כוסות אורז עם מלח, פלפל ופפריקה. כשהאורז והעוף מוכנים, שופכים את כל סיר העוף לסיר האורז ומערבבים. התוצאה: פפריקאש מדהים, ואורז דביק ומאושר.

 

עוף בבירה / ori peked nakash

חותכים 2 בצלים, 2 בטטות, 5 תפו"א בינוניים קלופים ושמים בתבנית זכוכית, עם 6 כרעיים. מכניסים שום קלוף מתחת לעור של העוף. שופכים 1 בקבוק בירה, קצת דבש, קצת מלח גס, ומכניסים לתנור. 130 מעלות ל־6 שעות. שותים בקבוק בירה. הופכים כל שעה.

 

עוף פריך אפוי / Rivka Garelik

מערבבים מיונז, חרדל, המון שום כתוש ומושחים היטב שוקי עוף בתערובת. מצפים בפירורי פנקו, מזלפים מעט שמן. אופים מכוסה ב־200 מעלות 45 דקות, ועוד 15 דקות ללא מכסה. מגישים עם בצל ירוק/עירית מעל.

 

רוסט ביין אדום / שמעון איצקוביץ'

מטגנים 5 בצלים פרוסים, מוסיפים נתח מס' 5 במשקל 1.5 ק"ג, מפזרים מלח גס בנדיבות וצולים מכל הצדדים. מוסיפים כוס יין אדום. ממלאים מים עד 1/3 מגובה הנתח ומרתיחים. משאירים 5 שעות על אש קטנה ומערבבים מדי פעם. רך כמו חמאה ובשרי כמו אנטריקוט.

 

עוף בארטישוק / dalit

מטגנים 6 שוקי עוף בסיר עם מעט מאוד שמן. מוסיפים 1 שקית תחתיות ארטישוק קפואות, חתוכות לרבעים. מוסיפים מים לכדי כיסוי, מעט מלח ומיץ מלימון אחד. אחרי רתיחה מעבירים מכוסה לאש קטנה לשעה. אי־אפשר להאמין כמה זה טעים.

 

טבעוני ומהמם!

שעועית בובס / Yoav Rabinovitz

מבשלים שעועית בובס. בסיר אחר מחממים שמן זית, מוסיפים שום, תבלינים אם מתחשק, 1 פחית עגבניות מרוסקות של Mutti, קצת מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את השעועית. מבשלים קצת או הרבה. אפשר להוסיף פרמזן אם מתחשק.

 

בורקס טבעוני / Amitai Sandy

מפשירים 1 מלאווח, משטחים ומותחים על משטח מקומח לריבוע גדול. חותכים לריבועים, שמים 1 כף גדושה של פירה עם בצל מטוגן במרכז כל אחד, מקפלים באלכסון, מהדקים קצוות בעזרת מזלג ואופים עד שמזהיב.

 

טופו וירקות / Noam Ben Shmuel

מערבבים בקערה 3 כפות חמאת בוטנים טבעית, 1 ו־1/2 כף סויה, 1 כף סילאן, מיץ מ־1/2 לימון, 2 שיני שום כתושות ו־1 כוס חלב קוקוס. מטגנים במחבת סלסילת פטריות, פרחי ברוקולי ו־1 חבילת טופו חתוכה לקוביות. מנמיכים לאש מינימלית ומוסיפים רוטב. מבשלים עוד 5 דקות ומגישים עם אורז.

 

כדורי אנרגיה / חטולתחת

500 גרם ביסקוויטים קקאו, 1/4 כוס אבקת חרובים, 1/2 כוס סילאן, 1/2 כוס טחינה גולמית, 1/2 כוס שערות חלבה, 1 ו־1/2 כוס קרם קוקוס - טוחנים הכל, מצננים קצת כדי שיהיה נוח לעבוד, צרים כדורים ומגלגלים בקוקוס גרוס. שומרים במקפיא, מאכילים אורחים ומתענגים על השתוממותם.

 

עוגיות ללא סוכר / Sucrazit

מערבבים 1 כוס של קוואקר מהיר עם 3 בננות בשלות מעוכות למחית, מוסיפים 8 קוביות קצוצות של שוקולד מריר ומערבבים היטב. יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומסדרים, עם רווחים ביניהם, על גבי תבנית משומנת קלות. אופים ב־180 מעלות כרבע שעה. מוציאים מהתנור ומשאירים את העוגיות להתקרר קצת בחוץ.

 

שוקולד וטחינה / Nimrod Plavner

ממיסים 2 חפיסות שוקולד מריר, מוסיפים 3/4 כוס טחינה גולמית, מערבבים, שמים בתבנית מלבנית חד־פעמית, מפזרים מעל גרנולה/שומשום, מקפיאים. כשקפוא חותכים לקוביות.

 

קארי סטודנטים / Michal K

זורקים לסיר קוביות חצילים, כרובית, בצל או כל ירק ששוכב במקרר. מוסיפים אגוזי קשיו שלמים. מכסים ב־1 פחית חלב קוקוס ו־1 כף אבקת קארי. מבשלים עד שרך ומגישים עם אורז וכוסברה.

הקשיו ‑ שיחוק.

 

בודהה בול / Ran Lior

מכינים 1/2 כוס קינואה, מוסיפים קוביות בטטה (או דלעת) שנִצלו בתנור ל־25 דקות ב־180 מעלות, 1/2 אבוקדו פרוס ועלי תרד חלוטים. שופכים מעל רוטב של מיונז עם לימון, גרידת לימון, שום, מלח וחרדל. אפשר להשתמש גם בטחינת סלק במקום המיונז. 

 

פסטות נהדרות

פסטה בחמאה ומרווה / Kobu Tourjeman

ארוחות הערב שלנו כשהילד היה תינוק ולא היה לנו זמן לבשל: ממיסים חמאה, מוסיפים הרבה מרווה טרייה קצוצה, מלח, פלפל ופסטה מוכנה. מגרדים פרמזן מלמעלה.

 

פסטה עם נקניקיות / בן הזוג של JoMarch

מטגנים בצל, שום, בשר טחון ונקניקיות חריפות שנחתכו ל־1/2 או ל־1/3 (אם אוהבים פיקנטי). מוסיפים עגבניות מרוסקות מ־1 קופסת שימורים. מתבלים בהתאם להעדפות הסועדים. רוטב אליפות לפסטה!

 

תוספות מעלפות

תפו”א עם תבלינים / The_ols

חותכים תפוחי אדמה לרבעים ומבשלים 20 דקות. מסננים ומשאירים על המסננת שיתייבשו היטב. קוצצים כוסברה, שום ונענע ומערבבים עם 1/2 כוס שמן. מוסיפים מלח ופלפל. מערבבים את תפוחי האדמה והרוטב ומכניסים לתנור. 40 דקות על 220 מעלות. מוציאים כשנוצר קרום קשיח, קראסט.

 

פנקייק גבינה / בנצי גרינברג

3 כפות קמח, 6 כפות גבינה לבנה, 3 ביצים. מערבבים. יוצקים על מחבת חמה. שיא הפשוט, שיא הטעים. אצלנו נגמרים תוך דקות.

 

רוקוט קרומפלי / princess bride

מבשלים פרוסות תפוחי אדמה עד ריכוך קל. בונים שכבות של תפודים ומעליהן פרוסות ביצים קשות, שמנת חמוצה, גבינה צהובה מגורדת. זורים מלא פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. ואז שוב, את אותן השכבות. יוצקים מלמעלה קצת שמנת מתוקה ושולחים לתנור לשעתיים בחום בינוני.

 

מק אנד צ'יז / (((Gabriella)))

מטגנים בצל עם שום וקוביות קישוא במעט חמאה. מוסיפים פתיתים אבל חצי מכמות המים, מחליפים בחלב. מוסיפים פלפל שחור וטיפה בהרט. ממשיכים כרגיל. אבל כשמסיימים, לפני שנותנים לפתיתים לנוח, מוסיפים הרבה גבינה צהובה מגוררת. מערבבים ומחכים 5 דקות.

 

צ׳יפס מושלם / נחמיה גרשוני־איילהו

חותכים תפוחי אדמה לפסים ארוכים ועבים. מבשלים עד ריכוך קל בקצוות. שוטפים במים קרים, מייבשים ומכניסים למקפיא. אחרי שעתיים מוציאים ומטגנים בשמן עמוק וחם. מוציאים לנייר מגבת, מפזרים מלח בנדיבות, והמהדרין מוסיפים גם פלפל שחור ואף צ’ילי גרוס. אוכלים בהנאה את הצ’יפס הביתי הכי טעים שהכנתם בחייכם, באחריות. בתיאבון.

 

כרובית מצופה / yael Sherer

מבשלים כרובית עד שהיא חצי מוכנה, מצפים בתערובת של 2 מיונז ו־1 חרדל והרבה פפריקה, מורחים בכל החורים והחריצים. זורים מעל ובצדדים הרבה פירורי לחם, ושולחים לתנור. 180 מעלות עד הזהבה (בערך 10 דקות). קראנצ’י, חריף וקרמי שאין לתאר.

 

דגים מושלמים

ממרח תבלינים טריים / מוטי וינשטוק

1 צרור עלי פטרוזיליה, 1 שמיר, 1 כוסברה ו־2 ראשי שום. טוחנים קלות בבלנדר עם שמן זית, פלפל, מלח וגריל עוף. מורחים על פילה סלמון או פורל שלם. 20 דקות בתנור או קצת יותר אם הסלמון עבה, וכולם טורפים.

 

סלמון בטריאקי / kookool

מערבבים רוטב סויה עם דבש או מייפל עד שזה טעים. שמים חתיכות סלמון במחבת עם הרוטב, מדליקים אש, סוגרים מכסה. הופכים את הסלמון אחרי כמה דקות. זהו.

 

קינוחים מנצחים

פבלובה / Dor and Dorshav

מערבבים 4 חלבונים עם 1 כוס ו־1 כף סוכר. 10 דקות במיקסר. מוסיפים 1 כף חומץ ונותנים עוד ערבובון. מורחים על תבנית ליצירת פבלובה ענקית עגולה. בתנור: 120 מעלות ל־5 דקות, ועוד 3 שעות על 100 מעלות. מוסיפים קצפת ופירות של העונה. הקינוח הכי קל ויפה בארץ.

 

קינוח מהיר / אילן לוקאץ'

קינוח אליפות שלמדתי מניר’קה: מכינים קצפת יציבה מ־1 מכל שמנת מתוקה, מקפלים לתוכה 1/2 צנצנת קונפיטורה אדומה איכותית וגרד קליפת לימון אחד. שעתיים למקרר לגיבושון, ולא להאמין כמה טעים.

 

עוגיות בצורות / Maya.

350 גרם קמח, 150 גרם סוכר, 2 שקיות סוכר וניל, 200 גרם חמאה רכה בקוביות, 1 ביצה. לשים עד שהבצק אחיד, אפשר גם בפולסים במעבד מזון. מרדדים וקורצים צורות. לתנור: 20־25 דקות בחום בינוני עד להזהבה קלה. וזוללים. זולליייייים!

 

בראוניז מושחת / Michal Michaeli

ממיסים 250 גרם שוקולד מריר (רצוי 60% ויותר) עם 300 גרם חמאה. מערבבים לנוזל חלק. מוסיפים 2 ו־1/2 כוסות סוכר ואז 6 ביצים, אחת־אחת. מערבבים היטב עד שכל אחת נטמעת בבלילה. מוסיפים 1 ו־3/4 כוס קמח. למי שאוהב: גם אגוזים קצוצים. אופים בתבנית משומנת כ־40 דקות, ב־180 מעלות.

 

סופלה שוקולד מנצח / sivan klingbail

מחממים תנור ל־180 מעלות. ממיסים 200 גרם שוקולד מריר עם 170 גרם חמאה. מקציפים 5 ביצים בשלמותן עם קורט מלח לתערובת תפוחה. מערבבים בתנועות קיפול. מוזגים לכוסות ואופים כ־12 דקות. אפשר להוסיף 1 כף ליקר שוקולד. אוכלים ישר מהתנור.

 

עוגת שוקולד בחושה / Maya Ziv-Wolf

לתבנית אינגליש קייק: 1 כוס קמח תופח, 1 כף קקאו, 1/2 כוס סוכר, 250 מ"ל שמנת מתוקה ו־2 ביצים. מערבבים הכל ביחד, חצי שעה בתנור בחום בינוני.

 

ממרחים מגניבים

עגבניות מיובשות / תמר איש שלום

מסדרים 1 סלסילה גדולה של שרי תמר חצויות, כשהחתך כלפי מעלה, על נייר אפייה. מפזרים מלח גס ושולחים לתנור, 100 מעלות, 6־8 שעות, עד שמתכווץ אבל לא יבש לגמרי. מעבירים לצנצנת מעוקרת עם 2־3 שיני שום קלופות וענף טימין ומכסים בשמן זית.

 

סקורדליה / joha

שקדים לבנים, 1 לחם לבן ללא החלק הקשה מושרה במים וסחוט טוב־טוב, שום, חומץ יין לבן, שמן זית, מלח. אין כמויות, לפי הטעם. טוחנים עד שהמרקם חלק, מוסיפים מים או שמן לפי הצורך כדי להגיע למרקם של טחינה סמיכה. אוכלים עם סרדינים וערק ובוכים מאושר.

 

טחינה אדומה / Asher

3 פלפלים אדומים צלויים על להבה גלויה. 2 שיני שום כתוש, טחינה, מלח, פלפל, מיץ מליים אחד, עלים מ־1 גבעול טימין, 1 כפית פפריקה מעושנת, שמים הכל במעבד מזון, בודקים את רמת הסמיכות, מוסיפים טיפת מים או טחינה לפי הצורך. תיהנו.

 

חומוס רומני / עדי שחר

טוחנים 500 גרם שעועית לבנה מבושלת עם 1/2 כוס שמן והרבה שום. מוסיפים מלח ופלפל. מפזרים מעל תועפות של בצל מטוגן ולא מגלים ממה עשוי הממרח. הכי טעים.

 

פורסם לראשונה 01.01.20, 20:13

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים