פארק אקולוגי קטן ומעוצב, חגיגת טבע אמיתית, במקום הכי מפתיע בהוד־השרון
לאן הולכים: לפארק הוד־השרון, שנקרא גם "הפארק האקולוגי" או פארק נחל הדר.
מי הולך: שתי אמהות וילדות בנות חמש ושמונה.
מה עושים: נהנים מטבע נגיש ונעים, עשר דקות נסיעה מהבית – נסיעה קצרה אך מפתיעה. הדרך אל הפארק – המתהדר בשם "אקולוגי" – לא עוברת בשדות חרושים בין פרפרים מצייצים, אלא ממש להפך: נוסעים דרך אזור תעשייה מלא במשאיות, מפעלים, פנצ'ריות ובעיקר בטון ואספלט. אבל בקצה הכביש הזה, פתאום משום מקום, מגיח מתחם ירוק ובו אגם חמוד, צמחייה טבעית וגם תל שנישא מעל הכל. פארק הוד־השרון, ששוכן בקצה הדרום־מערבי של העיר, הוא באמת חגיגה לטבע, במובן ה־2020 של המילה. נכון, נשקף ממנו נוף עירוני, עם מגדלים ובתי משרדים, ולא רחוק ממנו נמצא כביש רחב ידיים, אבל מדובר בפרויקט אקולוגי אמיתי: האגם הוא אגם מי קולחין שמטוהרים במכון טיהור של כפר־סבא־הוד־השרון, התל הוא המזבלה הישנה של העיר שהוסבה לגבעת טיולים ונוף, והנחל הזורם לאורך הפארק הוא נחל הדר ששוקם ומימיו אמנם אינם ראויים לשתייה, אבל הם זורמים עד לירקון שנמצא לא רחוק מפה, וסביבם שבה וצומחת הצמחייה האופיינית לאזור. כל זה נמצא בסמוך לשני אגני ניקוז, "האגנים הירוקים", שמנקים מי קולחין בעזרת צמחייה ושיטות אקולוגיות מתקדמות. הלב של הפארק הוא האגם החמוד, שעליו בנויים גשרים ומרפסות עץ לצפייה בציפורים, אשר מגיעות לאיים שהוצבו למענן במים. הכל קטן, נגיש ומעוצב.
• מה עוד באזור: אם כבר אנחנו בעניין ירקון, אפשר לקפוץ אחרי הפארק לתל אפק, גן לאומי שנמצא כמה דקות נסיעה מפה, שבו הירקון זורם ונקי, ויש בו כמה בריכות שכשוך, נופרים לרוב ומבצר אנטיפטרוס אחד.
• איך מגיעים: הפארק נמצא ממערב לאזור התעשייה של הוד־השרון. אפשר להגיע אליו מתוך העיר או מכיוון מחלף ירקון. יש חניה בשפע. הכניסה חינם. במקום גם בית קפה קטן.

