רביעי 29 בינואר 2020
בפייסבוקבטוויטרבאינסטגרם
נגישות
ידיעות אחרונות
הכי מטוקבקות
    צילום : ידיעות אחרונות
    זמנים מודרנים  • 09.01.2020
    תרד תרד תרדוף!
    עלי התרד רוויים עכשיו ממי הגשם, מלאים בטעם ומוכנים להפוך למאפה גבינות מנחם או תבשיל מעודן עם קציצות דג רכות. אז קחו תרד מלוא החופן, ופופאי יהיה גאה בכם!
    רחלי קרוט

    כשאני מרגישה שנעלמת לי חדוות הבישול (כן, זה קורה כשאני מבשלת כל כך הרבה בשבוע אחד) או כשנעלמים לי הרעיונות, אני יודעת שהפתרון נמצא במקום אחד - בשוק. לפחות פעם בשבוע אני מוצאת את עצמי בשוק הכרמל, בשוק הנמל, בשוק רמלה או בשוק התקווה, ממששת את הירקות, מריחה את הפירות וקונה כמעט מכל דבר. הרבה מעבר למה שאני צריכה - באמת שאי־אפשר לעמוד בפני ירקות ופירות ססגוניים שצצים בכל עונה מחדש, מפתיעים ומרגשים.

     

    יש משהו מופלא בעובדה שהם נעלמים לשנה ואז חוזרים לככב בעונה שלהם, יוצרים געגוע ומזכירים שלכל אחד מהם יש את הזמן שלו.

     

    כשקפצתי השבוע לשוק, פתאום נזכרתי שהירוקים עכשיו בשיאם, נהנים מהגשם והקור והיה לי ברור שחייבים לתת להם כבוד במטבח ולהביא אותם לקדמת הבמה.

     

    כאן נכנס לסיפור ארז גולקו, וגם אשתו נטאלי - הוא שף, היא נטורופתית, ושניהם ביחד יוצרים בחיפה המון רגעים קולינריים קסומים. מארוחות קבוצתיות בבית שלהם (שהוא אחד היפים שיצא לי לראות) ועד סדנאות, וגולת הכותרת - סיורים קולינריים טעימים בוואדי ניסנאס, המקום שבו הירקות והפירות שולטים. מגיעים היישר מהאדמה.

     

    "בואי נכין מתכונים עם תרד", הציע ארז, ואני מיד נעתרתי בשמחה.

     

    במשך שלוש שעות הוא רידד בצק, מילא וגילגל, טיגן קציצות במחבת ובעיקר נהנה לראות איך התרד שהגיע מהוואדי מתמסר, איך הבצק מזהיב ואיך כולנו מתענגים ומהופנטים ממעשה ידיו.

     

    כל מנה שיצאה מהתנור או מהמחבת נתנה במה לתרד. גרמה לו להפוך לכוכב גם אם לידו נחו קציצות או בצק זהוב של חלה. בכל אחת מהמנות היה לגמרי ברור מי פה המלך.

     

    כשסיימתי לאכול מהכל, התיישבתי על הרצפה בבית הכל כך מואר שלהם, וכל מה שרציתי זה להישאר שם עוד קצת. ועוד. ללמוד איך יוצרים קסמים עם חומרי גלם ואיך גורמים לאוכל לדבר רגשות.

     

     

    שושני חלה במילוי תרד וגבינות

    מה צריך:

     

    לחלה:

     

    • 1 קילו קמח לבן

     

    • 1 ו־3/4 כוסות (420 מ"ל) מים

     

    • 1 ו־1/2 כפות (15 גרם) שמרים יבשים

     

    • 2 ביצים L

     

    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

     

    • 1 כף מלח

     

    • 1/4 כוס שמן זית

     

    רחלי קרוט
    רחלי קרוט

     

     

     

    לתבשיל תרד:

     

    • 1 קילו תרד טרי עם הגבעול

     

    • 2 בצלים לבנים, קלופים

     

    • 2 שיני שום, קלופות

     

    • 1/2 כפית כמון

     

    • 1/2 כפית מלח

     

    • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

     

    • 200 גרם גבינת פטה או בולגרית

     

    • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת (לא חובה)

     

    כך עושים:

     

    1. תרד וגבינות: פורסים את הבצלים והשום לטבעות דקות. חותכים את התרד גס, שוטפים בקערה עם מים ומסננים. במחבת גדולה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה. מוסיפים את השום והתבלינים ולאחר כחצי דקה מוסיפים את עלי התרד ומערבבים.

     

    2. מבשלים עד שהתרד מתרכך והנוזלים הצטמצמו (בערך כ־10 דקות בישול) ומניחים לתרד להתקרר. מפוררים לתוך התבשיל את גבינת הפטה ומוסיפים את הפרמזן. מערבבים היטב.

     

    3. הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומפעילים על מהירות נמוכה־בינונית. תוך כדי עבודה מוסיפים את המים ולאחר מכן את 2 הביצים וממשיכים עד לקבלת מרקם אחיד.

     

    4. בשלב זה, תוך כדי לישה של המיקסר, מוסיפים את המלח וכעבור חצי דקה מוסיפים את שמן הזית וממשיכים בפעולה עד שמתקבל שוב מרקם אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומחכים שיתפח ויכפיל את גודלו. ניתן גם להתפיח, מכוסה, ללילה במקרר.

     

    5. מלאכת ההרכבה: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל־6 חלקים שווים במשקלם. כל חלק מרדדים למלבן ארוך וצר ובמרכז המלבן, לאורכו, מניחים מתבשיל התרד והגבינות.

     

    6. מקפלים את החלק הקרוב אלינו על התבשיל ומגלגלים עד שנוצר פס ממולא. ממש כמו רולדה או רצועה עבה של חלה.

     

    7. חוצים את הגליל הממולא באמצע, לאורכו, כך שהמילוי נחשף לאורך כל הגליל, וכל חצי מגלגלים לשבלול כך שהמילוי כלפי מעלה. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה משומן. חוזרים על הפעולה עד שמסיימים למלא את הבצק ויוצרים תבנית מלאה בשושנים, עם מעט רווח ביניהן שיהיה מקום לתפוח.

     

    8. מניחים בצד להתפחה למשך כשעה. עטוף במגבת או ניילון. מברישים עם ביצה או שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 175־170 מעלות למשך 35־25 דקות או עד לקבלת צבע שחום יפה.

     

    קבב דגים על תבשיל תרד וגרגירי חומוס

     

    מה צריך:

     

    לקבב דגים (כ־20 קציצות):

     

    • 4 דגי בורי, נקיים מעור ועצמות

     

    • 3 כפות שמן זית + שמן זית לטיגון

     

    • 2 בצלים לבנים גדולים, קלופים

     

    • 2 ביצים L

     

    • 1/2 כוס קמח שיבולת שועל או קמח לבן

     

    • 1 צרור פטרוזיליה, שטופה

     

    • 1/2 צרור נענע, שטופה

     

    • 1 כפית שטוחה מלח

     

    • 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור טחון

     

    • 1 כפית סומק

     

    • 1 כפית שטוחה כמון

     

    • 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה

     

    כך עושים:

     

    1. קוצצים את הדגים דק עם סכין (אפשר לבקש מהמוכר). קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בשמן זית עד הזהבה. קוצצים דק את עשבי התיבול.

     

    2. מערבבים היטב את כל המצרכים ויוצרים קציצות בעזרת ידיים רטובות.

     

    3. מטגנים את הקציצות על מחבת עם שמן זית כחצי דקה מכל צד (חשוב לא לטגן הרבה זמן כי הקציצות נכנסות גם לתנור ואחרת הן יתייבשו). מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־10 דקות. לחלופין ניתן לטגן את הקציצות במחבת עד שהן מוכנות וזהובות משני הצדדים. התנור מבטיח שהקציצות יישארו עסיסיות בלי לטגן זמן ממושך ולייבש אותן.

     

    תבשיל תרד עם גרגירי חומוס

    מה צריך:

     

    • 1/2 קילו תרד טרי עם הגבעול

     

    • 4־3 כפות שמן זית

     

    • 2 בצלים לבנים, קלופים

     

    • 1 כוס גרעיני חומוס מבושלים

     

    • 2 שיני שום, קלופות

     

    • 1/2 כפית כמון

     

    • 1/2 כפית מלח

     

    • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

     

    כך עושים:

     

    1. פורסים את הבצלים לחצי ואז לפרוסות דקות ופורסים את שיני השום לפרוסות. חותכים את התרד גס, שוטפים בקערה עם מים ומסננים.

     

    2. במחבת גדולה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה. מוסיפים את השום והתבלינים ולאחר כחצי דקה מוסיפים את עלי התרד ומערבבים. מבשלים עד שהתרד מתרכך (בערך כ־10 דקות).

     

    הצעת הגשה:

     

    • בצלחת הגשה מניחים תבשיל תרד וחומוס ומעל מסדרים את קבב הדגים.

     

    • מזלפים מעל שמן זית ומיץ לימון ומתענגים.

     


    פרסום ראשון: 09.01.20 , 20:42
    ידיעות אחרונות