yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: אבי רוקח
    חדשות • 13.01.2020
    מהמוצב לקיבוץ
    ירין רוזן מנוף הגליל העביר את רוב שירותו הצבאי כלוחם גולני על גבול עזה, והתאהב בנופים שראה מעמדת השמירה • אחרי השחרור הודיע להוריו שהוא לא חוזר הביתה, אלא נשאר לגור בעוטף ולעבוד כמדריך חינוכי בקיבוץ ארז — שעד לפני חודשיים שמר עליו מהמוצב הסמוך: "מבחינתי זו שליחות, חזרתי לכאן למשימה אחרת"
    מתן צורי

    כשירין רוזן (23) סיים את שירותו הצבאי כלוחם בגדוד 12 של גולני על גבול רצועת עזה לפני חודשיים בלבד, הוריו נשמו לרווחה שהכל עבר בשלום והבן חוזר הביתה, אל נוף הגליל. אלא שבמקום לחזור הביתה ירין הודיע להוריו: "אני נשאר בעוטף עזה". במהלך השירות התאהב ירין באזור, וכעת הוא מדריך נוער בקיבוץ ארז. "לאורך כל השירות שלי סיקרנו אותי חיי הקהילה ביישובי עוטף עזה, ותמיד חלמתי לעסוק בחינוך".

     

    רוזן התגייס לצה"ל ב־2017 ושובץ בגדוד 12 של חטיבת גולני. את מרבית שירותו כלוחם ובהמשך כמפקד הוא עשה על גבול רצועת עזה. במהלך שירותו לא היה שקט בגזרה: ירי צלפים, הפגנות על הגדר, טרור השריפות, וכמובן רקטות מעת לעת במהלך סבבי הסלמה. רוב הזמן הוא שירת במוצבים לאורך גבול הרצועה, ולקראת סוף השירות הוא הוצב במוצב צבאי על הגבול סמוך לקיבוץ ארז. הוא לא ידע שכמה חודשים לאחר מכן הוא יעזוב את המוצב ששמר על הקיבוץ ויעבור לעבוד כמדריך בקיבוץ שעליו שמר, אבל בתוך־תוכו הוא כיוון לכך.

     

    עם סיום שירותו הצבאי הוא החליט להגשים חלום ולעסוק בחינוך. "החיבור שלי עם עוטף עזה נוצר בצבא. לא הכרתי את היישובים עצמם עד אז, אלא רק את מרחב הגדר. אבל תמיד סיקרנו אותי החיים ביישובי העוטף. היו ימים מאוד מתוחים בגבול הרצועה במהלך השירות שלי. ירו עלינו פצמ"רים על המוצב, היו סבבי הסלמות קשים, טרור האש שפגע באזור, ומדי יום שישי הוצבנו על הגדר בהפגנות האלימות. היה שירות לא שקט בכלל. המשפחה שלי מאוד דאגה וכבר רצו שזה ייגמר. זה אמנם נגמר, אבל חזרתי לעוטף למשימה אחרת. ידעתי שאני רוצה לעשות משהו משמעותי ברמה הלאומית, להיות חלק ממשהו גדול, ובעיקר לעסוק בחינוך, לכן החלטתי להישאר בעוטף עזה. מבחינתי זו שליחות: גם להתגורר כאן וגם לעבוד כאן בתחום שאני אוהב, אז מבחינתי הכל הסתדר לטובה. אני בהחלט רואה את עצמי ממשיך לחיות כאן ולהקים משפחה באחד היישובים. אני מודע לסכנות שיש כאן, היום אני חווה את המציאות הביטחונית אחרת. כחייל זה פחות השפיע עליי באופן אישי, אבל עכשיו כשאני אזרח ופתאום יש אזעקת 'צבע אדום' - זה משהו אחר, זה קצת חוסר אונים", סיפר.

     

    ירין עובד כמדריך נוער בקיבוץ ארז ומדריך בני נוער בכיתות ז'־י"ב. הוא מתגורר כיום בקיבוץ כפר עזה, יחד עם בני הגרעין שלו. לקיבוץ ארז הגיע במסגרת מיזם "חריש", מיזם חינוכי שנועד לקלוט צעירים אחרי צבא לעשייה חברתית ביישובי עוטף עזה. את המיזם מובילה המחלקה לחינוך חברתי במועצה האזורית שער הנגב, מרכז הצעירים של המועצה והמתנ"ס של המועצה. במיזם ישנם כיום קרוב לעשרה צעירים וצעירות אחרי צבא שהשתלבו במערכות חינוך נוספות ביישובי העוטף, וכולם מתגוררים יחד כגרעין בקיבוץ כפר עזה. לאחר שנה של עבודה ביישובי העוטף, המדריכים מקבלים מלגה בגובה 10,000 שקל ויוצאים ללימודים, ובמקביל ממשיכים בעבודתם כמדריכים.

     

    בתקופת השירות בגבול עזה
    בתקופת השירות בגבול עזה

     


    פרסום ראשון: 13.01.20 , 23:15
    yed660100