yed300250
הכי מטוקבקות
    |
    ממון • 14.01.2020
    אסוס חסמה את הפרצה שאיפשרה לישראלים לקנות בזול
    ענקית האופנה חסמה את האפשרות להזמין מהאתר הפורטוגלי, שלעיתים זול בעשרות אחוזים מהאתר שמיועד לישראלים • גם אסוס שוודיה, איסלנד וארה"ב נחסמו • התוצאה: תשלמו עשרות שקלים יותר
    מירב קריסטל

    כבר לא כל כך זול לקנות באסוס: החברה חסמה אתמול את השילוח לישראל מאתרי אסוס פורטוגל, שוודיה ואיסלנד. אלה אתרים זולים יותר מאסוס ישראל בעשרות אחוזים, לעיתים עד 40%. גם האתר האמריקאי נחסם לפני כחודשיים.

     

    אסוס מפעילה כ־150 אתרים המיועדים למדינות שונות. יחד עם זאת, הפריטים נשלחים ממספר קטן של מחסנים כשלכל מחסן תמחור שונה. פריטים רבים נמכרים בכל האתרים ומשותפים להם, לכן צרכנים נוהגים לבחור פריטים ואז להשוות מחירים בין אתרי אסוס השונים ולרכוש את הפריטים שבחרו מהאתר הזול ביניהם. ניתן גם להוריד תוספים לכרום שמחוללים השוואה כזאת.

     

    יתרון נוסף ל"נדידה" בין אתרים הוא שאם אין מידות באתר אחד, אפשר היה לעבור לאתר אסוס אחר שבו ניתן היה למצוא את המלאי החסר.

     

    שקלים? יקר יותר

     

    כמה נשלם יותר
    כמה נשלם יותר

     

     

    האתר הפורטוגלי נחשב לאחד הפופולריים בקרב ישראלים, שכן, כאמור, לרוב הוא זול יותר מהאתר הישראלי או הבריטי בעשרות אחוזים - והוא גם מאפשר קנייה באנגלית ובפאונד, בניגוד לאתרי אסוס אחרים. קנייה בפאונד מוזילה את ההזמנה משום שתמחור הפריטים בשקלים יקר יותר באסוס שכן היא גוזרת עמלת המרה.

     

    לדוגמה, שמלת Y.A.S כחולה בהדפס שיש נמכרת באסוס פורטוגל ב־55 פאונד, שיוצאים כ־247 שקל. באסוס ישראל מחירה קופץ ב־18% ל־65 פאונד - כ־292 שקל. אם עורכים את הקנייה בשקלים, המחיר מזנק ל־341 שקל, פער של 37% לעומת קנייה בפאונד מפורטוגל ושל 16% לעומת קנייה בפאונד באתר הישראלי.

     

    גם ללא המרת מטבע המחירים באתר אסוס ישראל לעיתים גבוהים משמעותית. כך למשל, ז'קט נשים של אדידס נמכר באסוס פורטוגל ב־65 פאונד ובאסוס ישראל ב־85 פאונד. גם במותגי נעליים שונים מצאנו פערים של כ־20 פאונד בממוצע: נעלי ריצה נייקי ג'וי־רייד שחורות יעלו באסוס פורטוגל 66 פאונד לעומת 80 פאונד באסוס ישראל. נעלי אדידס פרפורמנס אולטרה־בוסט עולות באסוס פורטוגל 91 פאונד ובאסוס ישראל 112 פאונד.

     

    מיליארד שקל בשנה

     

    לפי הערכות, ישראלים קונים באסוס בקרוב למיליארד שקל בשנה והוא נחשב לאחד האתרים הפופולריים ביותר בישראל. "בעבר היה אפשר להזמין מכל מחסן בכל מטבע", אומר יניב פורת, שמנהל את קבוצת הקניות אונליין AliBuy ועובד בשיתוף עם אסוס. "נראה שזה חלק מתהליך. לאחרונה חסמו גם את האפשרות לשלם בפאונד באתר של רוסיה, כעת אפשר לשלם בו רק ברובל. החשש הוא שבסופו של דבר יאפשרו לנו לשלם רק בשקלים", אמר.

     

    לדברי פורת, לצד המחיר היו גם הרבה תלונות של ישראלים על עיכובים במשלוחים להזמנות מהמדינות האלו, "שהתרבו בחודש האחרון".

     

    רוצים להוזיל את הקניות אונליין ולנצל כמה פירצות שעוד פתוחות? קבלו כמה טיפים:

     

    עמלת המרה: אם אתם קונים הרבה אונליין מחו"ל כדאי לחפש כרטיס אשראי עם עמלה נמוכה של 1% או פחות. אפשר גם לפתוח חשבון מט"ח.

     

    אסוס: אל תתקבעו על אסוס ישראל או בריטניה. באסוס אוסטרליה, למשל, תמצאו מחירים טובים למותג המשקפיים ריי־באן. השוו את מחיר הפריט באתרי אסוס השונים באמצעות תוספי השוואות מחירים (למשל ASOS Price Checker או ASOS Price Comparison Tool).

    אם ההזמנה מעל 50 פאונד, השתמשו בקוד IL17 שמעניק 17% הנחה.

     

    עלי אקספרס: בדקו אם המבצע הוא באמת מבצע: האם המחיר שמוצע כרגע באמת נמוך? גם כאן יש תוספים ואתרים שמאפשרים בדיקה של המחיר של הפריט לאורך תקופה, כדי לוודא שהמחיר באמת נמוך (למשל keepa או hagglezon).

     

    העדיפו לשלם בעלי אקספרס (ואתרים סיניים אחרים) בדולרים ולא בשקלים. המחיר בשקלים לרוב גבוה יותר וכולל עמלת המרה של האתר.

     

    אמזון: מינוי פריים לאמזון הוא חינם לחודש אחד. עשו אותו בנובמבר או בחודש מבצעים אחר. כך אתם לא משלמים על המנוי וכן מקבלים הנחות עמוקות יותר. ניתן לבטלו אחרי החודש הזה ללא עלות.

     

    בעוד ברוב האתרים הזרים מומלץ לקנות במטבע המקומי (פאונד באתר בריטי, דולר באמריקאי), עמלת ההמרה באמזון ארה"ב הוזלה כך שבהחלט אפשר וכדאי לקנות שם בשקלים.

     

    אל תתקבעו על אמזון ארה"ב. בדקו גם את אמזון גרמניה וצרפת. באמזון בריטניה תמצאו מותגים שזולים משמעותית בהשוואה לישראל, גם בתוספת עלות משלוח. שימו לב, מאמזון בריטניה הזמינו רק עם מינוי פריים שחוסך בדמי השילוח. בכל אתרי אמזון אפשר להוזיל את המשלוח עם הוספת מוצרים קטנים. המשלוח יתחלק על יותר פריטים ועלותו תרד.

     

    אייהרב: יש מוצרים "מוזילי משלוח" שמוזילים אותו למינימום.

     

    כל האתרים: הירשמו לניוזלטרים של האתרים. רובם מספקים הנחה עבור הקנייה הראשונה.

     


    פרסום ראשון: 14.01.20 , 20:42
    yed660100