אופרה אחרת

מחכה לשחק פלייסטיישן בדירה החדשה, מפלרטט עם התקשורת, ומשתדל לשכוח את התקופה בסביליה • מונס דאבור שוב מחייך (ומשחק) - ובהופנהיים בטוחים שזה רק עניין של זמן עד שגם יחזור לקרוע רשתות

מונס דאבור יוצא ברגשות מעורבים ממשחק הבכורה שלו בהופנהיים. מצד אחד זה נגמר בהפסד ביתי 2:1 לפרנקפורט ובהופעה אנמית של קבוצתו החדשה, מצד שני הוא חזר לשחק כדורגל - וזה המון אחרי מה שעבר בסביליה.

 

"ההפסד הזה הרס לי קצת את הכיף של החזרה למגרש", הודה החלוץ בשיחה עם "ידיעות אחרונות", אבל הדגיש: "הרגשתי טוב, אני בכושר מצוין, למרות שייקח לי זמן להסתגל. הקהל מת שאני אצליח, ואני מת להחזיר להם על המגרש. כמובן שיש הרבה ציפיות ממני, זה משהו שאני רגיל אליו".

 

המאמן אלפרד שרודר שלח את הישראלי לדשא בתחילת המחצית השנייה, בתקווה שיעזור לו לחזור מפיגור 1:0. דאבור נראה חלוד, אבל מהרגע הראשון אפשר היה לזהות שהוא להוט להוכיח את עצמו: עשה הרבה תנועה, מסר כדור אחד בעקב, סחט תשואות מהקהל על גליץ', והספיק להתלונן לשופט. שער הבכורה יחכה.

 

מחמאות וציפיות

 

מהתקופה העגומה בספרד דאבור זוכר רק יום אחד, היום המאושר בחייו, שבו הודיעה לו אשתו, פאתן, סטודנטית בסמסטר האחרון ללימודי רפואה, שהם הולכים להיות הורים. הפסד? יכולת בינונית במשחק הבכורה? בשביל דאבור כל זה כבר היסטוריה, הוא מסתכל בציפייה קדימה לימים הרבה יותר טובים.

 

החלוץ הגיע להופנהיים עם מטען לא קטן של ציפיות. הוא קיבל את החולצה עם המספר המחייב 10, ומיד הושווה בעיתונות המקומית לרוברטו פירמינו. המאמן ציין את היכולת שלו להחזיק את הכדור עם הגב לשער, לשחק על שטח קטן ולפתח מהלכים מפתיעים, וגם העיתונאים מזכירים שוב ושוב את המספרים המרשימים באוסטריה ובשווייץ.

 

החלוץ הישראלי, המיועד להתגורר בהיידלברג, אחת הערים היפות בגרמניה, נשאל על תחביביו מחוץ לכדורגל, וענה: "פיפ"א 2020 בפלייסטיישן. אני לא יכול לחכות שיהיה לי שוב חדר שבו אוכל לשחק את זה".

 

"קשה לו והוא מחייך"

 

הדבר הבולט ביותר שנכתב וצוטט על דאבור מאז שהגיע להופנהיים לאו דווקא נוגע ליכולת המקצועית. החלוץ קיבל אמנם מחמאות על ביצועיו במגרש, אבל בייחוד הוזכרו הכריזמטיות, החיוך, הסבלנות עם האוהדים, והעובדה שהוא לא מפסיק לעודד את החברים ברגעי משבר. "הוא מדהים מהבחינה הזאת", אומר כריס אופנר מהעיתון "ריין נקר צייטונג". "מספר לך שסביליה הייתה התקופה הכי קשה בחיים שלו, ומחייך. שקשה לו באימונים, ומחייך. יש בזה משהו מאוד מידבק". דאבור לוקח די בקלות את המחמאות הללו. "זה נחמד", הוא אומר, "אבל אני יודע בדיוק בשביל מה הביאו אותי לפה - לשים גולים".

 

שרודר דווקא חושב שבשלב הזה דאבור יכול לעזור לקבוצה הרבה יותר מחוץ לדשא. "ידענו טוב מאוד מה אנחנו מקבלים, ואין לי ספק שנקבל את זה כשהוא יהיה בכושר", מציין המאמן, "אבל לא ידענו איזה טיפוס מיוחד קיבלנו לחדר ההלבשה".

 

אופנר סבור שאחרי סביליה, הופנהיים היא הבית הנכון ביותר עבור דאבור: "זה מקום קטן, אין פה דברים שיכולים להסיט את הריכוז שלך מכדורגל. אנדריי קראמריץ' הגיע לכאן אחרי שקיבל מעט דקות בקבוצה הקודמת, והפך למלך השערים של הופנהיים בכל הזמנים".

 

דאבור נרכש ב־12 מיליון דולר מסביליה והוחתם עד 2024, מה שמעיד על כך שבונים עליו לעתיד. "להביא את דאבור לפה היה מבצע גדול שלנו בשוק ההעברות. הקושי של צד אחד תורגם לרווח של הצד השני, ואנחנו המרוויחים הגדולים", אמר המנכ"ל אלכסנדר רוזן.

 

החבר שהמליץ

 

הדיונים בין הקבוצה לשחקן וסוכניו היו חשאיים עד כדי שהעיתונות המקומית שמעה עליהם בפעם הראשונה שלוש שעות לפני החתימה הרשמית. ההתאקלמות של דאבור הייתה מהירה יחסית גם בזכות דיאדי סמסקו, ששיתף איתו פעולה בזלצבורג והמליץ עליו. העובדה שהוא דובר גרמנית ושעילאי אלמקייס עלה לקבוצה הבוגרת סייעו להשתלבות.

 

"ספרד הייתה ניסיון מאוד קשה עבורי, אבל גם הזדמנות - זמן שבו למדתי הרבה על עצמי בתקופות רעות ואיך כל זה מיתרגם לכדורגל", מסכם דאבור. אז עוד מעט הוא יחזור לכושר, ימצא דירה עם חדר לפלייסטיישן, יהיה אבא ויקרע רשתות. זוהי זריחתה של השקיעה.

 

דורטמונד מאוהבת

 

אחרי שדורטמונד רכשה את ארלינג הלאנד מזלצבורג ב־20 מיליון יורו, העולם תהה איך הגרמנים השיגו את ילד הפלא הנורבגי במחיר מציאה. בתום הבכורה שלו אתמול בבונדסליגה, כבר נראה שמדובר בעקיצה של המילניום. החלוץ בן ה־19 עלה בדקה ה־56 בפיגור 3:1 באוגסבורג, כבש תוך שלוש דקות, ואחרי 23 דקות כבר היה לו שלושער. דורטמונד ניצחה 3:5 ויודעת שיש לה ביד יהלום אמיתי.

 

המוליכה לייפציג ניצחה 1:3 את אוניון ברלין. שאלקה – מנשנגלדבאך 0:2, דיסלדורף – ורדר ברמן 1:0, מיינץ – פרייבורג 2:1, קלן – וולפסבורג 1:3.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים