8 על: קקאו

הוא נחשב למזון־על ומכיל רכיבים נוגדי דיכאון. מה עוד כדאי לדעת על הקקאו?

  • מוצאם של אגוזי הקקאו באמזונס והם גדלים במזג אוויר חם ולח. השימוש בצמח הקקאו החל לפני אלפי שנים בדרום אמריקה והגיע עם הזמן לאירופה ולעולם כולו.

 

  • פולי קקאו שאינם מעובדים נחשבים מזון־על: הם עשירים במינרלים כמו מגנזיום, ברזל, סידן, אבץ, נחושת, אשלגן וכרום.

 

  • הקקאו עשיר גם בנוגדי חמצון רבים, שבהם פוליפנולים, קטכינים ואפיקטכינים. בשוקו חם יש יותר נוגדי חמצון מאשר ביין אדום או בתה ירוק.

 

  • הקקאו מכיל רכיבים תזונתיים נוגדי דיכאון ומשפרי מצב רוח, כמו PEA, שמעודד יצירת סרוטונין ודופמין, וחומצת האמינו טריפטופן.

 

  • הקקאו האיכותי ביותר נמצא בשוקולד מריר המכיל מעל 70 אחוז מוצקי קקאו.

 

  • הקקאו לוכד רדיקלים חופשיים בזכות תכולת נוגדי החמצון שבו, ולכן יכול לסייע בטיפול במחלות לב ובסוגי סרטן שונים.

 

  • כדאי להשתמש באבקת קקאו גולמית שעברה עיבוד מינימלי.

 

  • את הקקאו אפשר לצרוך בערבוב כפית קקאו בכוס חלב, מים או מי קוקוס, באכילת שוקולד ללא סוכר או בערבוב עם גבינה לבנה. את פולי הקקאו הגולמיים אפשר לפזר על יוגורט. אפשר להכין כדורי שוקולד על בסיס שקדים טחונים מעורבבים עם אבקת קקאו משובח וקוקוס.

 

 

באדיבות ד"ר רלי אבל, דיאטנית בכירה בכללית, מחוז מרכז

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים