yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: גטי אימג'ס
    חדשות • 27.01.2020
    התפשטות
    ערים שלמות ריקות מאדם, עשרות מיליוני בני אדם מסוגרים בבתים, ומדינת ענק בחשש • הנגיף קורונה ממשיך לגבות קורבנות בסין, ואתמול הודה לראשונה ראש העיר ווהאן כי המשבר לא נוהל כראוי • מספר הנדבקים בסין עלה ל־3000, לפחות 44 נוספים נדבקו ברחבי העולם • ארגוני בריאות החלו לפתח חיסון לנגיף
    דניאל אדלסון | שליח "ידיעות אחרונות" לסין

    נגיף הקורונה ממשיך להתפשט במהרה ולגבות קורבנות ברחבי סין. אתמול עלה מניין הקורבנות בסין ל־82, ומספר הנדבקים הידועים במדינה קרוב ל־3,000. ברחבי העולם נמצאו 44 מקרים מאובחנים, בין היתר בתאילנד, צרפת, אוסטרליה וארצות־הברית. מומחים חוששים שמספר הנדבקים גבוה בהרבה, אך קיים קושי לאמוד את המספר המדויק בגלל גורמים שונים, למשל אנשים שנדבקו בנגיף אך לא פיתחו תסמינים.

     

    אתמול דווח בבייג'ינג על מוות ראשון בבירה הסינית. הנפטר היה גבר בן 50, שביקר בווהאן בתחילת החודש והחל להראות סימני חום שבוע לאחר מכן. גם במחוז היינאן דווח על מקרה מוות ראשון, של אישה בשנות ה־80 לחייה מווהאן. ארגון הבריאות העולמי טרם הכריז על מצב חירום, אך המנהל הכללי של הארגון, טדרוס אדהנום גברייסוס, הגיע לבייג'ינג כדי לבחון את המצב עם מומחי בריאות מקומיים. הקואליציה להיערכות נגד מגיפות הודיעה אתמול כי הם פועלים יחד עם ארגון הבריאות העולמי לפתח חיסון לנגיף.

     

    בעיר ההתפרצות ווהאן העוצר הכללי נמשך, כמו גם במספר ערים נוספות במחוז חוביי. דרכי ההגעה למחוז הוגבלו, ובמחסומים מוצבים שוטרים הבודקים את טמפרטורת הגוף של הנוסעים. רחובות העיר ריקים, העסקים סגורים והתושבים מנסים לשמור על שפיות בתוך הבתים. הממשלה המקומית בווהאן הכריזה כי אף אחד מהעיר לא עזב את המדינה בארבעת הימים האחרונים, וכ־4,000 תיירים מווהאן, שיצאו לפני הטלת העוצר, עדיין נמצאים מחוץ מדינה. יותר ממיליון וחצי אנשי צוות רפואי הצטרפו לכוחות המחוז, ושני בתי חולים ייעודיים לטיפול בנדבקים מוקמים בקצב מהיר. הממשלה הסינית הקצתה 60 מיליארד יואן (8.6 מיליארד דולר) למלחמה בהתפרצות.

     

    אזרחים רבים ביקרו את הממשלה המקומית של מחוז חוביי על התפקוד במשבר. אתמול הודה ראש העיר של ווהאן, ז'ו שיאנוואנג, כי העיר לא ניהלה את המשבר טוב מספיק, ואמר כי הוא מוכן לקחת אחריות ולהתפטר. תחת חיצי הביקורת, הגיע אתמול ראש ממשלת סין לי קצ'יאנג לווהאן, ביקר באתר בנייה של אחד מבתי החולים המוקמים, ונפגש עם אנשי צוות רפואי כדי לחזק את ידיהם. לבוש בחליפת הגנה כחולה ומסכת פנים, לי שיבח את עבודתם והבטיח כי ביומיים הקרובים יצטרפו לכוחות הרפואה עוד 2,500 אנשי צוות. מדינות רבות ברחבי העולם, מאוקראינה ועד מרוקו, נערכות לפנות את אזרחיהן מאזור ווהאן.

     

    ראש ממשלת סין עם מסכת הגנה בביקור בעיר | צילום: EPA
    ראש ממשלת סין עם מסכת הגנה בביקור בעיר | צילום: EPA

     

     

    ברחבי סין ממשיכים לנקוט פעולות בניסיון לבלום את התפשטות הנגיף. בשנגחאי הטילה הממשלה עוצר על המסחר, ורק עסקים חיוניים הורשו לפעול. בהונג קונג, שבה אובחנו שמונה נדבקים, הוכרז מצב חירום ובתי הספר נסגרו עד לאמצע פברואר. רבות מהאטרקציות התיירותיות כבר נסגרו עד להודעה חדשה, ביניהן פארק השעשועים של דיסני בשנגחאי, העיר האסורה ומקטע מהחומה הסינית בבייג'ינג. סוכנויות טיולים ברחבי העולם נאלצות לבטל טיולים מתוכננים לסין ולפצות את הרוכשים. התפרצות הנגיף עלולה להשפיע לטווח הרחוק על התיירות במדינה, שבשנה שעברה אירחה מעל ל־140 מיליון תיירים זרים.

     

    הנגיף הגיע כבר לאירופה, וכצעד מנע ביקש אתמול שר הבריאות של בריטניה, שטרם נמצאו בה מקרי הידבקות, כי כל מי שחזר למדינה מווהאן בשבועיים האחרונים ישהה בביתו ויימנע ממגע עם אחרים למשך מספר ימים. גם נשיא ארצות־הברית טראמפ הציע אתמול לסין כל עזרה שתבקש.

     


    פרסום ראשון: 27.01.20 , 23:12
    yed660100