עונש למטפל המתעלל
התביעה ביקשה שנתיים, השופטת החמירה וגזרה שלוש שנות מאסר בגין חומרת המעשים • ראובן ישראל וולצ'ר, שביצע מעשים מגונים בנערים שבהם ביצע טיפולי המרה, הולך לכלא • אחד הקורבנות: "שום עונש לא ייקח ממני את הסבל"
שלוש שנות מאסר - זה העונש שנגזר אתמול על ראובן ישראל וולצ'ר (47), מי שהיה מטפל נפשי של מאות מבני המגזר הדתי. הסיבה: מעשים מגונים בקטינים בהם טיפל.
במסגרת ההליך המשפטי נגד וולצ'ר נחשפה מסכת התעללות שביצע במטופליו, חלקם הגיעו אליו כדי לעבור טיפולי המרה במסגרת עבודתו בארגון "עצת נפש" המנסה לסייע לנערים מהמגזר הדתי בעלי נטיות הומוסקסואליות להפוך להטרוסקסואלים.
לפני חודש וחצי נחשפו ב"ידיעות אחרונות" עדויות של ר', אחד הנערים אשר טופלו על ידי וולצ'ר, נער שהפך לקורבן לעבירות המין שלו. במהלך המשפט ניגש ר' לשורת רבנים בכירים והעלה בפניהם את סיפורו הקשה כדי שיפיצו אותו ועל מנת לחשוף ברבים את פניו האמיתיים של וולצ'ר. בין היתר פנה אל רב העיר צפת שמואל אליהו, שנחשב למי שעוסק בנושאי עבירות מין במגזר ללא משוא פנים. בעקבות המפגש עם הנער כתב אליהו מכתב פומבי: "שמעתי בכאב גדול על המעשים החמורים שעשה ראובן ישראל וולצ'ר נגד נערים שהיו אצלו בטיפול. שמעתי מכמה מהם בחרדה על האופן שבו ניצל אותם ניצול מיני מחפיר לאורך זמן. צריך לפרסם ברבים שאסור להפנות אליו שום אדם, אפילו לא לייעוץ ולשיחה קלה".
אתמול גזרה שופטת בית משפט השלום בירושלים שרון לארי־בבלי על וולצ'ר שלוש שנות מאסר, בעוד התביעה ביקשה שנתיים בלבד. השופטת נימקה זאת בחומרת מעשיו. לאחר מתן גזר הדין אמר ר' שנפל קורבן למעשיו: "ראובן הוא אדם מניפולטיבי ואכזרי וטוב שיהיה מאחורי סורג ובריח כי רק שם הוא לא יוכל להמשיך לפגוע. שום עונש לא ייקח ממני את הסבל והפוסט־טראומה שאני נושא מההתעללות האכזרית. אני רוצה לפנות לנפגעים ולנפגעות, שלא יישארו לבד ושידעו שניתן לפנות למרכזי הסיוע". דבי גרוס, מנהלת ומייסדת "תהל", מרכז הסיוע לנשים וילדים דתיים: "אחרי תקופה קשה וארוכה הצדק יצא לאור". עו"ד רוני בלונדהיים־ברין, היועצת המשפטית של "תהל": "גזר הדין אינו משקף את עוצמת הכאב והיקף הנזק שנגרמו למתלוננים".
פרקליטו של וולצ'ר, עו"ד רועי פוליטי, אמר כי ככל הנראה יערער: "העבירות בוצעו לפני שנים רבות ולא היו מהחמורות".

