yed300250
הכי מטוקבקות
    ניקול בן־דוד
    חדשות • 11.02.2020
    החשש על "ספינת הקורונה": ישראלית נדבקה
    בעוד שחולים בקורונה מורדים מהסיפון בקצב מסחרר, 15 הישראלים על אוניית התענוגות "נסיכת היהלום" נצורים בחדריהם ומייחלים לסיים את ההסגר בשיט הבלהות במהרה ובשלום • "אנחנו מחויבים להיבדק שלוש פעמים ביום, לא יכולים לגשת לשום מקום ומקבלים אוכל בצורה סטרילית", מספרת הנוסעת ניקול בן־דוד • אתמול עלה החום לאחת מהישראליות על הספינה ונבדק אם נדבקה בנגיף, אך מאז מצבה השתפר
    ליאור אוחנה, דניאל אדלסון, איתמר אייכנר וסיון חילאי

    ככל שחולפים הימים, מתגלה גודל האסון על אוניית הפאר "נסיכת היהלום" שעוגנת מול חופי יוקוהמה ביפן. רק ביממה החולפת הורדו מסיפונה 66 נוסעים שנדבקו במחלה. בכך הוכפל מספר הנדבקים מהווירוס בספינה וטיפס ל־136.

     

    הנוסעים הישראלים השוהים בחדריהם בהסגר כבר כשישה ימים מודאגים מהמצב ומתחילים לאבד את הסבלנות שעוד נותרה להם. לאחת מהן, החשודה כחולה במחלה, עלה אתמול החום. נוסעים אחרים סיפרו כי מאז מצבה השתפר והיא לא פונתה, אולם לקחו ממנה בדיקות שטרם פוענחו במטרה לשלול את הידבקותה בנגיף.

     

    "בימים האחרונים הפכנו למשפחה אחת גדולה", סיפרה ברוריה לוי (71), אחת הישראליות על הספינה. "כל אחד מהנוסעים קיבל מד חום אישי ואנחנו מחויבים להיבדק שלוש פעמים ביום. ברגע שהחום מעל 37.5 מעלות - חייבים להודיע להנהלה".

     

    לדבריה, היות שהנוסעים כולם נעולים בחדרים, הדרך היחידה להידבק היא למעשה רק מאנשי הצוות שמסתובבים באזורים הציבוריים. "הם מאוד נזהרים, מביאים לנו את האוכל כשהם לבושים במסכות ובכפפות חד־פעמיות, וגם אנחנו משתדלים כמה שיותר לשמור מהם מרחק".

     

    לפני שהמצב הסתבך. הישראלים ליד אוניית הפאר
    לפני שהמצב הסתבך. הישראלים ליד אוניית הפאר

     

     

    ניקול בן־דוד (51), השוהה גם היא בהסגר על הספינה, נסעה לטיול משפחתי עם אמא שלה וחמשת דודיה ובני זוגם. הטיול ארך 21 יום, התחיל ביפן ביוקוהמה והמשיך למגוון יעדים במזרח כמו וייטנאם, הונג־קונג, ועוד. בחלוף 21 ימים הם היו אמורים לרדת מהאונייה, אולם אז התגלתה התפרצותו של הנגיף בפעם הראשונה.

     

    ניקול סיפרה לבני משפחתה כי "בכל כמה שעות אנחנו צריכים לדווח על מצבנו הבריאותי. אני בחדר עם מרפסת בקומה 11, ושאר בני המשפחה שלי נמצאים בחדרים בקומה החמישית. אני סגורה, לא יכולה לגשת לשום מקום, אנחנו מקבלים אוכל בצורה סטרילית. גם מצעים נותנים לנו להחליף לבד כדי שכמה שפחות יהיה מגע בין אנשי הצוות. בסוף השבוע בית חב"ד העביר לנו משלוח של אוכל כשר ונרות שבת. היה מאוד משמח. מנסים להעביר לנו גם דברים כייפיים ומנחמים שאנחנו אוהבים מהארץ כמו קפה עלית ותשחצים כדי להנעים את השהייה".

     

    אילן, בעלה של ניקול, מספר כי הם פתחו קבוצה משפחתית של כל החדרים וכולם בקשר זה עם זה. "אנחנו שולחים סרטונים אחד לשני, אחת הדודות רוקדת ואחת שרה, זוג דודים אחר חידש נדרים אחרי 45 שנה ושלף טבעת, ולאחת הדודות היה יומולדת 70. המצב־רוח שלי פעם קצת יותר טוב ופעם קצת ירוד, לפעמים בוכים גם כי רואים סרטונים מהבית ומהילדים".

     

    עוד מספרת ניקול לבני משפחתה כי מדי פעם מאפשרים להם לצאת למסדרון האונייה. "יצאנו לפרוזדור כדי להתרענן, כמובן עם המסכות, ונאלצנו לשמור על מרחק של שני מטרים מאדם לאדם, אבל אנחנו מעדיפים פחות לשהות במסדרון כי מאוד קר שם", סיפרה.

     

    הכל רשום. הטלפונים החשובים של הנוסעים בספינה
    הכל רשום. הטלפונים החשובים של הנוסעים בספינה

     

     

    ילנה סמוילוב, נוסעת נוספת, מספרת: "ככל הידוע לנו כל הישראלים מרגישים טוב. כרגע כולם בסדר, רק המורל עולה ויורד. אנחנו מנסים להישאר רגועים. רק שאלוהים יעזור לנו ושלא נידבק ונחזור בשלום לארץ ישראל".

     

    ביממה האחרונה נמתחה ביקורת על הרשויות היפניות שלא משחררות את הנוסעים לבידוד על היבשה, ובכך ייתכן שכופים על הנוסעים ואנשי צוות הספינה לחיות ב"פצצה המתקתקת של הקורונה". אתמול הודיעו הרשויות שישקלו כעת האם כדאי לבדוק את כל הנוסעים בבת אחת במקום לחכות לסימפטומים שיופיעו בדיעבד.

     

    הנוסעים הישראלים מודאגים שמא זמן הבידוד יתארך מעבר לשבועיים, המסתיימים ב־19 בפברואר, והחשש הכבד הוא שבכל פעם שנוסע מפונה הם יצטרכו להיות בבידוד של 14 יום נוספים. יחד עם זאת הם מספרים כי הם סומכים על אנשי הצוות ומרגישים שהם בידיים טובות.

     

    משלוח אוכל מבית חב"ד
    משלוח אוכל מבית חב"ד

     

    yed660100