היקף גידול התמרים בארץ בשנת 2019 עמד על כ־50 אלף טונה, מתוכם 43 אלף טונה מזן מג'הול. כמחצית מהתמרים הישראליים מיועדים ליצוא.
התמר הוא אחד הפירות היבשים היחידים שגדלים בארץ, בעמק המעיינות, בקעת הירדן, באזור ים המלח ובערבה. התמרים מתייבשים על העץ באופן טבעי ומשווקים ללא תוספות מלאכותיות.
התמרים הם מקור למינרלים, בהם סידן, זרחן ברזל ואבץ, ובמיוחד אשלגן ומגנזיום החשובים לבריאות הלב.
התמרים מכילים גם ויטמינים מקבוצה B ומגוון נוגדי חמצון, ועשירים בסיבים תזונתיים החשובים למערכת העיכול.
לאחרונה התגלה במחקרים שהתמר עשוי לסייע בהגנה על המעי הגס מפני תהליכים סרטניים.
בישראל גדלים תשעה זנים של תמרים - מג'הול, המכונה גם מלך התמרים, חלאווי, דקל נור, דרי, אמרי, חדראווי, חיאני, תמר צהוב (ברהי) וזהידי - לכל אחד מהם טעם ומרקם שונים.
בהיותם מתוקים, משמשים התמרים תחליף מזין לממתקים מעובדים ויכולים להוות חטיף אנרגיה טבעי ומשביע. בתמר בודד יש כ־50 קלוריות.
הסירופ המופק מתמרים, סילאן, הוא ממתיק מוצלח במנות אחרונות ובעוגות.
באדיבות מרב מור אופיר, תזונאית "שולחן התמר" - מועצת הצמחים
פורסם לראשונה 15.02.20, 23:06