yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: שרון צור
    חדשות • 15.02.2020
    סיפור כיסוי
    בדרך למינוי היסטורי: היא מתגוררת בכפר ערבי, גדלה בבית דתי ומתפללת חמש פעמים ביום • רס"ר סברין סעדי היא המוסלמית הראשונה עם חיג'אב שתצא לקורס קצינים במשטרה • על אף שבעבר ספגה איומים על חייה, זה לא מנע ממנה לטפס במעלה הארגון • "המסר שלי לבנות מוסלמיות דתיות כמוני: אתן יכולות להוכיח את עצמכן ולהרגיש שוות"
    ישראל מושקוביץ

     פורצת דרך על מדים: רס"ר סברין סעדי, חוקרת נוער בכירה במשטרת כפר כנא שבמחוז הצפוני, תצא בעוד מספר ימים לקורס קציני חקירות - ותעשה היסטוריה כצוערת מוסלמית ראשונה עם חיג'אב במשטרה. סעדי, לא נותנת למכשולים ולאתגרים לעצור מבעדה וכבר שואפת הכי גבוה שרק אפשר: "להיות הנציבה הראשונה עם חיג'אב במשטרת ישראל". אינשאללה.

     

    סעדי נולדה והתחנכה בכפר בסמת טבעון, שליד קריית טבעון, ולמדה בתיכון יוקרתי בחיפה. לאחר שסיימה את מבחני הבגרות היא התנדבה לשירות לאומי במחוז חוף של המשטרה, השתחררה וניסתה להתגייס למשטרה. אולם באותה התקופה לא היו תקנים פנויים, ולכן עבדה כמנהלת חנות בגדים באזור חיפה.

     

    אבל אז הגיע הטלפון ששינה הכל. "לפני כשלוש שנים חייגו אליי מהמנהלת של ניצב ג'מאל חכרוש והציעו לי להתגייס, הסבירו לי שנפתחו תקנים לבנות ערביות מוסלמיות במשטרה", היא שיחזרה.

     

    סעדי קפצה כמובן על ההזדמנות, התגייסה ועברה קורס שוטרים וקורס חוקרים במכללה הלאומית לשוטרים בבית־שמש. מיד כשסיימה את הקורס היא שובצה בתחנת כפר כנא, תחנת משטרה חדשה שמטפלת בכפר כנא, טורעאן, משהד, אל־בטוף, מצפה הושעיה וקיבוץ בית רימון (אוכלוסייה של כ־60 אלף תושבים). סעדי היא חוקרת הנוער היחידה בתחנה החדשה ולצידה עובדים עוד שני פקחני נוער.

     

    "גדלתי בבית מוסלמי־דתי, אמי דתייה מאוד ומתפללת כמוני חמש פעמים ביום ולובשת חיג'אב, אני רווקה וחיה עם המשפחה שלי בכפר, אין עוד בנות עם חיג'אב שיצאו לקורס קצינים", היא מספרת בהתרגשות. אבל עבור סעדי התפקיד הוא לא רק הישג אישי אלא גם תחושת שליחות: "אני רוצה להעביר מסר לבנות מוסלמיות דתיות כמוני, המשטרה היא בית טוב עבורכן, הארגון מאפשר לכן להתקדם, להוכיח את עצמכן ולהרגיש שוות".

     

    למרות התפקיד הנוצץ, הדרך לפסגה לא הייתה קלה. יחד עם הפרגון הרב שסעדי זוכה לו ממשפחתה ומתושבי הכפר, היא נאלצה להתמודד גם עם תופעות פחות נעימות. "בתחילת הגיוס היו איומים לפגוע בי", היא מספרת, "כל האיומים רק דרך הפייסבוק. אני לא מפחדת, אני חיה לפי האמונה שלי ולא פוגעת באיש. אני מפחדת רק מאלוהים". סעדי מוסיפה כי למרבה הצער גם כיום היא נתקלת לעיתים רחוקות בתגובות של ערבים שלא אוהבים לראות אישה ערבייה מוסלמית במשטרה: "בגלל שאני דתייה, הם היו מצפים שאני אהיה בבית".

     

    ניצב שמעון לביא, מפקד המחוז הצפוני של המשטרה, מדגיש את חשיבות הגיוס של נשים מהחברה הערבית. "מחוז צפון מקדם את גיוסן של נשים מהחברה הערבית לשירות, בכל מגוון תפקידי השיטור ופועל לקידומן, במילוי תפקידים מבצעיים ופיקודים בליבת העשייה של הארגון", אמר והוסיף: "אנו מאחלים הצלחה לסברין בקורס הקצינים ומחכים לחזרתה כקצינת חקירות במחוז צפון".

     

    על עבודתה מספרת סעדי כי היא מתמקדת בעיקר בעבירות אלימות ואינטרנט. "כחוקרת נוער אני כל הזמן צריכה להשתדרג טכנולוגית, להתקדם וללמוד". ומה החלום? "להגיע לחאג' במכה כניצבת ראשונה במשטרת ישראל", מסכמת סעדי.

     


    פרסום ראשון: 15.02.20 , 23:52
    yed660100