אוכל: אסיאתית מהירה
• אמיר שרק שושני, הבעלים של הביסטרו־בר "בריו 66" ברחוב יהודה המכבי בתל־אביב, מתרחב ופתח עם שותף מסעדה אסיאתית חדשה בסמוך, ששמה "כימרה". במיתולוגיה היוונית כימרה היא חיה עם גוף של אריה, ראש של עז וזנב של נחש. השם נבחר כדי לסמל את מטבח הפיוז'ן של המסעדה, שמכיל תפריט סושי לצד מגוון מנות חמות מהמזרח.
זהו בר מסעדה באווירה חברתית: רוב מקומות הישיבה הם שרפרפים המסודרים בשולחנות ארוכים על המדרכה, שאותם הסועדים חולקים עם סועדים נוספים. במטבח נמצא השף הוותיק אליה באשה, שמתמחה בסושי. התפריט מגוון ומכיל קטגוריות רבות מהמטבח האסיאתי - סלטים, מאודים, מרקים, עיקריות וגם תפריט ילדים: קידס נודלס במחיר 39 שקל, בטטה פיש ב־44 שקל (גרסה מקומית לפיש אנד צ'יפס).
המחירים לא נמוכים ולא גבוהים: הזמנו קארי ירוק עם טופו, הגיעה קערה עם אורז עגול ולבן, תאווה לחובבי האורז, ולצידו קערית גדושה בטופו ורוטב קארי ירוק וריחני. מנה מצוינת במחיר 59 שקל.
מנת הפאד תאי עם בקר הלהיבה פחות בגלל המרקם הרך של האטריות (59 שקל). מאז היא שודרגה, אומרים לנו במסעדה. מגש הסושי סלמון אבוקדו, שמונה יחידות ב־38 שקל, היה טוב.
סך הכל - מקום טוב לשבת עם חברים לארוחה באווירה לא מחייבת.
• כימרה, יהודה המכבי 62, תל־אביב, ראשון עד חמישי, 11:00־23:00, בשישי 17:00־11:00. יש משלוחים. 054-358-3535, www.chimera-tlv.co.il

